Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Evolúció-hívők! Nektek mi a...

Evolúció-hívők! Nektek mi a legnagyobb bizonyíték az elméletetek mellett?

Figyelt kérdés

Konkrétumokra vagyok kíváncsi, nem arra, hogy "mert a tudomány ezt álítja". Pl: kövületek, vagy ámeneti fajok, stb... Ilyenekre lennék kíváncsi.

Olyan keresztények válaszát is várom, akik nem fogadják el a hat napos teremtést...

Azért tettem ezt a kérdést a vallás rovatba, mert legjobb tudásom szerint az evolúcióban is hinni kell.

2015. aug. 16. 08:03
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
85%

Az evolúcióra ékes példa, hogy különböző földrajzi helyeken, az emberek felépítése más és más.

Egyébként a keresztények egyik legnagyobb tévedése, hogy az evolúciót a teremtést írja le, ez nem igaz, mivel az egyed fejlődést vizsgálja.

A nagy bum elméletének sincs köze a bibliai teremtéshez, mivel a biblia a Föld teremtéséről ír, nem pedig az univerzuméról.

Tőlem mindenki azt hisz, amit akar, de tudományos kérdésekbe fölösleges belekeverni a vallást.

2015. aug. 16. 15:32
 22/59 A kérdező kommentje:

#20 és #21 köszi az adekvát válaszokat.

#21-es kiegészítőjéhez ennyit: Amennyiben a biblikus teremtés az igaz, akkor hogyhogy nem lehet belekeverni a tudományt? Ez nem logikus. Ha a teremtés igaz, akkor nem létezhetne tudomány?

A teremtéstörténet bizony ír az univerzum, az űr és a csillagok teremtéséről is.

Ha a tudományos kérdésekbe nem szabad a vallást belekeverni, akkor miért keveritek bele a tudományba az evolúciós vallás meséjét? Látod, a Te logikád sem kikezdhetetlen és a Te logikáddal válaszoltam Neked. Kérem, zárjuk az OFF-ot, és köszönöm, h válaszoltok! Várom a további válaszokat, hogy kinek mi a perdöntő bizonyíték az evolúció mellett! Lehet indoklással, de anélkül is, minden ON válaszért hálás vagyok

2015. aug. 16. 15:43
 23/59 anonim ***** válasza:
83%

4. vagyok. Nos, sajnos azt nem lehet megmondani pontosan, hogy milyen fajok lesznek majd később. Találgatni lehet, ezt hívják spekulatív biológiának. Ha utána akarsz olvasni bizonyos biológiailag teljesen lehetséges találgatásnak, akkor ajánlom pl. ezt a könyvet:

[link]

Múltbélit pedig könnyű sorolni.

Pakicetus ---> cetek (nyilván több faj is áll közöttük, de könnyű kiguglizni őket, és ugyanez érvényes a többire is, de az egész evolúciót úgy képzeld el, mint egy nagy családfát, ami folyamatosan növekszik, ne pedig úgy, mint egy lineáris vonalat)

Epidendrosaurus ---> Yi Qi

Yinlong ---> Triceratops

Hyracotherium ---> ló

2015. aug. 16. 16:47
 24/59 A kérdező kommentje:
#23/#4 Köszi szépen!
2015. aug. 16. 17:45
 25/59 anonim ***** válasza:
80%

"nem provokációnak szántam. Le merem fogadni, hogy többet tudok az evolúcióról, mint Te...;)"

Ha többet tudnál róla akkor nem tennél fel ilyen kérdéseket. Érdekes, ha egyértelmű bizonyítékot kapsz azt félresöpröd egy köszönömmel, majd folytatod az ostoba kreacionista közhelyeket. Na persze már ott kiírtad magad az értelmes emberek közül, hogy teremtésben és kétezer éves mesekönyvekben hiszel, Kent Hovindot komolyan veszed, meg evolúciós vallásról és hasonló ostobaságokról hadoválsz.

Ügyes troll vagy, de engem ugyan nem versz át, kedves valláskárosult kérdező.

2015. aug. 16. 18:53
 26/59 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ez a kérdés provokáció.

Akit érdekel:

1: az evolúcióban nem hinni kell, hanem tudni lehet, hogy létezik és működik. Használjuk is, többféle célra. Nem létező vagy nem működő dolgot nem lehetne használni.

Elég sok evolúciós kísérlet is van, amelyek szintén bizonyítékot adnak.

2: az evolúció TÖRTÉNETE az kicsit más kérdés: az ugye régészet. Az sose lesz teljesen lezárva.

De itt már felsoroltak pár dolgot, ami jól leírja, hogyan működött a múltban az evolúció.

3: átmeneti fajok... minden faj átmeneti, amelyik nem pusztul ki. De olyan konkrét példák is vannak, ahol szervek vándorlását lehet megfigyelni: pl. egy cápafaj, ahol a hím nemi mirigy, ami normálisan egy gömb, végigmegy majdnem a fél állaton.

De ugyanígy a fejlettebb állatok, ahogy születés előtt végigmennek a különböző fázisokon, mutatják, hogy kik voltak az őseik, és azoknak melyik szervéből mi fejlődött ki végül náluk.

2015. aug. 17. 01:25
 27/59 A kérdező kommentje:

#25-ösnek:

Ha On választ kapok, megköszönöm, mert erre voltam kíváncsi. Mégis mit vársz? Örömódákat zengjek? Kérdésem célja az volt (#26-nak is), hogy megtudjam, az evolucionisáknak melyek a döntő érvek az elméletük mellett. Mint pl. nekem a tervezettség mellett a genetika, az anatómia, stb... Nem azért kérdeztem, mert ingadozom és hagyom magam meggyőzni, ami szemmel láthatóan fáj neked. A bizonyíték neked egyértelmű, én más következtetésre jutok, ha megengeded. És azért is elnézést kérek,hogy nem a te dogmáid szerint gondolkozom, láthatóan ez fáj neked, amiről egyrészt nem tehetek, másrészt nem kívánom orvosolni. Max akkor fájhatna jogosan, ha kötelező lenne elolvasnod a kérdéssem és a hozzászólásaim.

"Ha többet tudnál róla akkor nem tennél fel ilyen kérdéseket."

Nem minden kérdés mutat rá a kérdező tudásszintjére. Mondok egy példát. Ha megkérdezem valakitől, hogy mennyi az idő, akkor az nem azt jelenti, hogy magam képtelen vagyok meghatározni azt egy analóg vagy digitális szerkezetről. Ha megkérdezem, mi a döntő érv valakinek az evolúció mellett, pusztán a kíváncsiság hajt. A tanár sem azért feleltet az órán, mert nem tudja az anyagot, hmmm?

Természetesen szíved joga ostobaságnak tartani, amiket írok, de ez nem változtat a tényeken, max befolyásolod a befolásolhatókat vagy akik szeretnék, hogy befolyásold őket.

Az ON válaszokat megköszöntem, az OFF-okra reagáltam. Ennyi a titok, amit nem vettél észre

2015. aug. 17. 08:07
 28/59 A kérdező kommentje:
#26 köszi!
2015. aug. 17. 08:08
 29/59 A kérdező kommentje:

"Ha többet tudnál róla akkor nem tennél fel ilyen kérdéseket."

Ja és még valami. Ha én lennék az evolúció professzora, akkor sem tudnám megmondani, hogy melyik embert az evolúció melyik része fogta meg, az alátámasztások közül melyik volt számára perdöntő vagy "fajsújosabb". Ha helytelen gondolkodásom lenne, mint pár vitatkozónak, akkor magam adnám az emberek szájába, hogy szerintük mi volt perdöntő. Mindenki eldöntheti, hogy melyik a helyesebb. Kérdezni vagy mások helyett elmondani a "véleményüket".

Továbbra is várom az ON válaszokat, az eddigieket köszönöm, ha újat kapok vagy olyat, amit még nem vizsgáltam, meg fogom vizsgálni

2015. aug. 17. 08:14
 30/59 anonim ***** válasza:
96%

Kedves kérdező! Mindenekelőtt a szemléletmódodon kéne javítani, amíg a tudományos gondolkodást kevered a vallásossal, addig aligha vagy kompetens a témában.

Másrészről pedig nincs olyan hogy "legnagyobb" bizonyíték. Az evolúcióelmélet épp azért elfogadott, mert az élőlények változásaival, a bioszféra változatosságával, a fosszíliák kérdéseivel kapcsolatban a lehető legtöbb kérdést válaszolja meg, és soha ezzel ellentétes felfedezés nem történt. Ezenfelül valóban, vannak még itt is hiányosságok, főleg az evolúciós törzsfa területén, de józan paraszti ésszel is lehetne következtetni arra, hogy ha ez az elképzelés ezidáig minden egyes alkalommal tökéletesen megállta a helyét, akkor legfeljebb kiegészülni fog az ismereteink bővülésével, nem törlődni, hogy valami homlokegyenest ellentétes hipotézis vegye át a helyét.

De tessék néhány bizonyíték, a teljesség igénye nélkül:

- a fosszíliák megléte

- a tény hogy az egyre régebbi fosszíliák egyre kevésbé hasonlítanak a mai élőlényekhez, és ez alapján komplett fejlődési vonalak vezethetőek le belőlük

- az egymástól elszigetelt helyeken egymástól eltérő fajok léte

- a tény hogy a földtörténet során minél korábban szigetelődött el egy terület egy másiktól, annál kevésbé hasonlóak a kettő fajai (lásd, Ausztrália)

- a ma is bárki által megfigyelhető mutációk, az utódok sosem a szülők hasonmásai

- a gyors reprodukciós rátájú vírusok, baktériumok, bizonyos eukarióta egysejtűek folyamatosan megfigyelt evolúciója, új törzsek kialakulása, korábban nem létezett tulajdonságok kialakulása (már említették pl a műanyagevő bacit)

- a mesterséges evolúció (tenyésztés, nemesítés) évezredek óta működő és dokumentált rendszere

- tökéletesen működő evolúciós algoritmusok a matematikában, számítástechnikában (kell egyáltalán emellett bármilyen bizonyíték? Lemodellezhető és megfigyelhető a működése, ebből egyenesen következik hogy onnantól hogy létezik egy evolválódásra képes rendszer, az evolúció működik. Ez nem valami természetfeletti csoda, hanem egy egyszerű szükségszerűség bekövetkezése)

2015. aug. 17. 08:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!