Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mondjak neki igent vagy csak...

Mondjak neki igent vagy csak be akar csapni? Van Istentől ihletett szerelem?

Figyelt kérdés

Egy fiú szerelmet vallott nekem a gyülekezetből, és azt mondta, legyek a felesége. Gondolkodhatok rajta nyugodtan, ha kell, ő küldeni fog értem.

Ismerem már egy ideje, sokszor beszélgettünk úgy mélyebb dolgokról is, és azt mondta, hogy ez a ,,szerelem", érzés nála biztosan Istentől ihletett, ez így helyes, sokat böjtölt és imádkozott érte, gondoljam át. Nekem viszont Ő nem tetszik, se kinézetben, se személyiségileg. De szerinte ez nem fontos, mert a legesleglényegesebb dolog a hit, és hogy Isten majd megoldja, hiszen mindenható. Nekem ez kicsit abszurdnak és önzőnek tűnik.

Én valóban Istennek tetsző életet akarok élni, most viszont csapdában érzem magam. Már csak azért is, mert ez a fiú úgy gondolja, hogy 1) vagy Isten szerint élünk helyesen vagy 2) csinálhatjuk úgy, ahogy mi akarjuk, de az már nem a helyes út, ha ellenkezik Istenével. Nekem ez viszont elég erőteljesen zsarolásnak tűnik.

Mit tegyek? Mit mondjak neki? Tudom, hogy ő az a fanatikusabb fajta, és volt, hogy már másokkal leállt veszekedni, az alapvető hitüket megkérdőjelezve. Másrészt nem akarok még 20 évesen férjhez menni, ez nekem túl korai...

2015. aug. 14. 17:13
 41/94 A kérdező kommentje:
Igen, én voltam :) Mostanában tele van a hócipőm ezzel az egész vallás dologgal...örülök, hogy elmehettem egyetemre, és végre rátalálnék saját magamra, nem kell nekem extra korlátozás mellé.
2015. aug. 14. 21:21
 42/94 A kérdező kommentje:
Szerintem is jó. Persze nem 100% biztosíték, de ha már nincs más választás, legalább az esélyeim növeljem. Nyugodtabb vagyok úgy, hogy én mindent megteszek és nem adom fel.
2015. aug. 14. 21:23
 43/94 anonim ***** válasza:

Őszinte örömmel tud eltölteni,mikor látom az embereket,ahogy otthagyják az ilyen vallásos gyülekezeteket,és inkább a maguk útját kezdik el járni,szabadabban kezdenek gondolkodni és nem zárkóznak be az eltúlzott vallásosság kerítései mögé :) A másik kérdésedhez én is írtam már,én is lányként fogtam bele az önvédelem elsajátításába,és soha nem fogom megbánni,persze azért remélem,hogy a tudásomat soha nem kell élőben tesztelni.

És tényleg jó,ha ezt a fiút messziről elkerülöd,mert sose lehet tudni,éppen mit diktál a nagy hite...

2015. aug. 14. 21:41
 44/94 A kérdező kommentje:

Én is örülök, amikor mások is hasonlóan tesznek :)

Még egy kérdés: nagyon rosszul esik, hogy most úgy vagyok ,,elkönyvelve" a csoporttársak körében, mint a vallásos lány, és ez nagyon zavar. Bár mentségemre szolgáljon, hogy erősen befolyásoltak (amiért nagyon mérges vagyok, nem is értem, miért hagytam), mégis már megváltoztam, és már fele annyit sem hiszek el nekik, mint egy fél éve. Hogyan nyerhetném vissza a ,,becsületemet" úgymond? Nem azért, mert fontos lenne mások véleménye, de nem akarok ,,az a kis fanatikus lány" lenni, aki a vallás miatt nem enged magához közel egyeseket! Vagy ez úgyis meg fog látszani rajtam idővel? Csak legyek önmagam? Mert én így érzem helyesnek :D

2015. aug. 14. 21:46
 45/94 anonim ***** válasza:
74%

"Vagy ez úgyis meg fog látszani rajtam idővel? Csak legyek önmagam? Mert én így érzem helyesnek :D"

Tedd azt, amit helyesnek érzel! Higgy magadnak, ez jótanács. Akkor is, ha más szerint máshogy kellene élned. Hosszú távon csak az számít, hogy a saját utadat jártad-e.

2015. aug. 14. 21:57
 46/94 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm! Ment a zöld kéz mindenkinek ;)
2015. aug. 14. 22:00
 47/94 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy elvesztetted volna a becsületed.

Nem attól lesznek vagy nem lesznek barátaid, hogy vallsáos vagy vagy sem. Hanem attól, hogy milyen ember.

Ha jó társaság vagy és a környezeted értelmes, akkor lesznek.

Vagy úgy érzed, olyat tettél, amiből hátrányod lett? Erősen?

2015. aug. 14. 22:15
 48/94 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, inkább csak visszautasítottam az egyik csoporttársamat, mert hagytam magam lebeszélni. És ezt nem tudom, ő hány embernek mondta el, de utólag hallva magamat én is furán néznék bárkire, akinek a vallás az indok.

Egyébként én kellemes társaságnak tartom magam :D Olyan teljesen átlagosnak :) Nem mondok össze-vissza mindenféle butaságot (mint az egy-két ember, hát ők tényleg kibeszélni-valók XD ), feleslegesen sem fecsegek soha. Ha kell, segítek szívesen, de azért tudok nemet mondani. Nem okoskodom, de azért magabiztos vagyok. És nem utolsó sorban már leszoktam arról, hogy mindig mindenkinek a kedvében járjak, nem jó az :) Lehet sokan ezt egyenesen a szürke egér definíciójának tartják, én nem. Attól még önmagam vagyok (kezdek lenni egyre jobban :D ), csak nem verem a magánéletemet nagydobra a csoportban, elég azt csak a barátaimnak tudni.

2015. aug. 14. 22:24
 49/94 A kérdező kommentje:

Vagy mit mondjak a srácnak? Adtam neki egy könyvet, mielőtt még udvarolt volna, de csak a nyár után tudja visszaadni (igazából még az év elején mindig mindenkinek segítettem, amivel tudtam, ezért kapott tőlem könyvet is). Kérjek akkor tőle bocsánatot? Vagy hagyjam annyiban? Már több hónapja volt a dolog, felhánytorgat se lenne jó, de elég csúnya volt, amit mondtam neki (az indok elég sértő szerintem), már nem is gondolom úgy, egyáltalán nem hiszem úgy (bár akkor hittem). Á, bonyolult. De még 5 évig csoporttársak leszünk...Valami olyasmit ne mondjak, hogy ,,remélem, azért nem fogjuk egymást kerülni"?

Ahh, lehet még mindig túl sokat foglalkozom másokkal :/

2015. aug. 14. 22:33
 50/94 anonim ***** válasza:

"visszautasítottam az egyik csoporttársamat"

Hogy utasítottad vissza és miben? Mit mondtál neki és kinek a nyomására?

"Egyébként én kellemes társaságnak tartom magam :D"

Szerintem is az vagy.

Az átlagos kifejezést pedig nem szeretem, mert mindenki egy egyéniség.

"(mint az egy-két ember, hát ők tényleg kibeszélni-valók XD )"

Kikre gondolsz?

Mindenkinek nem tudsz a kedvében járni és vannak helyzetek, amikor nem is kell.

Úgy érzed, hogy valaki kihasznált?

Miben voltál eddig nem önmagad?

2015. aug. 14. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!