Mondjak neki igent vagy csak be akar csapni? Van Istentől ihletett szerelem?
Egy fiú szerelmet vallott nekem a gyülekezetből, és azt mondta, legyek a felesége. Gondolkodhatok rajta nyugodtan, ha kell, ő küldeni fog értem.
Ismerem már egy ideje, sokszor beszélgettünk úgy mélyebb dolgokról is, és azt mondta, hogy ez a ,,szerelem", érzés nála biztosan Istentől ihletett, ez így helyes, sokat böjtölt és imádkozott érte, gondoljam át. Nekem viszont Ő nem tetszik, se kinézetben, se személyiségileg. De szerinte ez nem fontos, mert a legesleglényegesebb dolog a hit, és hogy Isten majd megoldja, hiszen mindenható. Nekem ez kicsit abszurdnak és önzőnek tűnik.
Én valóban Istennek tetsző életet akarok élni, most viszont csapdában érzem magam. Már csak azért is, mert ez a fiú úgy gondolja, hogy 1) vagy Isten szerint élünk helyesen vagy 2) csinálhatjuk úgy, ahogy mi akarjuk, de az már nem a helyes út, ha ellenkezik Istenével. Nekem ez viszont elég erőteljesen zsarolásnak tűnik.
Mit tegyek? Mit mondjak neki? Tudom, hogy ő az a fanatikusabb fajta, és volt, hogy már másokkal leállt veszekedni, az alapvető hitüket megkérdőjelezve. Másrészt nem akarok még 20 évesen férjhez menni, ez nekem túl korai...
Köszönöm a válaszokat!
Most írt facebookon, hogy mire jutottam, mert már nagyon érdekli. Ha kell, segít nekem dönteni, hiszen ő már régebb óta jár Istennel, mint én. Én megmondtam, hogy egyáltalán nem vagyok biztos ebben a dologban, és eléggé elképzelhetőnek tartom, hogy nem ő számomra az igazi, mert még semmilyen jelet/igét nem kaptam. Erre most nekem állt, hogy milyen egy hívő vagyok én, hogy nem akarok teljesíteni Isten akaratát, és hogy mennyi mindent megtett már nekem, megnyílt előttem, én meg csak visszaélek vele, kár volt megbíznia bennem, így csak a pokolra fogok jutni! Kezdek megijedni...
Mondta az egyik barátnőm is, hogy ne foglalkozzak vele, mert az ő egyik barátnője is egyszer 5 fiútól kapott szerelmes levelet, hogy ,,Isten szerint Ő az igazi" :D
Biztos vagyok benne, hogy nem lennél mellette boldog.
Persze lehetséges. De ne ilyen szánalmas módon udvarljon neked.
Nagyon helyes! Isten léynege a szeretet, igazság, bölcsesség, nem az önkínzás, iítélkezés, felszínes dogmák bálványimádása. A gyülekezetek lényege az egymás segítése volna. Nem egymás elnyomása, kihasználása és képmutató szokásokkal való tetszelgés Istennek.
Isten nem a gyülekezetkben lakik és főleg nem emberek véleményében!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!