Miért olyan elítélendő, ha valaki felnőtt fejjel megkeresztelkedik?
Sokan mondják, írják, hogy gyereket nem kellene megkeresztelni, mert azt csak a szülő akarja, nem ő, és hadd döntse már el, ha felnő, hogy akar-e, és ha igen, akkor milyen vallást követni.
Nos, én 26 évesen keresztelkedtem meg, tehát már bőven felnőtt fejjel, ráadásul hosszú-hosszú évekig érlelődött a döntés, tehát nem lehet rám fogni, hogy hirtelen felindulásból. Arról nem is beszélve, hogy az én döntésem, nem térített, nem kényszerített senki, és nem érdekből tettem.
Mégis valami olyan hihetetlen ellenállással találkozom a környezetemben, hogy egészen elképesztő. Pedig nem szoktam beszélni róla, max a tényt említem meg, de csak ha kérdezik, hogy megkeresztelkedtem, inkább kerülném is a témát -- nem még hogy én térítsek vagy ilyesmi --, de csak azért is firtatják, hogy jól letromfolhassanak, szinte tapintható a rosszindulat, meg az az élvezkedés, hogy fogást találtak rajtam, amin keresztül újra és újra bánthatnak.
Miközben ugyanezek az emberek bőszen szokták hangoztatni, hogy őket nem érdekli, ki milyen vallású, ez mindenkinek szíve joga, magánügye, "hadd csinálja, ha ez neki jó".
Nekem ez lelkileg sokat jelent, nem bántok vele senkit, nem kényszerítem rá senki másra, miért kell akkor ezt?
én 18 évesen keresztelkedtem, nekem is ki volt akadva a környezetem, pláne a családom (ők nagyon de nagyon ateisták)
majd ahogy megismerik hogy nincs ebben semmi rosz sőt, jó majd lenyugszanak nyugi ;)
Van itt egy dolog, ami idáig nem került szóba.
Az, hogy egy idegen, aki amúgy is hívő, megkeresztelkedik - nem különösebben rázza meg az embereket.
De egy ismerős?
Akit ráadásul idáig egészen másnak ismertek?
Erről írhatnál kicsit... mivel nyilván mindenkinek személyes indoka volt.
Ha ateista közegben nevelkedtél, akkor valószínűleg csupa ateista van a környezetedben, azok meg pont olyan mértékben/arányban bigottak és intoleránsak, mint a keresztények. Félelmet, bizonytalanságot kelt az emberekben, ha valaki más hiten van, mint ők, mert jaj, mi van, ha mégis neki van igaza...
A megkeresztelkedéssel, vallásos élet megkezdésével más szellemi közegbe kerültél, valószínűleg pár év alatt le fog cserélődni az emberek jó része körülötted. Tudod, madarat tolláról...
Azért, mert hihetetlen nagy tudatlanságról ad számot mind természettudományos, mind vallás szempontjából.
Példák a Bibliából:
12.
"A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben."
Tehát a nőnemű tanárok pokolra jutnak? Csak azért mert 46 kromoszóma közül egy X alakú és nem Y alakú? Ne nevettess..
2.
A fattyú se menjen be az Úrnak községébe; még tizedízig se menjen be az Úrnak községébe.
=Ha gyerek házasságon kívül születik 10 generáción keresztül a gyerekek (,akik nem tehetnek erről) "pokolra jutnak".
A kékek és a sebek távoztatják el a gonoszt, és a belső részekig ható csapások.
(gyerekverés, önsanyargatás)
19.
"Az én rendeléseimet megtartsátok: Barmodat másféle állattal ne párosítsd, szántóföldedbe kétféle magot ne vess, és kétféle szövetű ruha ne legyen rajtad."
Mindenki, aki poliészter és pamut anyagú pólót viseltek pokolra fogtok jutni..
Ezen felül gondolom te is belátod, hogy nem a Nap kering a Föld körül, valamint, hogy nem lehetett előbb fény, mint csillagok az égen (teremtéstörténet), és egyáltalán miért kell két teremtéstörténet, ami teljesen mást állít..
A Biblia szerint a Föld 6000 éves (a meseszereplők korából lehet visszakövetni), míg sokkal régebbi kőzeteket, leleteket, tetemeket találtak már az emberek. (izotópos kormeghatározás)
Ha az igazságot keresed a világról, akkor egy fizika/kémiakönyvben hamarabb megleled, mint a Bibliában, vagy hasonlóan tudatlan papok szájából.
Nem elítélendő,sőt ez a biblikus!
A Bibliában a keresztség feltételei többek között:
-megtérés
-hit
-a hit megvallása Jézus Krisztus személyének
-akarat
Erre egy csecsemő nem képes,de aki fiatalon ezeket képes megtenni,az megkeresztelkedhet!
-Roland
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!