Szeretném tőletek kérdezni, hogy ismertek-e olyan papot/református lelkészt, rövid időn meg tud ejteni egy felnőtt keresztelést?
A keresztelés nem egy hétköznapi dolog, amit csak úgy "meg lehet ejteni".
Puccos templomi esküvőt akarsz, vagy miért lett fontos a keresztelő "megejtése"?
Szia!
Ismét az első vagyok.
Én felnőttként részesültem a bevezető szentségekben (római katolikus szertartás szerint).
Nekem is azt mondták, hogy akár 3 évig is elhúzódhat.
Én hála Istennek találtam egy olyan atyát, akihez odamentem, elmondtam őszintén, hogy saját döntésből akarom felvenni a keresztséget, nem esküvő stb. miatt.
Vannak előtanulmányaim, ismereteim, stb.
Kikérdezett, a hiányosságokat pótoltam - ez 2 hónap volt. És hivatalosan részesültem a bev. szentségekben.
De tényleg fontos szerintem az, hogy valóban őszinte, komoly legyen ez a keresztség felvétel.
Egyébként melyik városban lenne jó mégis? Vagy akár az egész országot átutaznád érte? :)
Gyorsan ez nem megy, ahogy előttem is írták, mert fontos, hogy a keresztelendő ismerje az egyház tanítását.
A gyermek megkeresztelésének nem féltétele, hogy te is meg legyél keresztelve. A keresztszülőséget meg úgy lehet megoldani, hogy hivatalosan a férjed lesz a keresztszülő egyedül. Elég egy keresztszülő is, nem kell kettő.
Gondolom, a kérdező református lelkészt keres.
Református vallást akarja felvenni a kérdéséből kiindulva.
De mégis melyik városban lenne jó?
1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!