Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom református, én pedig nem vagyok megkeresztelve.
Szeretnék református lenni, de nem tudom a menetét.
Felnőtt korban hogy zajlik ez és menny időt vesz
igénybe?
Ennyi idő alatt nem. Minden keresztény felelkezetben legalább fél, inkább 1 év míg megkeresztelnek.
2010. jan. 18. 10:40
A folyamat nagyon egyszerű. Felkeresed a lakhelyeden levő református templom lelkészét és elmondod,hogy szeretnél felnőttként megkeresztelkedni, konfirmálni, mert az egyházhoz szeretnél tartozni. Konfirmálni azért kell,mert csak felnőtt egyháztag köthet házasságot.
Ennyi. Ő majd elmondja mit és hogyan.
2010. jan. 18. 10:42
10:24-esnek teljesen igaza van, ez a legkorrektebb eljárás. Talán annyival egészíteném ki, hogy a reformátusoknak lelkipásztoruk van, ez a megnevezés a pap helyett.
2010. jan. 18. 10:48
Ez így mind szép és jó, és tényleg az lenne a megfelelő megoldás, amit az utolsó kettő írt le, csakhogy 1 hónap alatt biztos nem fognak megkeresztelni, előtte egy ideig, kb. fél évig hittanra kell járnod, utána lehet csak szó keresztelésről.Dublinban meg majd nem valószínű, h reformátusként meg fogsz tudni keresztelkedni, tudtommal Írországban nincs református egyház, csak római-katolikus meg anglikán, esetleg evangélikus.Ha meg úgy is csak egy formaság számodra, és nincs mögötte semmi meggyőződés, akkor hagyd is inkább.
2010. jan. 18. 11:05
szia! sok múlik a lelkipásztor hozzáállásán. egyébként attól hogy nem vagy megkeresztelve, még lehet templomi eskövőtök, én úgy tudom (mert például, ha az egyik fél református, a másik más vallású, akkor sem kell áttérnie hogy lehessen). de minden képpen alelkipásztort kérdezd meg, mondd el neki őszintén mi a problémád, mit szeretnél, én biztos vagyok benne, hogy fog tudni ajánlani megoldást :)
(én egyébként katolikus vagyok, de nálunk is vannak ilyen és még bonyolultabb helyzetek is, a plébánosunk azt mondta, hogy az az elv, hogy segíteni kell a házusulandókat, ha már szándékukban áll templomban esküdni. gondolom ez más felekezeteknél is így van...)
2010. jan. 18. 15:47
6/7 A kérdező kommentje:
Azt tudom,hogy lehet úgyis házasodni,de a párom jobban örülne neki,és őszintén szólva engem is nagyon kezdett érdekelni a dolog és végeredményben magam miatt szeretném ezt meglépni.Viszont egy kisebb javítás volna:most sikerült teljesen rájönnöm,hogy párom ugyan protestáns vallású,de evangélikus azon belül is a "pünkösdi-karizmatikus mozgalom tagja"(a fekete közösségekre legjellemzőbb vallási forma-ének,tánc,stb.angolul pentecostal christian)...így mennyiben változik a helyzet? Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!
Az evangélikus egyházon belül is van karizmatikus irányzat? Nem is tudtam. Szerintem menj el vele oda, ismerd meg azt. Ha már ott vagy beszélhetsz az ottani lelkésszel, biztos elmondja mik a lehetőségek.
2010. jan. 18. 23:05
Kapcsolódó kérdések: