Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Templomi esküvőt szeretnék, én református vagyok. A párom nincs megkeresztelve, meg semmi. Így lehet esküvőnk, vagy keresztelkednie kell ill. konfirmálnia?
Elvileg akkor lehet templomi esküvöd református templomba, ha meg vagytok keresztelve valamilyen keresztény valással ámi elött kötelezö jópárszor eljárni a templomba és konfirmáltatok, és jegyes oktatásra jártok. na most elég kedvesek szokta lenni a tiszteletes urak hölgyek, mert ugye nem nagy tömeg megy a templomba, így keresztség elött azért általában el kell járni de egyben lesz a konfirmációval (ahogy írták pár kérdés) és a jegyes oktatás szerencsés esetben egy alkalom amikor megbeszéltek mindent az esküvöröl és a pap elmondja hogy nem csak össze kell házasodni szeretni is kell egymást meg gyereket csinálni.
de református esküvö csak a polgári után lehet, mert ez igazából nem is esküvö csak megáldja az esküvöt. református egyház a hivatali esküvöt tekinti hivatalos esküvönek ök már csak megáldják a frigyet.
Nálunk ugyanez volt a helyzet: a férjem református, én meg -szakszóval élve- pogány vagyok, tehát nincs vallásom.
Mi is szerettünk volna egyházi esküvőt, és hogy minél egyszerűbb legyen a helyzet, református templomban.
Amikor felkerestük a lelkész urat, azt mondta, hogy meg kell keresztelkednem, adott egy gyerekeknek írt református olvasókönyvet, hogy majd erről fog velem beszélgetni, ez lesz a vizsgám.
Na, ebből aztán nem lett semmi, ugyanis egyszer, mikor elmentünk hozzá egyeztetni, csak a házasságról, és a kapcsolatokról beszélgettünk. =o) Azt mondta, hogy neki az a lényeg, hogy a házasulandó pár vágyai teljesüljenek, és ha ez a templomi esküvő, ő nem fogja megnehezíteni, vagy nem fog az utunkba állni.
Tehát megtartottuk az esküvőt a református templomban, és mégis "pogány" maradtam! =o) Ja, meghitt, gyönyörű és fenséges volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!