Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik könyvek segíthetnek a...

Melyik könyvek segíthetnek a legtöbbet a keresztényi hit megújításában?

Figyelt kérdés

2015. júl. 5. 19:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/176 A kérdező kommentje:
A pont helyett kérdőjellel a végén.
2015. júl. 6. 18:34
 12/176 anonim ***** válasza:

3 Ez, amikor meglátta Pétert és Jánost, amint éppen be akartak menni a templomba, kéregetni kezdett, hogy irgalmas adományokat kapjon. 4 Péter pedig Jánossal együtt rászegezte a szemét, és ezt mondta: „Nézz ránk!” 5 Rájuk figyelt hát, azt várva, hogy kap tőlük valamit. 6 Péter azonban így szólt: „Ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van, azt adom neked: a názáreti Jézus Krisztus nevében, járj!” 7 Azzal megfogta a jobb kezénél, és felemelte. Nyomban megerősödött a talpa és a bokacsontjai; 8 felugorva lábra állt, járni kezdett, és bement velük a templomba, járkált, ugrándozott, és dicsérte az Istent. 9 És az egész nép látta, hogy járkál, és dicséri az Istent. 10 Sőt, kezdtek ráismerni, hogy ő volt az, aki a templom Szép kapujánál ült irgalmas adományokat kéregetve, és döbbenettel és elragadtatással teltek el amiatt, ami vele történt

cselekedetek 3:3-10

ha mester lennék, én is ezt tudnám tenni veled. egy a mesterümk, egy a vezetőnk, a krisztus. az Ő nevében kérlek, neki légy a követője, és ne embereknek. értem én, hogy a követés neked azt jelentené, hogy tudsz újra járni. várj még egy picit, legyél még egy kicsit türelmes. igyál sok citromos vizet hidegen. és imádkozz sokat. ajánlom a szép magyar verseket, igencsak többet lehet megtudni belöllük a lélek rejtelmeiről, mint sok vallásos könyvből. hidd el, nem kell ahhoz járni, hogy tudd Jézust követni. ha akarja, a karjaiban visz téged. és, ahogy én ismerem Őt, akarja.

2015. júl. 6. 18:45
 13/176 anonim válasza:
Youcat
2015. júl. 6. 19:00
 14/176 A kérdező kommentje:

Az idézet jólesett,köszönöm..Az utolsó mondatokra reagálva:Én nem úgy értem a mester szó jelentését!Régebben a legtöbb szellemi embernek volt egy mestere.Weöres Sándor mestere például Hamvas Béla volt.Így értem.Vagy legyen akkor példakép."Válassz magadnak példaképet!" "Az apa és a példakép nagyon ritkán esik egybe"(Epiktétosz)Mindenkinek szüksége van példaképre,ez nyilvánvaló,legfeljebb kevesen ismerik be.

Én 21 éves koromban rokkantam le nők miatt,most 40 vagyok,mi a fenére várjak?Citromos vizet igyál te!:D

Tudok járni(egy keveset),az a gond,hogy nagyon gyengének érzem magam,és erősen szédülök(ülve,fekve is)Nem más embert akarok én követni,de szellemi ember társaságára akkor is szükségem van,mivel én is az vagyok.De a szellemi ember is megzakkan,ha emberekkel való érintkezés nélkül él éveken át.

2015. júl. 6. 20:19
 15/176 anonim ***** válasza:
tiszta sor. én iszom a citromos vizet. te miért nem? nem drága, egyszerűen elkészíthatő. csak egy hétig próbáld ki. ha semmi változást nem érzel, hagyd abba. segíteni fog, ha napi 4-5 pohárral megiszol. csak egy hét. de csak ha akarod, nem kényszer...
2015. júl. 6. 22:30
 16/176 anonim ***** válasza:
Szerintem is kell példakép. Legalább egy olyan ember, akit közelebbről ismerünk. Persze itt nem elvakult rajongásról van szó. Többek között ezért jó gyülekezetbe járni, hogy a hívek egymást erősítsék. De ha nem tudsz közösségbe menni, akkor ajánlom figyelmedbe id.Zimányi József igehirdetéseit. Életrajzi könyve is megjelent, de több száz letölthető mp3 igehirdetése van fent a weboldalán. www.zimanyi.hu
2015. júl. 7. 11:20
 17/176 A kérdező kommentje:
Oké,akkor citromos víz egy hétig.
2015. júl. 7. 14:57
 18/176 A kérdező kommentje:
Holnap apám elmegy a boltba,és megkértem,hogy hozzon egy kiló citromot.
2015. júl. 8. 14:51
 19/176 anonim ***** válasza:

az egy kiló kevés lesz a hétre, hozzon kettőt. egy hét múlva kérlek írd meg, jobban érzed-e magad. köszönöm, drukkolok neked.

ui: ha konkrét citromot hozatsz, és nem citromlét, a citrom héjját semmiképp se tedd bele a vízbe!!!!

ez fontos.

2015. júl. 8. 14:57
 20/176 anonim ***** válasza:
meg akko rmeg kell enned a citromot is, ami elég savanyú. egyszerűbb lenne a citromlé... 40-50%-os.
2015. júl. 8. 14:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!