Hol tér el az ÚVF teljesen a Károli fordítástól? (idézeteket)
1-es válaszoló: azért az nagymértékben logikátlan, hogy a Biblia 2/3-át dicsérik a kritikusok, de a kisebbik rész szerintük tele van "hibával". :-)
Vannak szakértői összehasonlító munkák, ahol azért az egyik legpontosabb fordításnak ismerik el a TELJES Új világ fordítást!
Szia!
Rengeteg van Legolas, de párat megmutatok neked az Újsz.-ből.
Kezdjük Mátéval.
Mt 4:10 Kár.
Ekkor monda néki Jézus: Eredj el Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj.
UVF
Akkor Jézus így szólt hozzá: „Eredj el, Sátán! Mert meg van írva: »Jehovát, a te Istenedet imádd,+ és egyedül neki+ végezz szent szolgálatot.«”+
Mt 21:9 Kár.
Az előtte és utána menő sokaság pedig kiált vala, mondván: Hozsánna a Dávid fiának! Áldott, a ki jő az Úrnak nevében! Hozsánna a magasságban!
UVF
Az előtte és utána menő sokaság pedig így kiáltozott: „Mentsd meg, kérünk,+ a Dávid Fiát!+ Áldott, aki Jehova nevében jön!+ Mentsd meg, kérünk, fenn a magasságokban+
Mt 22:44 Kár
Monda az Úr az én Uramnak: Ülj az én jobb kezem felől, míglen vetem a te ellenségeidet a te lábaid alá zsámolyul.
UVF
44 »Így szólt Jehova az én Uramhoz: ‚Ülj az én jobbomon, mígnem ellenségeidet lábad alá vetem.’
Márk evangéliuma.
Mrk 1:3 Kár.
Kiáltónak szava a pusztában: Készítsétek meg az Úrnak útját, egyengessétek meg az ő ösvényeit:
UVF
Figyeljetek! Valaki kiált a pusztában: »Készítsétek elő Jehova útját, tegyétek egyenessé ösvényeit!«”
Mrk 5:19 Kár.
De Jézus nem engedé meg néki, hanem monda néki: Eredj haza a tiéidhez, és jelentsd meg nékik, mely nagy dolgot cselekedett veled az Úr, és mint könyörült rajtad.
UVF
De ő nem engedte meg neki, hanem így szólt hozzá: „Menj haza a rokonaidhoz+, és számolj be nekik arról, hogy mi mindent tett érted Jehova,+ és milyen irgalmas+ volt hozzád.”
Mrk 12:11 Kár.
Az Úrtól lett ez, és csodálatos a mi szemeink előtt.
UVF
Jehovától lett ez, és bámulatos a szemünkben.«”+
Lukács evangéliuma.
Lk 1:6 Kár.
És mind a ketten igazak valának az Isten előtt, kik az Úrnak minden parancsolataiban és rendeléseiben feddhetetlenül jártak.
UVF
Mindketten igazságosak+ voltak az Isten előtt, mert feddhetetlenül+ jártak Jehova minden parancsolatával+ és törvényes követelményével+ összhangban.+
Lk 1:68 Kár.
Áldott az Úr, Izráel Istene, hogy meglátogatta és megváltotta az ő népét,
UVF
68 „Áldott legyen Jehova, Izrael Istene,+ mert a népe+ felé fordította figyelmét, és szabadítást szerzett neki.+
Lk 3:2 Kár.
Annás és Kajafás főpapsága alatt, lőn az Úrnak szava Jánoshoz, a Zakariás fiához, a pusztában,
UVF
Annás papi elöljáró és Kajafás+napjaiban Isten kijelentése eljutott Jánoshoz+, Zakariás fiához a pusztában
János evangéliuma.
Jn 1:1 Kár
Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
UVF
Kezdetben+ volt a Szó+, és a Szó az Istennél volt,+ és a Szó isten volt.
Jn 9:38 Kár.
Az pedig monda: Hiszek, Uram. És imádá Őt.
UVF
Erre ezt mondta: „Hiszek benne, Uram.” És hódolt.
Itt most leállok mert mennem kell de rengeteg van.
Ha csak a (Jehovát) vesszük figyelembe és csak az Újsz.-et az már magában 237 ige kedves Legolasz.
Tehát hosszú oldalakat kellene ide bemásolgatni ahhoz, hogy mind itt legyen.
Még neked se lenne türelmed végig olvasni az egészet merzt bele zavarodnál. :D
De majd estefelé párat írhatok.
Üdv!
"Az igazság az, hogy a szakértők teljes mértékben elutasítják és elhatárolódnak ettől a sátáni műtől."
Az igazság az, hogy NEM egy magyar szervezetről beszélek (akik mellesleg MESSZE nem foglalják magukban az összes létező teológust és az minden ősi nyelvek szakértőjét), hanem történetesen a nagyvilágból valókról van szó - már csak azért is, mert a világ NEM csak a te Magyar Bibliatanácsodból áll, hanem annál jóval nagyobb. :-)
Egyébként te olyan emberek "egyöntetű" véleményéről beszélsz, akik olyan egyházi szervezeteknek a képviselői, melyek gyakran a végletekig MEGOSZTOTTAK és ez a mai napig is szörnyű véres konfliktusokban nyilvánul meg. Vajon mennyire is Krisztus-követőek ezek? Valójában hiteltelenek! Szó se róla, tekintélyesek, mint anno a farizeusok voltak, de ettől még hiteltelenek.
És ezt mi is megmutattuk nektek ezen oldalakon, tehát a mi lelkiismeretünk tényleg tiszta. :-)
5-ös válaszoló még írhat :)
Üdv:Legolas
Vidiripi
Az ÚVF azt a kifejezést használja hogy: "ki nem érdemelt kedvesség"!
De ez nem fedi le azt amit az a szó jelent hogy: "kegyelem"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!