Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit lehet tudni a Baptistákról...

Mit lehet tudni a Baptistákról? Ki miért lesz az? Keresztény vallásnak tekinthető vagy szektának? Mennyiben különbözik a Jehova Tanúi hitnézeteitől?

Figyelt kérdés
2015. jún. 21. 19:51
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:

"NINCS OLYAN EGYHÁZ A NAP ALATT AMELYNEK NE LENNE EGY KIS KOSZ A MÚLTJÁBA."

Nem hiszem, hogy Jézusnak és az első sz.-i tanítványainak is ez lett volna a véleménye erről. Ha ezt a laza, liberális véleményt vallották volna, mindenki maradhatott volna abban a vallásban és hitnézetben, ahol volt. De nem így volt, hiszen KI KELLETT JÖNNIÜK azokból, melyek Isten szerint nem voltak elfogadhatóak a tanításaikban és az EBBŐL FAKADÓ cselekedeteikben. Mert ki tagadná, hogy a kettő szorosan összefügg a gyakorló hívők életében? Te tagadod tán, hogy a saját szellemi irányzatod tanításait, ha elfogadod és aszerint irányítod az életed, akkor az szigorúan MEGHATÁROZZA a cselekedeteidet is? Nem tagadhatod, hiszen ez a világ legnyilvánvalóbb igazságai közé tartozik, mert hogy ez az ok-okozat törvénye, a kauzalitás.

Jézus is erről beszélt, amikor a "jó fa, jó gyümölcs, rossz fa, rossz gyümölcs" szemléltetést mondta. Tehát ha gyakorló hívő vagy, amit tanulsz és elfogadsz, aszerint cselekszel. Ez MINDEN vallásos közösségben így van, igaz?

Az részben igaz, amit az előző, 39-es válaszoló írt, hogy különbözőek vagyunk, és hogy minden egyházban vannak ilyenek is, meg olyanok is (bár nagyon nem mindegy, hogy mekkora határok között van az ilyen-olyan) és hogy nem szabad általánosítani. De azért ez megint durva általánosítás, mert ki tagadná, hogy az első sz.-i tanítványok krisztusi semlegességét és a testvéri szeretetét nem tudta felmutatni más szervezet a földön, hiszen az isteni igazság csak egyféle lehet, nem lehet két, egymásnak ellentmondó igazság. Az igazságtól eltérő verzió nem lehet szintén "igazság", az már hamisítás! Márpedig ha változik a tanítás, változik a cselekedet is, méghozzá nyilván valóan nem jó irányba - a "jó fa, jó gyümölcsből" lassan, de biztosan egyre rosszabb fa és rossz gyümölcs lesz.

Tehát akkor tisztelt 40-es válaszoló, a fenti érved nem nevezhető túlságosan helyénvalónak, igaz?

Abban igazad van, hogy a baptistákat és a Tanúkat nem lehet egy "lapra tenni", hiszen alapvető nézet, sőt cselekedetkülönbségek vannak. De ez igaz szinte az összes más vallásos csoport és a Tanúk viszonyára is. Csak abban látunk nagyon másként, hogy ez szerinted ránk nézve negatív, holott éppen ellenkezőleg! Ez a hitehagyott kereszténység egyházaira és felekezeteire vet nagyon rossz fényt. :-)

"1).A Baptisták hisznek a Szentháromságban.

-Jehovisták NEM."

Mivel, ez egy istenkáromló, nem bibliai filozófia.

Elmondjam, hogy Jézus hogyan látta Istenét és Atyját önmagához képest? Tessék: János 17:3.

Elmondjam, hogy más IHLETETT Bibliaírók, pl. Pál (Jézus feltámadása és égbemenetele után jóval) hogyan látta Jézus és az Atyja, a Mindenható Isten viszonyát, azaz egymáshoz képesti helyzetét? Tessék: 1Kor 8:6.

És még sorolhatnám a Biblia cáfolatait.

"2).A Baptisták Jézust Istennel egyenlően kezelik és imádják.

-A Jehovisták, NEM."

Lásd az előzőeket.

"3)A Baptisták szerínt Abaddon szó szerínt a mélység angyala.

-A Jehovisták szerínt Abaddon, Jézus Krisztus."

Szerintünk is szó szerint a mélység angyala, aki Jézus Krisztus, akit szó szerint "pusztítónak" is nevez a Biblia, amit a név jelent.

"4).A Baptisták hisznek a pokol valóságában.

-A Jehovisták NEM."

Sajnálhatjátok! :-)

"5).A Baptisták személyes hitvallást tesznek alámerítkezéskor.

-A Jehovisták egy személyes Őrtorony "kúrán" kell átmenyjenek, hogy alámerítkezhessenek."

Ez a hamis propaganda.

"6).A Baptistákat a Szentlélek vezérli.

-A Jehovistákat a Brooklyni "nagyfiuk"."

Minket a szent szellem vezérel (mert hogy olyan, hogy "Szentlélek" NINCS az Írásokban) úgy, ahogy azt az ihletett Szentírás leírja, Jézus tanításai és a leírt irányításai segítségével (Héberek 1:1, 2). Olvasd csak el nyugodtan és értelmezd.

2015. jún. 23. 23:58
 42/66 anonim ***** válasza:

"1).A Baptisták hisznek a Szentháromságban.

-Jehovisták NEM."

Mivel, ez egy istenkáromló, nem bibliai filozófia.

Elmondjam, hogy Jézus hogyan látta Istenét és Atyját önmagához képest? Tessék: János 17:3.

Pedig benne van, csak aki a sátánnak adta el magát, az tagadja.

János 10,30 Én és az Atya egy vagyunk.

Másoljam a többit is? Mert úgy látom, hogy nem ismered a Bibliát.

Elmondjam, hogy más IHLETETT Bibliaírók, pl. Pál (Jézus feltámadása és égbemenetele után jóval) hogyan látta Jézus és az Atyja, a Mindenható Isten viszonyát, azaz egymáshoz képesti helyzetét? Tessék: 1Kor 8:6.

Jé, ez pont a Szentháromságot támasztja alá. Hogy mik vannak...

"2).A Baptisták Jézust Istennel egyenlően kezelik és imádják.

-A Jehovisták, NEM."

Lásd az előzőeket.

Zsidó 1,6: Ám amikor Elsőszülöttét bevezeti a világba, ezt mondja: „Imádja őt Isten minden angyala.”

Mi imádjuk, ti miért nem? Még az angyaloknál is többre tartjátok magatokat. Még a térdetek sem hajlik meg a neve előtt, pedig ez prófécia. Nem vagytok kicsit gőgösek?

"3)A Baptisták szerínt Abaddon szó szerínt a mélység angyala.

-A Jehovisták szerínt Abaddon, Jézus Krisztus."

Szerintünk is szó szerint a mélység angyala, aki Jézus Krisztus, akit szó szerint "pusztítónak" is nevez a Biblia, amit a név jelent.

Teljesen egyértelmű, hogy a sáskákkal azonosultok és Abaddon a mesteretek. Az is egyértelmű, hogy Abaddon maga a sátán, így nem az én véleményem, hogy kit szolgáltok, hanem ti magatok ismeritek be.

"4).A Baptisták hisznek a pokol valóságában.

-A Jehovisták NEM."

Sajnálhatjátok! :-)

Mi csak a Bibliának hiszünk. Seol (Seól, héber שְׁאוֹל Sə'ôl) kifejezés 65-ször jelenik meg a Biblia héber szövegében (az Ótestamentumban). Ti miért tagadjátok? Ja megvan, hisz a sátán elhitette veletek, mivel őt követitek, lásd előző pontot, ahol beismertétek.

"5).A Baptisták személyes hitvallást tesznek alámerítkezéskor.

-A Jehovisták egy személyes Őrtorony "kúrán" kell átmenyjenek, hogy alámerítkezhessenek."

Ez a hamis propaganda.

Nálatok se megtérés, se hitvallás, csak az, hogy mikor ismerkedtetek meg jehova tanúi vallásszervezettel. Nem én mondom, hanem azok a jehovisták, akiket megkérdeztem erről. Megint hazudsz.

"6).A Baptistákat a Szentlélek vezérli.

-A Jehovistákat a Brooklyni "nagyfiuk"."

Minket a szent szellem vezérel (mert hogy olyan, hogy "Szentlélek" NINCS az Írásokban) úgy, ahogy azt az ihletett Szentírás leírja, Jézus tanításai és a leírt irányításai segítségével (Héberek 1:1, 2). Olvasd csak el nyugodtan és értelmezd.

Van Szentlélek és az egész Bibliában személyként van jelölve. Állítjátok, hogy Isten tevékeny ereje, ami fenntartja a világot (ezt is ti mondtátok), de akkor Jézusnak miért kellett elküldenie? Ha személytelen, akkor miért személyként beszél róla maga Isten?

Nem, a tagadók nem mi vagyunk.

2015. jún. 24. 07:59
 43/66 anonim ***** válasza:

42/42 ,

Értem, h miért támadsz és védekezel, mert az előző arra kényszerít, de könyörgöm nézz vissza a Jehova Tanúi múltjába, a sok visszásságokara, vagyis van nektek is fekete múlt redesen. Ha csak az alpító visszásságáira utalsz, vagy a szervezet kialakulásának kezdeteire utalsz. Vagy a különböző jövendőlésekre vagy a 75-ben bekövetkező szakadásra, mikor sokaknak oda let mindenük.

Szóval könyörgöm maradj csendben és az előtted javaslónak is ezt mondom. Fogjátok már fel, hogy Isten nem azalapján fog ítélni, h te mit gondolsz arról, h van e pokol vagy nincs, hogy van a feltámadás vagy nincs.

Nem ismeret által üdvözülsz és nem azáltal ismered meg Istent. Isten nem ismeret, sokkal nagyobb annál. Az Íge az csak egy szelet Istenből és nem a teljes Isten. Ne próbáld meg a saját erődből jobbá tenni magad, nem fog menni. Új ember kell, aki újjűszületett víztől és Szent Szellemtől, az fogja megérteni Isten dolgait....Nem azáltal fogod megérteni, ha kivülről fújod a Bibliát és ha előre begyakorolsz minden Igehelyet, h mit kell mondani.

Remélem Isten az idők végén eggyé kovácsolja az Övéit, mert ma minden helyen lélekkontroll, pásztorkontroll, szervezetkontroll alatt élnek az emberek.

Ha nem mered megkérdőjelezni a vezatőség döntéseit és nem mered megkérdőjelezni a hivatalos tanokat, akkor FUSSÁL KI, rossz helyen vagy, mert bedaráltak,,,,,,,,csak hogy hova menj, arra nem jöttem rá mág.

Szóval könyörgöm Jehova Tanúi és egyéb szervezet agjai mindenki velem együtt tartson egy kis önismereti órát

2015. jún. 24. 08:14
 44/66 anonim ***** válasza:

#43 :) Igen egyetértek, hogy Isten nem az alapján fog elítélni, hogy ki ki hova tartózik hanem az alapján, hogy ki az aki elfogadta Megváltót, és ezt nem én mondom hanem a Biblia.

(Jn 3:33-36)

"A ki az ő bizonyságtételét befogadja, az megpecsételte, hogy az Isten igaz.

Jn 3:34 Mert a kit az Isten küldött, az Isten beszédeit szólja; mivelhogy az Isten nem mérték szerint adja a Lelket.

Az Atya szereti a Fiút, és az ő kezébe adott mindent.

A ki hisz a Fiúban, örök élete van; a ki pedig nem enged a Fiúnak, nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta."

Te lehet, hogy ezt máskép gondolod és a szeretet palástjával védekezel, viszont akkor hogyan mutatsz te szeretetet ha hagyod a tévelygőket maradni az ők űtjain?

Tudod mit mond Jeremiás?

(Jer 32:33)

"És háttal fordultak felém és nem arczczal, és tanítottam őket jó reggel, és noha tanítottam őket, nem voltak készek az intés befogadására.

Sőt az ő útálatosságaikat behelyezték a házba, a mely az én nevemről neveztetik, hogy megfertőztessék azt."

Ha a gyereked valami rosszat tesz, akkor előbb tartassz egy önismereti órát, vagy megfeded és nem hagyod, hogy tovább lépjen a rossz úton?

Ugyan ez a helyzet most is, ne értsük félre a szeretetet, mert néha kell a "vessző" is a szeretet mellé mert csak így tudod megmutatni, hogy igazi szeretetet gyakorolsz.

Ami meg a 23% illeti.

Te újra félre értettél, én nem a műltról beszélek hanem a jelenről kedves Tanú testvérem.

Nem tudom miért terelted el a válszt visszamenőleg 2000 évre.

Én azt mondtam, hogy "NINCS" nem azt, hogy "NEM VOLT" vallás a nap alatt.

A többit megválaszolta a kedves #42 válaszoló.

Üdv!

2015. jún. 24. 09:11
 45/66 anonim ***** válasza:

Válaszaidból megint egyértelműen az derül ki, hogy aki nem hozzátok tartozik az tévelyeg, hogy, aki nem vallja a tanaitokat Istentől valónak az szintén tévelyeg. Annyian, de annyian jöttek már a történelme folyamán, h "Íme köztünk van a Krisztus" és annyian hirdették már, hogy Ők az Igaz vallás és Ők értelmezik megfelelően a Bibliát, hogy az emberek már hányingert kapnak ettől. IStent nem lehet kisajátítani. Ő nem egy csoportot képvisel, hanem a szeretetet. "Ahol ketten vagy hárman összegyűlünk az

én nevemben, ott vagyok ".

Istent nem érdekli egy szervezet neve. Te szervezetben és teológiában gondolkodsz, de egy szervezet sebezhető, úgy, mint teológiája is. Mert az egyiket emberek alkotják a másikat emberek magyarázzák.

Jézus tanítványokban gondolkozik "elmenvén pedig tegyetek tanítványokká mindenkit "...de mi a tanítvány dolga????

felkeresni az özvegyek és árvák házát, enni adni az éhezőnek, inni a szomjúhozonak " Tanuljátok meg, hogy irgalmasságot akarok és nem áldozatot"

Valamint hirdetni a kerestáldozatot, az üdvösség reménységét....nem arra kérte tanítványait, hogy győzködjék az embreket, hogy van e pokol vagy nincs e pokol, vagy Szent Szellem Isten e vagy sem?

Mert ezek által nem lesz se több, se kevesebb az üdvösséged.

Kérdést intéztél felém

"

Te lehet, hogy ezt máskép gondolod és a szeretet palástjával védekezel, viszont akkor hogyan mutatsz te szeretetet ha hagyod a tévelygőket maradni az ők űtjain? "

A szeretet palástjával védekezni amúgy nem tudom, hogy hogy lehet......

neked kik a tévelygők? Mert lehet, hogy neked nem ugyanazok, mint Istennek.

Számodra a tévelygők azok, akik nem tartoznak a szervezetetekhez vagy azok, akik nem osztják teológiai okfejtéseteket. Isten számára nem.

Neki azok a tévelygők, akik mikor hallják az evangéliumot nem fogadják be a szivükbe azt és nem térnek meg teljes szivükből és teljes elméjükből....nem egy szervezethez, hanem Jézus Krisztushoz. Nem azok a tévelygők, akik hiszenk e a feltámadásban vagy nem, hisznek e a pokolban vagy nem stb stb....

A szervezetek, egyházak mindig elcsúfítják a Teremtő akaratát, hogy miért? Mert a szószákről három féle forrásből tud egy ember prédikálni: saját lélek, Szent Szellem, démonok. Vagyis az ember e három forrásból mertíhet ahhoz, hogy összállítsa a saját teológiáját, amit aztán "Igazságnak" hirdet.

Egy kérdést intéztél felém válaszoló, hogy hogyan lehet bennem szeretet, ha hagyom a tévelygőket?

Az emberek azáltal miután meglátják a hitemből származó jó cselekedeteket, és a jó cselekedeteimből meglátják hitemet fogékonyak lesznek Isten dolgaira. Így amikor beszélek nekik Istenről és személyes életemben, hogy mit köszönhetek Jézusnak és személyes kapcsolatom van vele, akkor helyes iránybí lehet őket terelni.( Ők voltak azok, akik nem ismerték Istent és nem jártak sehova )

Másik: Akik járnak valahova de rossz úton vannak, mit teszek ellene? Én döntöm el hogy mi a rossz út? Én döntöm le, hogy ki hova járján? Nem vagyok én Isten...

Korinthuszi levélben olvashatod, hogy némelyek úrvacsora alatt lerészegedttek más pedig apjának feleségével hált......Írt nekik valaki, hogy hagyjátok el azt a gyülekezetet, mert micsoda emberek vannak ott????

És itt a bibi, hogy egyszerűen sokan nem hiszik el, hogy Isten máshol is tud munkélkodni nemcsak a saját szervezetében, vagyis ha egy szervezet, aki hirdeti Jézust és a megtérés igazságát, és ott életek változnak meg és az irgalmaság lesz Úrrá rajtuk és a szeretet nevében irgalmasságot cselekesznek felebarátaikakl, akkor onét nem kell kifutni, hanem befutni.

Ott,ahol egy szervezet mondja meg vagy a szervezet vezetői, hogy mit gondolj egy adott dologról és lélek kontroll működik és a szabad akaratnak nyoma sincs, hanem a tagok megfélemlítve, akkor onnét ki kell funi.....

2015. jún. 24. 09:53
 46/66 anonim ***** válasza:

Kedves #45 testvérem! :)

Szépen megkérlek vedd a fáradságot és olvasd vissza válaszaimat, és ha vissza olvastad mutass rá arra a pontra ahol azt írom, hogy „az én vallásom az igaz vallás” köszönöm!

Második pontban pedig újra helyesbítenem kell. Én csak megválaszoltam a kérdést amire kíváncsi volt a kérdező, leírtam, hogy mi a különbség a két vallás között, semmi olyant nem írtam, hogy az én vallásom az igazi.

És ha nem haragszol meg megkérdezhetem, hogy most éppen mit csinálsz? :)

Nem-e pontosan ugyan azt veted a szememre, hogy neked van igazad, és sőt amit te tartasz helyesnek fogadjam el, sőt még másoknak is felhívod a figyelmét, hogy azt tegyék amit te helyeselsz?

Lám lám sehogy nem találjuk a kiutat, nem igaz?

És vajon miért van ez kedves testvérem!? :)

Kérd a Szentlelket, hogy mutassa meg neked erre a választ mert én nem akarom rád erőltetni az én „igazságomat”.

Ugyanakkor pont te adtad meg a választ egy másik kérdésre;

„Neki azok a tévelygők, akik mikor hallják az evangéliumot nem fogadják be a szivükbe azt és nem térnek meg teljes szivükből és teljes elméjükből....nem egy szervezethez, hanem Jézus Krisztushoz.”

Ugyan ezt mondom én is a Jehova Tanúira, akkor mi velem a problémád?

Tudod a szeretet álcájába bújva sok baj történt már a világban.

A szeretet nevében sok mindent megtehetsz, pl elítélhetsz engem amiért rámutatok néhány pontra, néhány embernek, hogy téves utakon jár, elítélhetsz azért amiért elmondom a véleményemet arról a szervezetről ami tudom, hogy mit művel emberek ezreivel, és ezt megteheted rámutatva néhány Bibliai igére, de mi van a többi igével? :)

Ezt megint csak rád és a Szentlélekre bízom, hogy ne az én „igazságomat” hangoztassam.

Távol áll tőlem, hogy sértegesselek, és ha véletlenül mégis megtörtént nem szándékkal volt és elnézést is kérek, de hidd el, hogy nem lehet, nem szabad becsukott szemmel elmenni olyan tények mellett, amelyek emberek ezreit tesznek tönkre, és családokat, és gyerekeket és stb.

Szeretetből köteles vagy fellépni azok ellen akik ezt teszik, mert ha nem teszed meg akkor te sem vagy különb náluk.

2Tim 4:2-3

„Hirdesd az ígét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, INTS, FEDDJ, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással.

Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök;”

Ez a szeretet! :)

2015. jún. 24. 11:12
 47/66 anonim ***** válasza:

46/46 ,

Ha te ezt vetted ki soraimból, akkor részemről befejeztem itt a dolgot.

Kívánok minden jót és a Szellem vezetését az életedre

2015. jún. 24. 11:15
 48/66 anonim ***** válasza:

"Pedig benne van, csak aki a sátánnak adta el magát, az tagadja.

János 10,30 Én és az Atya egy vagyunk.

Másoljam a többit is? Mert úgy látom, hogy nem ismered a Bibliát."

Az a szomorú, hogy veled is elemi szintről kell kezdeni, vagyis nem lenne ez baj, ha nem hinnéd, hogy mi vagyunk a hazugságban és te tudod a tutit! De mivel te is azok közé tartozol, akiket NAGYON MEGVEZETTEK velünk és a bibliai igazságokkal kapcsolatban, és ahhoz VAKON ragaszkodsz, így nem sok értelme van az eszmecserének, mert egyszerűen NEM VAGY NYITOTT, rá sem figyelsz a másikra, nem is érdekel, hogy az mit mond, mert eleve a tanítóid hazugságiból, rólunk szóló félrevezetéséből indulsz ki. Pedig én válaszoltam minden felvetésedre. Te pedig egyszerűen kikerülöd a választ és odabiggyesztesz egy, még sok háromsághívő szerint is hamis érvet a filozófiátok mellé.

Előítéletekkel vagy tele és felületes vagy! És ez baj, ez nagy baj, mert meggátol téged abban, hogy PONTOS ismereted legyen az igazságról, mert hogy a Biblia ihletett írói is ezt tették - nem mendemondákat, emberi filozófiákat és Írásellenes hagyományokat írtak le, hanem amit Isten ihletett nekik. És ez utóbbit a 45-ös válaszolónak is írom, hiszen alapvető fontosságú a pontos ismeret, az IGAZSÁG ismerete azokban az isteni tanításokban, ami szerint nekünk járnunk kell, hiszen ez az OK-OKOZAT törvénye, a "jó fa, jó gyümölcsöt terem", vagyis az isteni igazság a sátáni hazugságokkal szemben megment, az utóbbi pedig elveszít! Erről szól Jézus imája is, az idézett János 17:3-ban, el kell olvasni és ésszerűen értelmezni.

A János 17:3 értelmezése helyett érvelsz itt nekem a János 10:30-al, pedig az is azon háromságos álérvek közé tartozik, melyre a KIRAGADÁS a jellemző. Pedig Jézus maga tette világossá, hogy miként érti az Atyjával való egységet:

A János 17:21, 22-ben Jézus így imádkozott a követőiért: „mindnyájan egyek legyenek”, majd hozzátette: „egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk.” Az „egy” kifejezésére itt ugyanazt a görög szót (hen) használta mindegyik esetben. Jézus tanítványai nyilván nem részei a háromságnak. De úgy, mint Isten és Krisztus, ők is egyek az Atyával és a Fiúval a szándék tekintetében.

Amíg rendszeresen, újra és újra ugyanazokat az álérveket, félrevezető magyarázatokat alkalmazzátok, addig egyértelmű, hogy ugyanaz a hamis, megtévesztő és ámító szellem uralkodik rajtatok, mint korábban - márpedig változás nem látszik. Mindig az elsők között jöttök a "de a János 10:30 azt bizonyítja, hogy ..." típusú félrevezető mesével.

2015. jún. 24. 11:32
 49/66 anonim ***** válasza:

#47 Köszönöm és úgyszintén kivánom neked ugyan azt.

Üdv!

2015. jún. 24. 11:42
 50/66 anonim ***** válasza:

"Elmondjam, hogy más IHLETETT Bibliaírók, pl. Pál (Jézus feltámadása és égbemenetele után jóval) hogyan látta Jézus és az Atyja, a Mindenható Isten viszonyát, azaz egymáshoz képesti helyzetét? Tessék: 1Kor 8:6.

Jé, ez pont a Szentháromságot támasztja alá. Hogy mik vannak..."

Igen? És mégis hogyan? Sehogy! A szöveg jó, amivel kitérsz, csak éppen nagy diszkréten a bizonyítás marad el, jó módszer az ámításra. :-) Pál egyértelműen különbséget tett a (Mindenható) EGY Isten és Jézus Krisztus között, igaz, vagy nem igaz? Ha csak EGY (Mindenható) Isten van és EGY Jézus Krisztus, akkor hogyan lehet Jézus is a Mindenható Isten, azaz "egyenlő" az Atyával?! És itt még csak meg sincs említve a szent szellem, mint ahogy a legtöbb helyen sincs.

A Héberek 1:6-os verse pedig a másik félrevezető kategóriába tartozik, mégpedig a kétértelműen fordítható helyek/szavak önkényes félrefordítása típusba. Az előbb már volt szó róla, az első és tán a legtöbbször alkalmazott álérv a háromság mellett a kiragadott versek és szövegrészek. Na, a másik pedig ez, a kétértelműen fordítható helyek önkényes, a szövegkörnyezettel, vagy a teljes Írással össze nem egyeztethető fordítások. Ilyen ez a Héberek 1:6, vagy a Róma 9:5, vagy esetleg a talán legismertebb és a nyelvészek által legtöbbet vitatott János 1:1, 2.

Természetesen ezek PONTOS értelmét és a fordítás formáját megadja a szűkebb vagy tágabb szövegkörnyezet, hiszen a Biblia képes önmagát magyarázni.

Így aztán nem nagy probléma a Héb 1:6-ban szereplő, egyes fordításokban "imádatként" szereplő kifejezés helyretétele, hiszen azt a görög szót magas rangú személyek előtti TISZTELETADÁSRA is alkalmazzák a Bibliában.

Tehát megfigyelhető, hogy alapvetően 3- féle csalással érvelnek a Bibliában NEM LÉTEZŐ háromság mellett annak hívei:

1. kiragadás, önmagában, helytelenül értelmezés (pl. János 10:30)

2. félrefordítás azon helyeken, ahol azt az eredeti szöveg engedi, majd kiragadva értelmezve ezt is (pl. Róma 9:5)

3. betoldások, mint pl. a hírhedt "jánosi betoldás".

Abaddonnal kapcsolatban is csak a Bibliának mondasz ellent, de az téged szemlátomást nem zavar.

2015. jún. 24. 11:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!