Mit lehet tudni a Baptistákról? Ki miért lesz az? Keresztény vallásnak tekinthető vagy szektának? Mennyiben különbözik a Jehova Tanúi hitnézeteitől?
# 14
Kedves Fujimura!
Szerintem nem szabad összekeverni a szeretetlenséget a hibákra történő figyelmeztetésre! Mert amennyiben a figyelmeztetés jó szándékból született, akkor azt nem szabadna szeretetlenségnek venni.
Itt nagyon fontos dolgokról van szó, szeretnünk kell egymást, de ahogyan Jézus is tanította: „bárányok legyünk, és ne birkák”. Mivel bárányokként küldött bennünket keresztényeket a farkasok közé, és nem azért, hogy mi is farkasok, avagy birkák legyünk. :)
Üdv. : egy keresztény
Kedves 21-es válaszoló!
Nekem pedig az a véleményem, hogy a jó szándékú, civilizált véleményütköztetés, és a teljes felsőbbség érzetével felruházott ítélkezés között van különbség. Mert amikor hivatalos egyházi emberek "Lucifer gyermekeinek", meg "Sátán egyházainak" nevezik a többi felekezetet, mert nem kevés ilyet hallani, ha figyel az ember, pedig egyenesen abszurd. "Ne ítélj, és nem ítéltetsz.", ugyebár. A "nálunk van az Igazság, mindenki más téved" felfogásból van elege minden józan európai embernek. Elég vér folyt már ezek miatt.
A Biblia világosan leírja, hogy kik a sátán gyermekei, ezek nem légből kapott állítások. :)
Írok egy példát:
"Mert sok hitető jött el a világba, akik nem vallják, hogy Jézus Krisztus testben jött el: ez a hitető és az antikrisztus."
Az őrtorony azt állítja, hogy Jézus láthatatlanul jött el 1914-ben, miközben a Biblia leírja, hogy hogyan fog történni a visszajövetel.
Te ezt minek neveznéd?
De van még más is:
Kinek a neve az üdvözítő? Nekik a 15. százdban kitalált jehova szó (nyugodtan nézz utána, hogy az előtt kizárólag a tetragrammaton volt és adonájnak ejtették), míg mit is ír a Biblia?
1. mindazokkal együtt, akik a mi Urunk Jézus Krisztus nevét, az ő Uruk és a mi Urunk nevét bárhol segítségül hívják
Tehát Jézus neve a segítség.
2. Apcsel 4:12 és nincsen üdvösség senki másban, mert nem is adatott az embereknek az ég alatt más név, amely által üdvözülhetnénk."
Ők mégis azt állítják, hogy ez a kitalált szó fogja a megmentésüket hozni, plusz még egy földi szervezet.
Kérdem én ismét: te ezt minek nevezed?
Kedves előző!
Nem szándékozok teológiai vitákba bonyolódni, mert nincs értelme. Legalább milliószor lefolytak ezek a viták már különböző kérdéseknél, és mind pattalan, és ostoba volt. Ez is az volna. Minek nevezem? Semminek. Nekem lényegtelenek a homályos jövendölések, a többszörösen lefordított, ki tudja hányszor és miképp értelmezett szövegekkel együtt, melyekbe bármit bele lehet látni, és bele is látnak évezredek óta.Én az erkölcsben hiszek. És nem alaptalanul írom ezeket. Hosszú időt töltöttem azzal, hogy megismerjem a különböző embercsoportok hitét, de nincs új a nap alatt. Mindig lesznek eretnekek, sok száz Antikrisztus, ezernyi isteni küldött, és ki tudja hány szent és elkárhozott. De ez engem hidegen hagy. Ha egy vallási rendszer eltávolítja egymástól az embereket, gyűlöletet szül, szakadásokat, és ellenségeskedést, akkor azt én primitivizmusnak és ostobaságnak nevezem. persze mindig jó érzés gyűlölködni, kellemes a tévelygőkkel szemben az örök igazságot birtokolni, kellemes valahová tartozni, belátom. és mindezt pusztán amiatt, mert helyes útra kell vezetni másokat, ezt is tudom. De őszintén, az inkvizítorok nem ezért égettek meg embereket? Akkor nem lenne jobb tovább lépni??
Kedves Fujimura!
Nem tudom, hogy emberek miért égettek meg más embert, számomra ez taszító. De nekem nem mindegy, hogy kinek hova kerül a szelleme halál után, ahogy a tiéd sem értéktelen nekem, mert Krisztusnak sem volt az.
Amit látsz, az a kereszténység ellenállása az őrtorony tévtanításaival szemben bibliai igékkel. Ha neked számít az erkölcs, akkor válaszolj kérlek arra, hogy ha látnád, hogy valaki kirabol egy másik embert, akkor nem teszel e ellene?
Mert az őrtorony kirabolja az embereket, elveszi tőlük Jézus Krisztust. És én ezt komolyan gondolom.
Kedves Fujimura!
Véleményem szerint a szeretet, gyűlölet szavakon nem ugyan azt értjük.
Egy példa:
Ha gyermeked tökéletesen megvan arról győződve arról, hogy neki az lenne a legjobb, ha belenyúlhatna a villany konnektorba, és igyekszik is meg is tenni ezt. Talán nem az lenne a legjobb, ha nem értené meg, hogy oda menve a kezére csapsz? És ezt még akkor is meg kellene tenned, ha ezért a gyermek szeretetlennek tartana. Te lényegében azt mondod, hogy ha hagynánk, hogy bele nyúljon a konnektorba (mert a szabadságát nem szabad korlátozni), az lenne a szeretet, és ha a kezére csapnál, az pedig a szeretetlenség.
Abban igazad van, hogy senki felett nem szabad uralkodni, ebben súlyosan vétkeztek a keresztények is. Senki benső szabadságát nem szabad átlépni.
A keresztény vallások komoly mértékben hibáztak, de Jézus Krisztus nem is ezt tanította, hanem ennek pont az ellenkezőjét. Éppen ezért hibásnak gondolom azt a szemléletet, amely a kereszténységre, mint téves és megosztó vallásra tekint. Mivel nem az, csak éppen Jézust nem sikerült ez ügyben követni, de ez nem azt jelenti, hogy akkor most már tagadjuk is meg a hitünket, tagadjuk meg Jézus Krisztust, mivel aki ezt gondolja, vagy mondja, igazából az a szeretetlen.
Üdv. : egy keresztény
a 15-ös válaszoló, leirása hazugság, nem a zrt a megváltó, és a többi is aljas embertelen kukába való kijelentés.
Bocsi.
Pedig ezek az őrtorony írásai, mi a baj velük :)
Te bemásoltál rólunk dolgokat, amiket tanít a szervezet a baptistákról. Neked van ezekre bármilyen hiteles forrás?
a kialakult vitában sokmindent leírtatok, nem is ismételnélek titeket, csak azt mondanám összességében, mindent együtt figyelembe véve ha választanom kellene Kedves Fujimura-val értek inkább egyet
üdv: egy másik keresztény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!