Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit lehet tudni a Baptistákról...

Mit lehet tudni a Baptistákról? Ki miért lesz az? Keresztény vallásnak tekinthető vagy szektának? Mennyiben különbözik a Jehova Tanúi hitnézeteitől?

Figyelt kérdés
2015. jún. 21. 19:51
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
Én már nem tartom magam kereszténynek egy jó ideje, de számomra kicsit furcsa ez a folytonos torzsalkodás. Minden részről. Azért írtam a katolikus egyházat, mert épp fennáll ez a torzsalkodás, és ha egy egyház elismerően nyilatkozik egy másikról, az már jelent valami jót. Amúgy is, milyen keresztények vannak itt?? Ha a másik jót mond, vagy elismer, azért is támadjuk, ha szid azért is. Hol itt az a mitikus szeretet??
2015. jún. 21. 22:21
 12/66 anonim ***** válasza:
0%
11-es válaszoló, hogy mit mond az emberek többsége Sátán világában, az nem releváns! Kérdezd meg a Bibliát, hogy az mit mond az emberek többségéről. Ha nem vagy hívő, vagy csak a magad módján, akkor szintén nem tudunk mit kezdeni a véleményeddel.
2015. jún. 21. 22:52
 13/66 anonim ***** válasza:
Tudod Fujimura, az egy relatív dolog, hogy ki és miért mond jót a másikról ... :-)
2015. jún. 21. 22:54
 14/66 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem túlbonyolítjátok a kereszténységet. Jézus tök egyszerű embereknek tök egyszerű parancsokat adott. De ezt is lehet cseszni. Amúgy: "Szeresd ellenségedet!" És arról ismernek meg titeket, keresztények, az emberek, hogy szeretet van köztetek. Akkor én nem ismerek egy keresztényt sem. Csak a holt betűk, de az értelmük homályos. Farizeusok a mai keresztény egyházak mind.
2015. jún. 21. 23:28
 15/66 anonim ***** válasza:
58%

Nem hiszem, hogy nem találunk olyan vallást amelynek ne lenne egy kis kosz a múltjában.

De azért az elég merész dolog összehasónlítani a Baptista egyházat a Jehovista zrt-vel.

1)A Jehovisták lélek vadászok.

2)Istenük nem YHVH hanem Jehova.

3)Megváltójuk a zrt szervezet.

4)Uruk Abaddon a mélység angyala

5)Nem hisznek a Szentháromságban, és jövendőmondók.

Mint láthatod kedves kérdező, elég nagy a különbbség a két "vallás" között.

2015. jún. 22. 00:14
 16/66 anonim ***** válasza:
65%

Mi baptisták magy hangsúlyt fektetünk Isten igéjére. Komolyan vesszük azt, hogy világítsunk és komolyan vesszük azokat az igéket is, amik a mások megsegítésére szólítanak fel. Más egyházakkal, mint pl református vagy szabad keresztény, ápoljuk a kapcsolatot, mert ugyanahhoz az egyházhoz tartozunk, a mennyeihez, aminek a feje Krisztus. Nincs önjelölt prófétánk, se szervezetünk ami megmondja egy újságban havonta, hogy mibe higgyünk. Nem változtatjuk meg a tanítást, hivatkozva újabb és újabb megvilágosodásra, mert tudjuk, hogy Isten állandó, nem szórakozik azzal, hogy ma ezt jelenti ki, holnap pedig az ellenkezőjét, ami viszont jellemző az őrtoronyra.

Amiket bemásolt az elején az őrtorony imádó, azt nem kommentálom, mert tőlük mást nem is vártam, idáig sem mondtak igazat, miért most kezdjék? Köztudott, hogy a sszervezet úgy állítja be a tagjainak a keresztényeket, mint ha azok a sátán uralma lennének, de hála Istennek, neki erről más aa véleménye látva csodákat, megtapasztalásokat, kijelentéseket és megtéréseket. :-)

Semmi közünk az őrtoronyhoz és bálvány szervezetéhez, nincs hasonlóság. Mi Krisztust fogadtuk a szívünkbe, nem egy földi szervezet össze-vissza tanitását.

2015. jún. 22. 05:59
 17/66 anonim ***** válasza:

a magam és testvéeim nevében kijelentem, hogy nem imádok havi lapokat.

a folyóiratok tanulmányozásra szánt kiadások a Biblia alapján.

s azt elfelejti kedves előttem szóló, hogy a Teremtő nem egyből tudat mindent, hanem fokozatosan.

így azzal hogy ők nem "váltztatnak" azt állítják, hogy a biblia kijelentése ellenére már mindent tudnak nem fokozatosan kapják azt.

Maga Jézus is azt mondta, hogy nem egyszerre mond el mindent. hogy feltudják dolgozni a dolgokat.

De hát...

Marianne.

2015. jún. 22. 09:47
 18/66 anonim ***** válasza:

látom jehova tanúinak sikerült ismét szétbarmolni egy kérdést...

visszatérnék kicsit a baptista kérdésre

ha hallottál már a baptista szeretetszolgálatról, na ők azok :D

Nem szekta, protestáns keresztény felekezet, első ránézésre talán a reformátusokhoz hasonlítanak legjobban.

Nagy hangsúlyt fektetnek a közösségre, aki baptistal esz annak kb lesz egy akár több száz fős családja, persze ezt nem eröltetik, megteheted, hogy csak bemész vasárnap és a szertartás után hazamész, és nem szólsz senkihez.

A lehetőség viszont adott, sok baptista közösségben napi szinten van valamilyen program, ami nem feltétlenül szigorúan vallási jellegű.

Nekem az is feltűnt, hogy ha baptistáknál volta, hogy mindig feltűnik nekik az új arc, és odajönnek bemutatkoznak, megkérdik honnan jöttem.

Ez persze sok embernek ilyesztő lehet aki pl ateista, mert talán szektákra emlékezteti őket, de a másik oldalról szerintem tök pozitív, hogy ha pl valakit érdekel a kereszténység és elmegy pl egy református gyülekezetbe, ott nem igazán érdeklődnek az ismeretlenről, ő meg persze zavarban van, és az érdeklődése hamar kihül, lesz egy negatív tapasztalata, a baptistáknál viszont egyszerűen adott, hogy tudjon kitől kérdezni vitatkozni, stb

2015. jún. 22. 11:06
 19/66 anonim ***** válasza:
50%

Dehogyisnem imádod a havi lapotokat! Isten igéje helyett azt lapozod, Isten helyett azt kérdezed és a Biblia helyett abból tanulsz. Hazudsz mint a vízfolyás, hogy védd a szervezetet és annak a szennylapját. Ha keresztény lennél, akkor elég lenne neked a Biblia. De nivel a sátáné vagy, ezért kell hozzá egy félre magyarázó is.

Ha Istent szeretnéd, akkor elég lenne neked az ő szava. De te rgy szervezetet imádsz és ahhoz vagy hűséges. Biztos vagyok benne, hogy sosem akartad még a szennylap nélkül, csakis Istennel egyedül imádságban olvasni a Bibliát. Ez biztos.

2015. jún. 22. 13:01
 20/66 anonim ***** válasza:

" a Teremtő nem egyből tudat mindent, hanem fokozatosan"

Na ez az ami nem igaz. :D Isten állandó. Az Ószövetségben próféták által szólt az emberhez, az Újszövetségben pedig a Szent Szellem által.

Az, hogy az őrtorony nem ihletett, azt ti is tudjátok és azt is leírtátok már, hogy nem tévedhetetlen, mivel nem ihletett. Semmi köze a Szentlélekhez, pedig pont ő az, aki segít érteni. Isten adja a bölcsességet, ő adja a hitet, ő adja a megtérést (amit ti hírből sem ismertek, mert a megtérést tagadja ez a szekta, helyett azt az időpontot jegyzitek, hogy mikor ismerkedtetek meg az őrtorony tanításaival). Kellenek ezekre igék? Mert ezek mind benne vannak a Bibliában.

Mindent Isten ad és bizony ő nem fog egyik nemzedéknek ezt tanítani, a másiknak pedig pont az ellenkezőjét. Dehát annyiszor meg lett mutatva itt is a jehovista tengernyi tévtanítás, hogy ezekkel már rég tisztában vagytok, itt már csak az a kérdés, hogy mikor válasszátok az Urat az ördög szervezete helyett.

2015. jún. 22. 13:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!