Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan értelmezik a Tanúk az...

Hogyan értelmezik a Tanúk az alábbi Bibliai történetet? 28 vers!

Figyelt kérdés

János 20, 26-28:

26.És nyolc nap múlva ismét benn valának az ő tanítványai, Tamás is ő velük. Noha az ajtó zárva vala, bement Jézus, és megáll a középen és monda: Békesség nektek! 27 Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd [ide] a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő. 28 És felel Tamás és monda neki: Én Uram és én Istenem!

2015. jún. 19. 05:40
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 anonim ***** válasza:
39%
, Jézus olyan értelemben isten, hogy isteni természetű, de nem ő az Atya. Jézus nem sokkal a Tamással való találkozása előtt ezt mondta Mária Magdalénának: "Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez." Három verssel a Tamásról szóló rész után János kifejti, hogy azért írta, hogy az emberek higgyék, „hogy Jézus a Krisztus, az Isten Fia”, nem pedig hogy Jézus az Isten (János 20:17, 28, 31).
2015. jún. 19. 10:47
 12/70 anonim ***** válasza:
tudtad, hogy a tanúk egy ideig imádták Jézust? utánna nem...
2015. jún. 19. 13:00
 13/70 Crussader ***** válasza:
28%

Ha Jézus nem a testet öltött Isten akkor nagy bajban vagyunk emberek.

Az első emberpár kit sértett meg, egy angyalt, vagy peddig magát Istent?

Ki tud feloldani a bűn átkából, egy angyal vagy Isten?

Kapott e valaha egy teremtény akkora hatalmat ami egyenlő az Isten hatalmával?

Soha, de soha nem volt egyetlen teremtménynek akkora hatalma mint Istennek!

Jézus még emberi mivoltjában is akkora hatalommal rendelkezett szinte mint az Atya, csak azzal a különbséggel volt kisseb az Atyánál, hogy alá volt vetve a fizika törvényeinek, ezért is hangsúlyozta mindig, hogy "az Atya nagyobb nálam..".

Kár a tanúkkal vitatkozni mert nekik nincs fülük az igazság megismeréséhez.

A Szentlélek dolgozik és aki nem oda tartózik azt nem fogja köztük hagyni.

2015. jún. 19. 13:22
 14/70 anonim ***** válasza:

Nagyon szomorú olvasni, ahogy magukat Biblia ismerőnek beállító emberek tagadják a Bibliát. Ezért nem is értem, hogy hogy merészelnek másokat megítélni a tanúk, miközben a legfontosabb dolgot tagadják, pedig csak értően kellene elolvasni azokat az igéket, amiket a Károliból bemásoltak, mellé pedig van itt magyarázat is.

Döbbenetes, hogy még az Isten Fia kifejezést sem értik. Elgondolkodtató a hamis tanítás iránti lojalitásuk, mert az ördög munkája látszólag betonszilárd ezekben az emberekben.

2015. jún. 19. 15:10
 15/70 anonim ***** válasza:

Mi nem értjük?

hogy lehet Isten Fia egyben a saját maga Atyja is? miközben egy harmadik személy is belevan szőve, bár egy Istenről beszél mindenki-

Isten nem skizofrén, egy személyisége van és monó, nem Triád.

amikor az első életet létre hozta, a fiának nevezte el mert közvetlen egyedül alkotta nem volt segítője még egy személyben.

Marianne

2015. jún. 19. 16:37
 16/70 anonim ***** válasza:

Nem akartam reagálni erre a kérdésre mert vita vitát szűl, de egyszerűen nem értem meg, hogy magukat istenfélő embereknek nevező egyének sőt mi több ennél még Isten "nevével" is büszkélkednek skrizofénnak merik nevezni a Teremtőt, csak azért, hogy az ő igazukat alá tudják támasztani. De mi történik akkor ha nincs igazuk, erre nem gondolnak ezek az emberek?

Nem gondolnak arra, hogy netán ne adj Isten pont az "ellenfélnél" van az igazság, és ők csap szépen besétáltak egy jó nagy hazugságba?

Nem gondolnak arra, hogy milyen következményei lehetnek a felelőtlenségük miatt?

Én azért kétszer is meggondolnám, hogy milyen szavakat használok amikor a Teremtőmről beszélek, és ezt nagyon komolyan mondom!

De, hogy a kérdésre is válaszoljak, igen Tamás megértette, hogy ki is valójában Krisztus, megértette azt amit a Jehova Tanúi visszaútasítanak.

Igen tényleg mi is sokszór meglepetésünkben felkiáltunk, hogy pl "Uram Istenem" vagy "Uram Jézusom" de mindig csak egy személyre gondolunk (ha egyáltalán gondolkodunk olyankor) de nem egyszerre kettőre.

Szeríntem Tamás nagyon jól tudta, hogy akkor kire is gondolt.

De ha már itt tartunk mi a helyzet Pál történetével?

Vala pedig egy tanítvány Damaskusban, névszerint Ananiás, és monda annak az Úr látásban: Ananiás! Az pedig monda: Ímhol vagyok Uram!

Az Úr pedig monda néki: Kelj fel és menj el az úgynevezett Egyenes utczába, és keress föl a Júdás házában egy Saulus nevű tárzusi embert, mert ímé imádkozik.

És látá Saulus látásban, hogy egy Ananiás nevű férfiú beméne hozzá és kezét reá veté, hogy lásson.

Felele pedig Ananiás: Uram, sok embertől hallottam e férfiú felől, mily sok bosszúsággal illeté a te szenteidet Jeruzsálemben:

És itt is hatalma van a főpapoktól, hogy mindazokat megkötözze, kik a te nevedet segítségül hívják.

Monda pedig néki az Úr: Eredj el, mert ő nékem választott edényem, hogy hordozza az én nevemet a pogányok és királyok, és Izráel fiai előtt.

Mert én megmutatom néki, mennyit kell néki az én nevemért szenvedni."

(Apcsel.9:9-13)

De kinek a nevéért vajon?

"És a mint méne, lőn, hogy közelgete Damaskushoz, és nagy hirtelenséggel fény sugárzá őt körül a mennyből:

És ő leesvén a földre, halla szózatot, mely ezt mondja vala néki: Saul, Saul, mit kergetsz engem?

És monda: Kicsoda vagy, Uram? Az Úr pedig monda: Én vagyok Jézus, a kit te kergetsz:"

Szóval mint látjuk Jézus nevéért, de a történet érdekessége csak most kezdődik.

De előbb megkérdezném, hogy az egész Szentírásban ki szokott a Mennyből szózatot szólni ebben a fórmában amint olvassuk a fentiekben?

Nem másolom be az igéket mert túl hosszú lenne, de akarja megkeresheti;

(1Kir.19:13)

(Jer.40:1)

(Dán.4:29)

(Mt.17:5)

(Mk.1:11)

(Luk.9:25)

(Apcsel.10:13-15)

(Jel.9:5) és STB STB.

Nem tudom ha egyáltalán érdemes energiát fektetni bele a Tanúkkal való vitákban,mert szeríntem ők nehogy nem látják azt ami annyira nyilvánvaló, hanem egyszerűen ezek az emberek nem akarják látni.

Sajnálom őket, hogy ennyire befolyásolja a szervezet a döntő képességüket.

2015. jún. 19. 18:37
 17/70 anonim ***** válasza:
Te nem érted! Isten Fia, semmi módon nem lehet a saját Atyja. De ahogy az én fiam egy természetű velem, mivel mindketten emberek vagyunk, Isten Fia is egy természetű az Atyával, mivel mindkettő Isten. Mindkettő Teremtő és Örökkévaló Isten, sőt a Szent Szellem is az, ezért vannak hárman. Három személy, akik olyan egységben vannak, ami emberileg nem érthető meg, de elhihető. Az egység a Bibliában sem jelent azonosságot. Így az Atya nem azonos a Fiúval, a Fiú nem azonos a Szent Szellemmel. De mindhárom isteni személy, és köztük az Atya az első, s így a legnagyobb. Mózes ezt mondta: Halld Izrael JHVH Elohim (JHVH Istenek) egy JHVH. Ezt sokan félreértik, és azt mondják, hogy JHVH egy személy. Ez azonban nem így van. A JHVH családnév, és három személy viseli, ezért a többesszám. Van aki azt mondja erre, hogy ez politeizmus. Arra azonban az a jellemző, hogy van egy főisten, és vannak más alacsonyabb rendű istenek, akik a világot felosztották egymás között feladatokra, vagy területekre. Az Atya , a Fiú és a Szent Szellem azonban együttesen kormányozza a mindenséget, és nem osztották meg egymás között, hanem tökéletes egységben vannak.
2015. jún. 19. 18:46
 18/70 anonim ***** válasza:
75%

Asperrimusnak igaza van, még egy annyit talán hozzátennék, hogy a Biblia azt írja;

(1Ján 4:8)

"A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet."

Az Isten maga a szeretet!

De kit szeretett Ő amikor még semmi nem volt ha egy mono Istenről beszélünk, önmagát?

Jézus leginkább a szeretetet hangsűlyozza, "Szeresd Istenedet. Szeresd felebarátodat. Szeressétek egymást mint ahogy én szeretlek titeket. Az Atya szeret engem." meg stb

Tehát akkor beszélhetünk szeretetről ha van alany akit szerethetünk.

A teremtése szeretetből fakadó, ez különbözteti meg a kereszténységet más vallásoktól amelyekben azt tanítják, hogy a világ harc által jött létre, ahól az istenek folyamatos harcban vannak egymással meg így tovább.

A Biblia Istene a szeretet Istene és ebből kiindulva meg van a válasz is.

2015. jún. 19. 20:05
 19/70 anonim ***** válasza:

Igen, ti nem értitek még a legalapvetőbb fogalmat sem, mint az Isten Fia például. Már egy gyerek is tudja, hogy Jlzus emberi testben jött el és már egy gyermek is tudja, hogy ha valaki valakinek a fia, akkor az belőle származik, nem pedig egy teremtett. Az pedig a legpofátlanabb hazugságotok, hogy a Szentháronságot úgy állitjátok be, mintha egy személyről lenne szó, mikor a Biblia világosan leírja a három személyt.

De ezt már túl sokszor elolvashattad itt ahhoz, hogy amikor megállsz majd az Úr előtt és számon kéri tőled, akkor ne tudd azt mondani, hogy félrevezettek, mert évek óta olvasod itt az igazságot, de te szándékosan maradsz a hazugságban. Hányszor dicsekedtél azzal, hogy te Károlit kezdtél olvasni, de ahhoz hogy megmaradjon a szervezet iránti imádatod, ahhoz kell et a mocskos és átírt sátán bibliája.

2015. jún. 19. 21:07
 20/70 anonim ***** válasza:

öröktől való nem lehet az akinek volt kezdete.

hajaj, ti tudjátok.

Marianne

2015. jún. 19. 21:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!