Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan értelmezik a Tanúk az...

Hogyan értelmezik a Tanúk az alábbi Bibliai történetet? 28 vers!

Figyelt kérdés

János 20, 26-28:

26.És nyolc nap múlva ismét benn valának az ő tanítványai, Tamás is ő velük. Noha az ajtó zárva vala, bement Jézus, és megáll a középen és monda: Békesség nektek! 27 Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd [ide] a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő. 28 És felel Tamás és monda neki: Én Uram és én Istenem!

2015. jún. 19. 05:40
1 2 3 4 5 6 7
 1/70 anonim ***** válasza:
73%
tisztázni kel, hogy érthető legyen a kérdés az eredeti görögből nem lehet tökéletesen magyarra fordítani, Tamás nem csak felkiállt, hogy "úrisssssssssten" vagy ilyesmi, hanem Jézust mondja, őt azonosítja Istennel (ha tetszik Jehovával)
2015. jún. 19. 05:47
 2/70 anonim ***** válasza:
13%
ha valaki ezt mondta volna: szűz máriám! arra gondolnál, hogy Jézust hitte szűz máriának?
2015. jún. 19. 08:10
 3/70 anonim ***** válasza:
51%

Ha szóról szóra fordítjuk le görögből magyarra a János 20:28-at érdekes szöveget kapunk, valahogy így;

"..Felelte Tamás és mondta neki a/az Úr enyém és a/az Isten enyém."

(Jn 20:28 Károli)

"És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem!"

(Ján.20:28 UVF)

"Tamás ezt válaszolta neki: „Uram és Istenem+!”"

Bíztos vagyok benne, hogy amikor Tamás felkiáltott nem külön kúlön gondolt előbb Jézusra és utánna Istenre, hanem egyvalakire gondolt.

Képzeljétek el azt a meglepetést amikor megláthatta az Urat, szeríntem szemerny kétség sem maradt benne, hogy Istent látta meg, hisz zsidó volt és elég szigorúan bele nevelhették a zsidó vallás törvényeit, talán ezért is volt Tamás zárójelbe téve hitetlenebb a többinél.

A

Kedves kérdező, a tanúk ezt úgysem fogják belátni, mert ha beismerik akkor az összes tanításuk összeomlik mint egy kártyavár, de azért sok sikert a próbálkozáshoz. :)

2015. jún. 19. 08:20
 4/70 Molnár Sándorné ***** válasza:
76%

T. Kerdezo!

Tamas nagyon is jol tudta, hogy kit latott. Jezust latta. A felkialtasa pedig nem azt jelenti, hogy Jezus Isten volt. Meg ma is sok esetben mi is felkialtunk meglepetesunkben, hogy: Uram Isten! Vagy Uram Jezus!

A zsidok nagyon is tisztaban voltak azzal, hogy Istent soha nem lathatjak. Hiszen a Mozes konyveben van leirva, hogy Mozes arra kerte Istent, hogy engedje, hogy meglassa Ot. Isten arra utasitotta Mozest, hogy ott fennt a hegyen alljon be egy barlangba. Majd a barlang elott elvonult Isten arnyeka, amitol Mozes arca es ruhaja fenyleni kezdett. Es ez napokig megmaradt rajta. Mikor lement a nep koze, azok felelemmel neztek ra. Errol ir a Mozes II. 33:18-23,majd a 34:29-35 versei.

Tehat a zsidok tudtak hogy nem lathatjak meg Istent, mert ha meglatnak, azt nem elnek tul.

Ezek utan azt is tudtak, hogy Jezus nem azonos Istennel.

A Mate 16:13-16-ig tarto versek ezt irjak: "Mikor pedig Jezus Czezarea Filippi kornyekere mene, megkerde tanitvanyait, mondvan: Engemet, embernek Fiat, kinek mondanak az emberek? Ok pedig mondanak: Nemelyek Keresztelo Janosnak, masok ILlesnek, nemelyek pedig Jeremiasnak, vagy egynek a profetak kozul.

Monda nekik: Ti pedig kinek mondotok engem?

Simon Peter pedig felelven monda: Te vagy a Krisztus, az elo Istennek Fia."

Tehat az apostolok soha nem gondoltak azt , hogy Isten jott le kozejuk. Ok tudtak, hogy Isten Fia az aki eljott.

Remelem a valaszom elfogadhato? A Bibliaversek a Karoli Bibliabol valok, utana lehet nezni! Udv: Judit!

Ha barmi kerdesed van, szivesen valaszolok, de akkor irj privatba!

2015. jún. 19. 09:12
 5/70 anonim ***** válasza:
Egyet értek a harmadikkal. Viszont számítani lehet vég nélküli Bibliaidézetekre, illetve másolatokra mások gondolataiból, ami semmi másra nem alkalmas, csak arra, hogy elvegyék a kérdés élét, és úgy kerüljék ki a választ, hogy lehetőleg minél kevesebben vegyék észre, és még azt mondják, hogy nem foglalkoznak politikával.
2015. jún. 19. 09:19
 6/70 anonim ***** válasza:
42%

"A Bibliaversek a Karoli Bibliabol valok, utana lehet nezni!"

Ezek is:

"Akiké az atyák, és akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen." (Rm 9,5)

"Mert kinek mondotta valaha az angyalok közül: Én Fiam vagy te, én ma szűltelek téged? és ismét: Én leszek néki Atyja és ő lesz nékem Fiam? Viszont mikor behozza az ő elsőszülöttét a világba, így szól: És imádják őt az Istennek minden angyalai. És bár az angyalokról így szól: Ki az ő angyalait szelekké teszi és az ő szolgáit tűz lángjává, Ámde a Fiúról így: A te királyi széked óh Isten örökkön örökké. Igazságnak pálcája a te országodnak pálcája. Szeretted az igazságot és gyűlölted a hamisságot: annakokáért felkent téged az Isten, a te Istened, örömnek olajával a te társaid felett." (Zsd 1,5-9)

2015. jún. 19. 09:25
 7/70 anonim ***** válasza:
50%

szia

ha Jézus lenne a mindenható teremtő Isten akkor nem lenne az "és"szócska oda írva, s ez felsorolást jelent,

egyébként sem jöhetett volna le az emberekhez Jehova, mert egyrészt -ő nem tudna anyagi testet ölteni, mivel egy hatalmas intelligenciával rendelkező kifogyhatatlan energia forrás.

ezért kérdezte meg mielőtt a Fia jelentkezett volna, hogy ki megy el, hogy megtörténjenek a próféciák a megváltással kapcsolatban. Jézus küldöttnek nevezi magát, soha nem is gondolta hogy Istennel, az Atyjával egyenlő.

Jézusnak nincs saját isteni hatalma, hanem kapja azt.

de a kérdésedre a válaszom a következő kockában lesz.

Marianne

2015. jún. 19. 09:27
 8/70 anonim ***** válasza:
48%

Ha Tamás „Istennek” kívánta nevezni Jézust, ebben nincs semmi kivetnivaló. Ez összhangban lenne azzal, amit Jézus maga is idézett a Zsoltárok könyvéből, amely a tekintélyes embereket, bírákat ’isteneknek’ nevezi (Ján 10:34, 35, Kár.; Zsolt 82:1–6). Az csak természetes, hogy Krisztusnak sokkal magasabb állása van, mint azoknak az embereknek. A Jehovához viszonyított páratlan helyzete miatt a János 1:18 (ÚV) ezért úgy utal Jézusra, hogy „az egyszülött isten”. Az Ézsaiás 9:5 (Kat. [9:6]) is ’Erős Istennek’ — de nem a mindenható Istennek — nevezi prófétailag Jézust. Mindez összhangban van azzal, hogy Jézust a János 1:1 ’istennek’ nevezi (ÚV, Kecsk., 1931).

A szövegösszefüggés segít helyesen következtetni ebből. Röviddel Jézus halála előtt Tamás hallotta Jézus imáját, amelyben Atyját az ’egyedül igaz Istennek’ nevezte (Ján 17:3, Kár.). Jézus a feltámadása után üzenetet küldött az apostolainak, Tamást is beleértve, ezt mondva: „Felmegyek . . . az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez” (Ján 20:17, Kár.). Miután János apostol beszámol arról, hogy mit mondott Tamás, amikor a feltámadt Krisztust valóban meglátta és megérintette, hozzáfűzte: „Ezek pedig azért irattak meg, hogy higyjétek, hogy Jézus a Krisztus, az Istennek Fia, és hogy ezt hívén, életetek legyen az ő nevében” (Ján 20:31, Kár.). Ha tehát valaki ennek ellenére arra a következtetésre jut Tamás felkiáltása alapján, hogy Jézus az ’egyedül igaz Isten’, vagy hogy Jézus egy háromság „Fiúistene”, akkor el kell olvasnia még egyszer, mit mondott maga Jézus (17. vers), és milyen egyértelmű következtetést vont le abból János apostol (31. vers).

Marianne

2015. jún. 19. 09:28
 9/70 anonim ***** válasza:
39%

Sajnos ezeket a verseket semmibe veszik azok akik Jézusból mindenható Termtő Istent csinálnak, de hát az Ő dolguk.

Jézus alázatosságot tanult, és az is volt, soha nem emelte egy rangra magát Jehovával, és nem is állított ilyet, mindig alárendelt viszonyáról beszélt az Atyjához képest

Küldöttnek nevezte magát, és azt is elmondta, nem a saját akararát cselekszi, és az Atyja királyságát vissza is fogja adni majd, hogy Jehova lesz újra minden mindenben, mint Ádám idejében is volt

Ha Ádám nem hibázik, Jézus ismeretlen lenne mint "Fiú"Isten, s a szentszellem sem lenne isert személyként.

Marianne

2015. jún. 19. 09:33
 10/70 anonim ***** válasza:
48%

Jézust nem Istennek járó imádat illeti, mert az kizárolag az Atyának jár.

Jézusnak tisztelet, vagy hódolat jár, nem imádat.

Marianne

2015. jún. 19. 09:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!