A szent jeromos társulat neovulgáta alapján készült bibliafordítása aminek a borítóján nem "biblia" hanem "szentírás" szerepel, jó illetve hiteles fordítás? Mi a véleményetek? (linekelem a leírásban pontosan mire gondolok)
2015. jún. 10. 19:07
11/18 anonim válasza:
Az egy neonáci fordítás - a társulat tagjai közeli kapcsolatban állnak a Jobbikkal. Amúgy én nem látok semmi kivetnivalót abban, hogy Biblia helyett Szentírás van a borítón.
12/18 A kérdező kommentje:
maga a fordítás miért náci?
(egyébként keresztényként a legteljesebb mértékben elhatárolódom a jobbiktól)
2015. jún. 12. 10:03
13/18 anonim válasza:
Azért náci, mert a fordítók összekacsintanak a nácikkal. Következésképpen ők is nácik, akiknek a fordítását a jóérzésű emberek biztosan nem képesek nyugodt lelkiismerettel olvasni, illetve hitelesnek elfogadni. Remélem, érthető vagyok.
14/18 A kérdező kommentje:
é ezt nem venném rögtön olyan alapvetőnek de oké a véleményed elfogadom
2015. jún. 13. 02:21
15/18 anonim válasza:
Én nem tudom,barátom honnan szedted a náci mesét,de nekem az a sanda gyanúm,hogy csak alptalan vád,és szúrja a szemed ez a biblia,semmi egyébb...
Kérdező olvasd csak nyugodtan semmi náci félrefordítás nincs benne...
16/18 anonim válasza:
Neonáci ármánykodás, ne foglalkozz vele! Ha katolikus Bibliát szeretnél olvasni, akkor vagy a Szent István Társulat fordítását, vagy a Káldi-Neovulgátát ajánlom, ezek az elfogadott, hivatalos fordítások.
17/18 szp72 válasza:
Nagyon hülye vagy 47%-os.
A katolikus Káldi-Neovulgáta és a Szent Jeromos Bibliatársulat Szentírása egy és ugyanaz.
18/18 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!