Egy Jehova tanúja elfogadja majd egyenértékűnek a jövőben megjelenő Új Exodus Biblia fordítást a sajátjával?
Kedves kérdezö,
nem tudom, nem ismerem milyen ez a fordítás amiröl írsz.
Mi bármilyen fordításból szívesen elbeszélgetünk az emberekkel. Lehet református, katólikus szóval bármilyen.
Külföldön élek, sokféle Biblia fordításunk van itthon.
Az öszinte emberek megtalálják a vigaszt és a reménységet a Bibliában. :)
Ja, hogyne, mert a Jehovák pont arról híresek, hogy milyen elfogadóak, befofadóak, toleránsak.
Jó vicc.
Szervusz
a 2.-nak írok, de válasz a kérdésedre is.
Azt írod: " arról híresek, hogy milyen elfogadóak, befofadóak, toleránsak." - bár igaz, a megállapításod, egy kis élcel írtad. Abból a szempomtból igaz, hogy mindaddig vagyunk toleránsak, bedogadók, ás elfogadók, ameddig ezek a dolgok a Biblia tanítása szerint IS azok. Amikor valamilyen dolog nem egyezik az Írás tanításaival, vagy Isten gondolkodásmódjával, azzal mivel Isten sem ért egyet vele, úgy mi az Isten álláspontján vagyunk inkább, mint emberekén.
Ez a helyzet a sokféle Bibliafordítással is. Én a Károli féle fordításból ismertem meg az igaz Istent, és a tanításait, sokszor ebből tanítok másokat is. Nincsen vele semmi probléma. Az általad említett fordításból is szívesen tanítanák bárkit is. :-)
"mindaddig vagyunk toleránsak, bedogadók, ás elfogadók, ameddig ezek a dolgok a Biblia tanítása szerint IS azok. Amikor valamilyen dolog nem egyezik az Írás tanításaival, vagy Isten gondolkodásmódjával, azzal mivel Isten sem ért egyet vele, úgy mi az Isten álláspontján vagyunk inkább, mint emberekén."
Tehát semennyire nem vagytok toleránsak, ugye.
Mi a véleménye a Jehováknak a melegekről, vagy például az ateistákról?
Teljesen elfogadja, békén hagyja őket?
Vidiripi
Persze hogy elfogadják az általad említett fordítást. De csak is addig a pillanatig amíg az nincs ellentétben a tanításaikkal.
Vidrippi, én és a családom és ezrek a Károli Bibliából ismertük meg az igazságot.
Egyszer átéltem egy humoros történtetet. Beszélgettünk egy hölggyel. A háromságtanról volt szó. Megkértem, hogy lenne-e szíves ide hozni a Bibliáját. Mikor kikerestem és megmutattam a hölgynek, hogy amit állítunk benne van az ö Bibliájában, azt mondta a hölgy, jaj én a paptól rosz Bibliát vettem :-D
Hát így van....
"Amikor valamilyen dolog nem egyezik az Írás tanításaival, vagy Isten gondolkodásmódjával, azzal mivel Isten sem ért egyet vele, úgy mi az Isten álláspontján vagyunk inkább, mint emberekén."
Na persze...
Mert Isten CSAK és KIZÁRÓLAG a Jehova tanúinak mondta meg, hogy Ő mivel ért egyet és milyen a gondolkodásmódja, ugye?
Nyilván egyenként a fülükbe súgta!
Hát ez még viccnek is rossz...
Beképzelt, önhitt, gőgös banda vagytok, holott Isten EZT SEM szereti, nyilván nem is érthet ezzel egyet.
De ti csak hajtogatjátok a magatokét, a többi vallás annyit sem ér a szemezekben, mint a légypiszok.
Ez lenne az a híres "tolerancia"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!