Kedves Jehova Tanúi! Jézus Krisztus valójában Mihály főangyal (arkangyal)? Mire alapozzák ezt az azonosítást a Jehova Tanúi?
Az egyik kérdéshez írt válaszban ez olvasható grkatytől:
"Nincsen 6 föangyal, csak egyetlen egy van, ez Mihály arkangyal, Jézus Krisztusnak egyik címje (sicc!)"
Tehát amikor imádkozom, akkor mindegy ezek szerint, hogy az imát így fejezem be: "Jézus nevében", amen vagy "Mihály nevében", amen?????
Ez alapján Jézus csupán egy angyal, és nem is Istennek Fia?
Jézus akkor még lényegileg sem Egy az Atyával?
A Károli Bibliát idézve, melyik igehely mondja ki azt, hogy Jézus nem más, mint Mihály arkangyal?
Kedves Jehova Tanúi, tudnátok a fentebb leírt kérdéseimre válaszolni úgy, hogy azt igeszakasszal (Károli fordításból) alá is támasszátok?
Köszönöm szépen!
Kedves kérdezö...
A Biblia csupán egyetlen egy arkangyalról beszél.
Az arkangyal = fö angyalt jelöl.
A Károli Bibliádban légy szíves keresd ki velem /ha van kedved és idöd/ a Juda 9 versét.
Erröl az egy arkangyalról beszél a Biblia.
No most ez kicsoda?
A Dániel könyve a 9:13, 20,21 és a 12:1 verse
Most térjünk vissza az Újszövetséghez. Az 1.Tessalonika 4 részét ha elolvasod a 14-es verstöl, megérted, hogy itt Jézus Krisztusról ír Pál apostol. Úrnak is nevezi.
Tehát légy szíves keresd ki az 1.Tessalonika 4:14-16-ig
Ez kedves kérdezö, hogy Jézus Krisztusnak ez az egyik címje, nem zárja ki, a többit nevét.
Például a Jelenések könyve Isten Báránya-ként említi meg.
A Juda törzsének gyözelmes oroszlánja, szintén az Ö címje... Ige, Messiás,
Jézus Krisztus egyenlö-e az Atyjával? Ha akarod szívesen küldök neked Bibliai verseket, amiket Te kikereshetsz a saját Bibliádban, nagyon egyszerü megérteni :)
1 Thess 4:16
Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először a kik meghaltak volt a Krisztusban;
Gondolom, legfőképpen itt próbáljátok azonosítani Jézust az arkangyallal.
De akkor kérdéseim ezzel kapcsolatban:
Úr = Jézus Krisztus?
Arkangyal (szózata) = Jézus Krisztus?
Isteni harsona = Jézus Krisztus?
Ha én pedig macska nyávogásával lépek be egy szobába, akkor:
macska (nyávogása) = én?
Kedves kérdezö... itt nem a macskanyávogásról van szó Krisztussal kapcsolatban.
Nézd ha nem fogadod el, nem kényszerít rá senki sem. Elolvashatod a verseket, elgondolkodhatol felette, felismerheted a választ.
..éppúgy mint arra, hogy tényleg egyenlö-e Jézus Krisztus az Atyjával.
Tán az csinál problémát, hogy hiszel a háromságtanban....ugye? Azok számára elfogadhatatlan Jézus Krisztus angyali mivoltja. Azért mert a legfelségesebb Istennel teszik össze :) Akarod , hogy küldjek verseket elgondolkodni? :)
A Mihállyal kapcsolatban légy szíves olvasd el még a Jelenések 12:7-12
Mit gondolsz itt ez a Mihály?
pardon, gyorsan írok, kevés az idöm a kérdés
Mit gondolsz ki itt Mihály?
Macskanyávogás helyett persze írhattam volna mást is.
Azzal csak az analógiát akartam megmutatni...hogy hogyan értelmezhetitek félre azt a szakaszt.
Mihály arkangyal arkangyal.
Jézus az Isten egyszülött Fia, aki lényegében azonos az Atyával.
Én ezt hiszem Róla, és Mihály arkangyalról a Bibliára alapozva. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!