Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova Tanúi! Jézus...

Kedves Jehova Tanúi! Jézus Krisztus valójában Mihály főangyal (arkangyal)? Mire alapozzák ezt az azonosítást a Jehova Tanúi?

Figyelt kérdés

Az egyik kérdéshez írt válaszban ez olvasható grkatytől:

"Nincsen 6 föangyal, csak egyetlen egy van, ez Mihály arkangyal, Jézus Krisztusnak egyik címje (sicc!)"

Tehát amikor imádkozom, akkor mindegy ezek szerint, hogy az imát így fejezem be: "Jézus nevében", amen vagy "Mihály nevében", amen?????

Ez alapján Jézus csupán egy angyal, és nem is Istennek Fia?

Jézus akkor még lényegileg sem Egy az Atyával?

A Károli Bibliát idézve, melyik igehely mondja ki azt, hogy Jézus nem más, mint Mihály arkangyal?

Kedves Jehova Tanúi, tudnátok a fentebb leírt kérdéseimre válaszolni úgy, hogy azt igeszakasszal (Károli fordításból) alá is támasszátok?

Köszönöm szépen!

2014. aug. 20. 11:12
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

"te, Atyám, bennem vagy és én tebenned"

"Aki engem látott, látta az Atyát is."

Ezek arra utalnak, hogy nem különböznek lényegükben, tehát az Atya és Jézus Egy.

2014. aug. 22. 07:52
 22/26 A kérdező kommentje:

Több igehely is van, ahol az emberek Jézus Isteni voltát kimondják, de Jézus nem mondja azt, hogy az nem úgy van!

Akkor Jézus hazugságban hagyja azokat az embereket?

Implicit módon igenis benne van a Bibliában az, hogy Jézus és az Atya Egy.

Csak azért, mert nem mond ki valamit explicit módon, az akkor azt jelenti, hogy nem úgy van szerinted?

2014. aug. 22. 07:55
 23/26 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö, nem Jézus hazudik, hanem az emberek tévednek.

Mit jelent az a kifejezés, hogy Jézus és az Atyja egyek?

Ha elolvasod a János 17 részét, elejétöl a végéig....

Jézus ezt is kérte imájában Atyjától: "Hogy mindnyájan egyek legyenek a mint te én bennem Atyám, és én Te benned, hogy ök is egyek legyenek mi bennünk..."

OLvastad már ezt az idézetet? Mit jelentenek Jézusnak ezek a szavai? Ha elgondolkodunk megértjük mit jelent az egység.

....éppen úgy, mint ahogyan Isten azt mondta az ember teremtésekor "a férfi elhagyja az apját anyját...ragaszkodik feleségéhez és lesznek KETTEN EGY testté.... mit jelent ez?

2014. aug. 23. 09:50
 24/26 szp72 ***** válasza:

"Sokszor és sokféle módon szólt Isten hajdan az atyákhoz, ezekben a végső napokban Fiában szólt hozzánk, akit a mindenség örökösévé tett, aki által az időket is teremtette. Mint dicsőségének kisugárzása és lényegének képmása, ő tartja fenn hathatós szavával a mindenséget. A bűntől való megtisztítást elvégezve helyet foglalt az isteni Fölség jobbján, s annyival kiválóbb, mint az angyalok, amennyivel különb nevet örökölt náluk. Vajon melyik angyalnak mondta valaha: A fiam vagy, ma szültelek? Vagy: Én atyja leszek, ő meg a fiam. Ám amikor Elsőszülöttét bevezeti a világba, ezt mondja: Imádja őt Isten minden angyala." (Zsidókhoz írt levél 1,1-6)

Szerintem ez a rész elég meggyőzően tanítja, hogy a Fiú magasabb rendű az angyaloknál, sőt imádják őt. Vagy az én katolikus fordításom nem annyira szöveghű, mint a az újvilág fordítás?

2014. szept. 1. 23:05
 25/26 anonim ***** válasza:
Bár huzamosabb ideje gondolkozok azon,mint Katolikus,hogy honnan vették ezt a Tanúk még mindig nem tudtam rájönni. Mi alapján következtetnek arra,hogy Mihály arkangyal és Jézus egyek,amikor ez teljesen szembeáll mindenféle Teológiával és vallási tétellel,ráadásul mindenféle keresztény felkezet hitével. Teológiailag megközelítve:Isten és Fia Jézus Krisztus valamint SzentLelkük minden felett álló hatalom. Istennek nem kell emberi név(Jehova,ami a Jahve félrefordítása.) Ő anélkülis megvan,köszöni szépen. Mivel Jézus az idők kezdete előtt született(lásd. Credo) nem lehet Ő,Mihály arkangyal,hiszen Ő később teremtődöt,mint szellemi teremtmény. Jézus Krisztusról mit is mond a Credo(Hitvallás)?: Született,de nem teremtmény. Mihály arkanygal(és a többi angyal),pediglen Isten SZELLEMI TEREMTMÉNYEI,akiknek,mint tudjuk nincs teste. Mivel Krisztus nem teremtmény,de mégis egylényegű( "Én és az atya egyek vagyunk." Jn) az Atyával,ezért nem lehet egy arkangyal,aki Istennek szellemi teremtménye.
2014. okt. 10. 10:25
 26/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a 25. hozzászólást is!

Amit leírtál, azzal 100% egyetértek, és az igehelyek is azt támasztják alá.

Szerintem a probléma az, hogy Jehova Tanúi egy egészen más istenképpel és így teológiával is rendelkeznek, így velük csak elbeszélünk egymás mellett.

Ami pedig éppen Krisztus személyét illeti, más, hagyományos egyház egyetért, ellentétben a Jehova Tanúival. Ebből következően pedig felmerül bennem az a kérdés is, hogy Jehova Tanúi mondhatók-e keresztényeknek?

2014. okt. 11. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!