Meg vannak keresztelve a gyerekeitek? Miert?
"Isten áldd meg a magyart..."
Még a Himnusz is így kezdődik. Én nem gyakorlom a vallást, de meg vagyok keresztelve, és örülök, hogy nem vagyok pogány. 4 keresztgyerekem van,
és az én gyerekeim is meg lesznek, mert ez egy gyönyörű hagyomány. Nagyapáink, dédapáink mind meg voltak keresztelve, ezt a szellemi örökséget én tovább fogom adni.
Nem, mert nem vagyunk hívők.
Ráadásul származásilag én zsidó vonalról jövök. Ha egyszer úgy dönt, hogy a zsidó vallás érdekli, akkor abba megkeresztelve elég macerás betérni.
Felnőttként majd eldönti, hogy hisz-e egyáltalán, ha igen, akkor melyik felekezet a megfelelő számára. Ebbe maximum akkor fogok beleszólni, ha nem történelmi egyház felé húz, hanem valamilyen "két éve alapítottuk a szektát, de ha egyháznak jegyeztetjük be magunkat, adókedvezményt kapunk" jellegű "egyház" mellett teszi le a voksát.
Szia!
A szüleim nem hívők, 4-en vagyunk testvérek, és mindannyiunkat megkereszteltek.
Mi hívők vagyunk, 4 gyermekünk van, de egyikük sincs megkeresztelve.
Na, erre varrjál gombot!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!