Meg vannak keresztelve a gyerekeitek? Miert?
Vallásosak vagyunk, mind a ketten katolikus családból származunk.
Nem térdeplünk minden vasárnap a templomban, de nem is ezen múlik ki a vallásos, ki miben hisz.
Nálunk magától értetődő volt hogy megkereszteltetjük a gyerekeinket. Nálunk ez hagyomány amit tovább akarunk nekik adni.
Ugyanúgy ahogy anno mi is, hittanra fognak járni, majd elsőáldozók, később bérmálkozók lesznek.
Megkereszteltettük őket, a férjem és a családja vallásosak, én hívő vagyok, de nem érzek elköteleződést egyik egyház felé sem. Hittanra is jártak a srácok, aztán döntöttek: egy ateista, egy hívő, de nem vallásos, egy vallásos. Egyiket se erőltettük semmire, beszélgettünk arról, hogy melyikünk mit gondol, hogyan látja a kérdést, de mindkettőnknek az volt a véleményünk, hogy a hit magánügy és szabad választás kérdése. Ebben már nem engedtem a családnak:-)
Baja nem lesz tőle a gyereknek, ettől még bármelyik egyházhoz csatlakozhat, ha akar.
Falun lakunk, ahol szokás megkeresztelni a gyerekeket. Még az legcsorobb család is megkeresztelteti. Nekem 2 lányom van és 6 hetes korukban volt a keresztelo.
Nem járunk templomba (vagyis karácsonykor voltunk utoljára), de hiszunk Istenben. Konfirmáltam, templomban volt az eskuvonk is. A gyerekek is fognak konfirmálni 13 évesen. Nálunk az oviban is van már hittan. A papbácsi :) torténeteket mesél nekik. Nem tartom rossz dolognak.
Meg van keresztelve, mert mi is meg vagyunk. Jártunk hittanra is (akkor még nem az iskolában volt, külön jártunk templomba) elsőáldozók is voltunk. Nekem nagyon szép emlékeim fűződnek ahhoz a korhoz, pedig nem gyakorlom rendszeresen a vallást.
Ártani meg nem árt. Később ki tudja, miért lesz jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!