Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg vannak keresztelve a...

Meg vannak keresztelve a gyerekeitek? Miert?

Figyelt kérdés
Nekem nincs gyerekem, de fultanuja voltam egy beszelgetesnek, amikor egy anyuka mondta, hogy ok nem vallasosak, de megkeresztelni a gyereket annyira alap dolog. Mi a velemenyetek errol? Akiknek meg van keresztelve a gyerekuk vallasosak vagytok, vagy nem?
2015. máj. 6. 14:58
1 2 3
 1/24 anonim válasza:
31%
Nem vagyunk vallásosak. Igen meg van keresztelve a gyerek. CSAK!!
2015. máj. 6. 15:01
 2/24 anonim ***** válasza:
87%
Nincs, mert nem vagyunk vallasosak.
2015. máj. 6. 15:02
 3/24 anonim ***** válasza:
95%
Nincsnek megkeresztelve. Nem vagyunk vallásosak.
2015. máj. 6. 15:05
 4/24 anonim ***** válasza:
84%

5 éves fiúnk van. Eleinte meg akartuk keresztelni, de nem nagyon volt megfelelő jelölt (elvált, nem gyakorolja a vallást, nincs párja...., végülis csak kifogás volt :D )

Aztán én római vagyok, férjem görög. De nem élünk vallásos életet (ez nem jelenti azt, hogy nem hiszünk Istenben)

Így végül nem kereszteltük meg, azóta lett egy tiszteletbeli keresztapja, majd ha felnő, eldönti.

2015. máj. 6. 15:08
 5/24 anonim válasza:
67%

Nincs még gyerekem, de úgy fogom majd ezt megoldani, ahogy annó anyumék.

Bár ők megvoltak keresztelve, nem gyakorolták a vallásukat, mindketten ateisták voltak.

Úgyhogy, annak érdekében, hogy majd én választhassak felekezetet, nem kereszteltek meg.

Mellesleg a keresztelőt sok szülő azért csinálja végig, hogy pénzt kapjon a rokonoktól. Senki se vegye magára, akit nem érint, de láttam már ilyet.

2015. máj. 6. 15:09
 6/24 anonim ***** válasza:
68%
Megvannak keresztelve. A család egyik fele vallásos, a másik nem.
2015. máj. 6. 15:11
 7/24 A kérdező kommentje:
A keresztelo ilyen nagy csaladi esemeny? :) nem is tudtam, hogy azert penz vagy ajandek jar.
2015. máj. 6. 15:12
 8/24 anonim ***** válasza:
63%
Meg van keresztelve a fiunk, bár mi szülők nem vagyunk vallásosak és ha rajtunk múlik mi nem kereszteltettük volna, mert nekünk nem fontos. Viszont apukám és a felesége nagyon szerették volna, ha megkereszteljük, nekik fontos volt, megkértek, hogy engedjük meg. Így aztán megkereszteltük. Baja nem lesz tőle.
2015. máj. 6. 15:16
 9/24 anonim ***** válasza:
70%
Nincs még gyerekem, de ha lesz, meg lesz keresztelve. Mindketten vallásosak vagyunk a férjemmel.
2015. máj. 6. 15:17
 10/24 anonim ***** válasza:
74%
Nincsenek megkeresztelve. Nem vagyunk vallásosak, így semmi értelme nem lenne. Meghagyom nekik a választás lehetőségét.
2015. máj. 6. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!