A keresztény egyházak tényleg torzítani igyekeznek Jézus tanításait?
1, Jézusi tanításokat felülértelmezik a Biblia egyéb más prófétájának tanításával.
Elég, ha csak az ellenségszeretet jézusi tanítására gondolunk, hiszen mindegyik egyház jogosnak véli az ellenség elleni fegyveres harcot, természetesen jogos önvédelemből, halomra lehet gyilkolni az ellenségeket. Pedig Jézus inkább hagyta, hogy ártatlanul keresztre feszítsék, de akkor sem használt erőszakot, pedig megtehette volna. („segítségül hívhatnék tizenkétezred angyalt, de az én országom nem e világból való”)
2, A szegénység jézusi tanítása, és példaadása. Ezzel szemben az egyházak vezetői igen jól élnek a híveikből.
3, Jézus azt tanította, hogy nektek adatott tudni, az Isten országának titkait. És arra kérte a tanítványokat, hogy használják az értelmüket.
Ezzel szemben nem, hogy önállóan gondolkodni nem szabad az Istennel kapcsolatban a tisztelt híveknek, mert majd az egyház gondolkodik helyettük, az Istennel kapcsolatos dolgok, a főnökökre tartoznak, az alattvalóknak kuss.
stb…
Kedves Tamás321!
Értem amit írsz, és azt gondolom, hogy rész igazságokban egyet is értek.
De véleményem szerint összekevered a benső dolgokat (gondolkodás), a külső dolgokkal (vallás).
A vallás ebből a szempontból nézve egy benső dolog külső formába öntése, a gondolkodásunknak, és hitünknek a meg-„vallása”.
A gondolkodásunk és a hitünk, nem anyagi, de ha ezeket valamilyen formába öntjük, vagy keretet adunk neki, a fizikai világban is láthatóvá, érzékelhetővé tesszük a bensőt, a hitünket és a gondolkodásunkat. Tehát a gondolkodással van a baj, a vallás csak annak következménye.
Jézus eredetileg azt tanította, hogy „betelt az idő, alakítsátok át gondolkodási módotokat, és higgyetek az örömhírnek”. Vagyis Jézus szerint a gondolkodásunkat kellene éppen, hogy megváltoztatni, mivel minden belülről tud megváltozni, és ez hat kifelé törvényszerűen, nem pedig a vallást megváltoztatni, vagy új vallásokat létrehozni.
„Természetesen” a különböző felekezetek Jézusnak ezt a nagyon fontos tanítását úgy torzították el, hogy „bánjátok meg bűneiteket”.
Szerintem ezeknek, és az ehhez hasonló torzításoknak nagyon is prózai okai vannak, és nem filozófiai, vagy rendszertani. A hatalom, a másik ember feletti uralkodási vágy oly mélyen belénk van itatódva, hogy az emberi történelem, a vallásos csete-paték, szinte másról sem szólnak, csak erről.
Igen,a keresztény egyházak általában tudatosan,és félreértésből adódóan is torzítanak.Vessük össze;Az egyház egy hatalmi szervezet,Jézus pedig egyedül kiállt a saját igazságáért,ám az ő hatalma nem e világi volt.Már a saját korában is igyekeztek elhallgattatni.A hatalom pedig sajnos nem változik,ma is hasonló,csak talán valamivel kifinomultabb módszerekkel dolgozik.
Az egyháznak soha nem kellettek olyan emberek,akik valóban erősek,önállóak,hatalmas hitük van,és persze nem lehet őket csak úgy hülyének nézni(elnézést kérek minden hívőtől,de ez a valóság)Ezért nem kellett Jézus sem az egyházak.Utólag már jól jön,mert fel lehet hígítani a tanításait a sajátjukkal.
23-24 ha egyszer elmentetek volna egy lelkigyakorlatra -tudnátok, milyen ócska rágalom, amit tesztek. Ezt minden hívő tudja. Kérdés: minek ennyi téveszmével áthatott rágalmat terjeszteni? kinek jó ez?
" úgy torzították el, hogy „bánjátok meg bűneiteket”. "
Hát b+, ne bánd meg a bűneidet, kit érdekel. (téged érdekelhetne igazán, a lelki életed tisztasága, a cselekedeteid jósága, de kibújsz egy rágalom kíséretében alóla. Mást nem annyira érdekel ám.)
Tamás 321
Most őszitén, hogy tudsz ennyi baromságot összehordani a vallásról? Ezeket valaki beléd verte, vagy te találod ki?
Semmi köze a valósághoz annak, amit kommentelgetsz.
Előbb tán olvasni kéne egy kicsit és utána írogatni.
Bár te tudod. Ha neked jó, hogy nyilvánosan hülyét csinálsz magadból, akkor tedd azt.
1. A baptisták elutasítják akár a fegyveres önvédelmet is, inkább meghalnak.
3. Azért van ennyi egymással egyet nem értő keresztény csoport, mert elkezdtek gondolkodni, hogy miben higgyünk, és vitába is szálltak egymással.
2. Beülhetsz a gyóntatószékbe és vitatkozhatsz a pappal, de úgyis legyőz a rutinjával.
"23-24 ha egyszer elmentetek volna egy lelkigyakorlatra -tudnátok, milyen ócska rágalom, amit tesztek. Ezt minden hívő tudja. Kérdés: minek ennyi téveszmével áthatott rágalmat terjeszteni? kinek jó ez?"
Megneveznéd pontosan,hogy mi a téveszme és rágalom benne? Én azt írtam,hogy általában torzítanak.És elismerem,hogy vannak jó szándékú,lelkiismeretes papok.
És elhiszem,hogy egy lelkigyakorlaton fel lehet töltődni.Csak azt mondom,hogy az egyház sokszor visszatart bizonyos dolgokat a saját érdekében.Aki nem szemellenzősen áll hozzá ehhez az egész kérdéshez,hanem több oldalról is utána jár alaposan,az érti mire gondolok.Én benne voltam a keresztény egyházban,ne gondold,hogy fogalmam nincs az egészről,és csak rágalmazok ész nélkül.Vannak dolgok,amiket ki kell mondani,és nem én egyedül találtam ki ezeket,még rajtam kívül rengeteg ember van,akik látják ugyanazt,amit én.
Uram irgalmazz!
Ennyi sületlenséget, évtanítást, rágalmat és áltudományos maszlagot összehordani...
Ha a sok önjelölt magyarázó felül tudna kerekedni liberális lózungokon, és elolvasná a kérdéseket, rájöhetnétek, hogy ezek nem kérdések.
A kedves kérdező valószínüleg begépelte egy baráti társaság meg nem válaszolt (vagy éppen jó alaposan kitárgyalt) gondolatait.
A valódi kérdés jellemzője, hogy konkrétan rákérdez az adott problémára, cselekményre, személyre.
Itt viszont mi történik:
1.kérdés 1. mondat: A próféták és az ókeresztény írók lehúzása. Az én kérdésem: hány darab vallással foglalkozó könyvet olvastál? (pl: Biblia, Szt.Ágoston, Szt.Bazil, Szt.Jeromos, Szt.Cirill...).
1.kérdés 2. mondat: Pontosan melyik egyház fegyveres harcáról van szó? Melyik halom meggyilkolt ellenségről kérdezel? Honnan vetted a zárójeles idézetet?
2.kérdés 1. mondat: Leírnád, hogy pontosan melyik Jézusi tanításra gondolsz a szegénységgel kapcsolatosan? Nem általában, konkrétan.
2.kérdés 2. mondat: Melyik egyház vezetőiről írsz?
3.kérdés 1. mondat: Írd le kérlek az igehelyet, ahonnan merítettél.
3.kérdés 2. mondat: Már szégyenlem magam a szóismétlés miatt, de írd le kérlek az igehelyet, ahonnan merítettél.
Az utolsó mondat szintúgy nem kérdés, hanem hasonlít inkább egy sértődött emberke rágódásához.
Roppant könnyű szétszórni a rágalmakat, terjeszteni az ostobaságokat, mert ezt támogatja a mai kereskedelmi csatornák jelentős része. Ma éppen Egyiptomi keresztényeket akarnak megölni iszlám fanatikusok. Erről miért nem kérdezel.
Kérdezd meg magadtól azt is, hogy a megbocsátás jegyében hányszor mondtad a szüleidnek: Szeretlek!
Hányszor vittél élelmet a nyomorúságos körülmények között élő embereknek?
Hányszor szerveztél gyűjtést azért, hogy segíteni tudj (jutalékok nélkül) másoknak?
Ha megrágalmaztál valakit, hányszor mondtad: Bocsáss meg!
És lenne még néhány kérdés...
Imával, és szeretettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!