A keresztények kit szólítanak Úrnak, Uramnak? Istent vagy Jézust?
Figyelt kérdés
Nem tudom, kit lehet a "Seigneur", Úr megszólítással illetni, mert mindkét változatot hallottam már.
Istent inkább Atyaként szólítják, és az Úr Jézus lenne?
Úristen vagy Úrjézus?
2014. dec. 28. 18:51
1/28 anonim válasza:
Szerintem a keresztények - alapvető teológialiag ismeretekkel rendelkező - többségénél nem nagyon van olyan, hogy Jézus ÉS Isten...
2/28 anonim válasza:
A tanítványok Jézust Úrnak szólították. Az Atyát pedig Atyának.
3/28 A kérdező kommentje:
Honnan tudod ezt olyan biztosan, 2. válaszoló? Milyen fordítások alapján?
2014. dec. 28. 19:06
4/28 anonim válasza:
Az Atya és Jézus is egyaránt Isten, mindkettőjüket Uramnak hívom.
5/28 anonim válasza:
"Honnan tudod ezt olyan biztosan, 2. válaszoló? Milyen fordítások alapján?"
-->Hogy jönnek ide a fordítások?
6/28 A kérdező kommentje:
Valahonnan csak vennie kellett Jánosegytizenkettőnek, ha ilyen biztos abban, hogy kétezer évvel ezelőtt miként szólították Jézust a tanítvényai?
2014. dec. 28. 19:47
7/28 anonim válasza:
"Valahonnan csak vennie kellett Jánosegytizenkettőnek, ha ilyen biztos abban, hogy kétezer évvel ezelőtt miként szólították Jézust a tanítvényai?"
Nem igazán értem ezt a gondolatmenetet. Szerinted honnan tudjuk azt, hogy mi történt a görög-perzsa háborúk idején ha nem egy kb 2500 éves forrásból Hérodotosztól?
8/28 A kérdező kommentje:
Tévedés ne essék, nem történelmi adatokat kértem, csak egy megszólításformára vagyok kíváncsi!
2014. dec. 28. 19:53
9/28 anonim válasza:
Megtalálható a neten az Újszövetség eredeti nyelven és hozzá program fordítással. Keress utána. Dolgozz meg a tudásért. Bár az összes fordítás Jézust Úrnak írja, de te biztos jobban tudod még ismeret nélkül is.
10/28 anonim válasza:
Mindkettőt, és a Szentlelket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!