A keresztények kit szólítanak Úrnak, Uramnak? Istent vagy Jézust?
Nem tudom, kit lehet a "Seigneur", Úr megszólítással illetni, mert mindkét változatot hallottam már.
Istent inkább Atyaként szólítják, és az Úr Jézus lenne?
Úristen vagy Úrjézus?
"Az Atyát csak az szólíthatja Atyának, aki tényleg a gyermeke.(ergó újjászületett)
A szomszéd gyerek apját sem szólíthatod úgy, mintha a saját apád lenne."
Már ne is haragudj, de meg vagy te húzatva...
Lehet, hogy te "újjászülettél", de ettől még nem a Jóisten az apád, kérdezd csak meg anyukádtól! Ergo ez a szomszédos hasonlat enyhén szólva is sántít...
És nehogy már te döntsd el, hogy kinek mit szabad, és mit nem!
Ki vagy te, hogy ilyen gőgösen mersz beszélni olyasmiről, amihez nem értesz?
Feltettem egy kérdést, a te hozzászólásod nem válasz, hanem szektás téveseszme!
Kedves Kérdező, bocsáss meg ha megbántottalak, de nem állt szándékomban.
Csak szemléltetni akartam, hogy nincs mindenkinek joga Őt Atyának hívni. Még nekem sem, mivel még nem születtem újjá.
Így van megírva: akiket Isten Lelke vezérel, azok Istennek fiai.
Mindenkinek van földi atyja, de nem mindenkinek van égi Atyja.
Vagyis jobban belegondolva mindenkinek van szellemi atyja, mivel van akit az Atya vezérel és van akit a Sátán.
Jézust is azért feszítették meg, mivel Atyjának merte mondani Istent.
És azt hitték a zsidók, hogy ezt egy ember nem teheti meg.
Lényegében jól gondolták, mivel aki bűnös, az tényleg nem hívhatja Őt Atyának, hanem csak azok, akiket Jézus megtisztított.
Szóval, csak ennyit akartam írni, semmi bántó illetve hátsó szándék nélkül.
Tévedsz, 23. válaszoló!
Pontosan mások ÉRTELMES válaszaira vagyok kíváncsi!
(A 23-as válaszoló úgy értette, kedves Kérdező, hogy Isten olyan értelemben Atyád, amikor átéled a hitet, akkor válik azzá. Hiszen, ha nem hiszel Jézusban, nem ismered Őt, akkor nem vagy Vele közösségben.
Az én véleményem az, hogy Isten azért mégis csak Atyánk- olyan értelemben mindig, akkor is, ha nem ismerjük Őt, mert Ő nem fordul el tőlünk. Tehát az igazságon nem változtat, hogy az Ő képére formált minket, csak mi fordulunk el tőle sokszor, a bűn által. De ő azért még gyermekeinek tekint minket és próbál visszahívni. Éppen ezért mondja Jézus is, hogy Atyánknak nevezzük Istent, mert ilyen bizalommal forduljunk Istenhez minden helyzetünkből, mert Ő segíteni akar rajtunk, mint a legjobb, a tökéletes szülő.)
bocs az offért.
Nem volt ez off, kedves 25. hozzászóló, hiszen ez is beletartozik a témába, köszönöm a választ.
De nem szeretem, ha mások döntik el - minden nyilvánvaló alap nélkül -, hogy én mire vagyok kíváncsi.
Most látom, hogy nem 23-as, hanem 20-as. Bocs.
Egyébként félreértés váltott ki csupán indulatot, mert elbeszéltetek egymás mellett, ezért jobb, ha az ember kifejti, hogy mire gondol, különben könnyen elődordul az ilyesmi. Ebben a kategóriában amúgyis hamar elszabadulnak az indulatok... :)
A Szentháromsággal kapcsolatban ajánlom Neked korai egyházatyákat, nagyon jó írásaik vannak, hogy a személyek hogyan és miért hatnak ránk- úgy érzem efelé érdeklődsz.
Mindkettő úr. Gondold végig!
pl.:
(isten) Uram irgalmazz!
(jézus) Uram, Jézusom, bocsásd meg minden bűnömet...
ezek csak példák de láthatod mindkettő értelmes és mindennapi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!