Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztény egyházak tényleg...

A keresztény egyházak tényleg torzítani igyekeznek Jézus tanításait?

Figyelt kérdés

1, Jézusi tanításokat felülértelmezik a Biblia egyéb más prófétájának tanításával.

Elég, ha csak az ellenségszeretet jézusi tanítására gondolunk, hiszen mindegyik egyház jogosnak véli az ellenség elleni fegyveres harcot, természetesen jogos önvédelemből, halomra lehet gyilkolni az ellenségeket. Pedig Jézus inkább hagyta, hogy ártatlanul keresztre feszítsék, de akkor sem használt erőszakot, pedig megtehette volna. („segítségül hívhatnék tizenkétezred angyalt, de az én országom nem e világból való”)

2, A szegénység jézusi tanítása, és példaadása. Ezzel szemben az egyházak vezetői igen jól élnek a híveikből.

3, Jézus azt tanította, hogy nektek adatott tudni, az Isten országának titkait. És arra kérte a tanítványokat, hogy használják az értelmüket.

Ezzel szemben nem, hogy önállóan gondolkodni nem szabad az Istennel kapcsolatban a tisztelt híveknek, mert majd az egyház gondolkodik helyettük, az Istennel kapcsolatos dolgok, a főnökökre tartoznak, az alattvalóknak kuss.

stb…

2015. febr. 12. 16:01
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
67%
Egy értelmes ember nem ír ki ilyen kérdést, mert ezzel azt mondtad, hogy minden hívő hülye. Baromira unalmas a rengeteg provokatív kérdés, amikről ordít a tudatlanság és ismeret hiánya. Te miért vagy ilyen rosszindulatú? Jézus nem ezt tanította! Vagy a gerenda jó helyen van a szemedben, más azért vegye ki a szálkát?
2015. febr. 12. 16:14
 2/38 A kérdező kommentje:

Ha esetleg nem csak minősítenél, hanem válaszolnál is…

Talán nem így van, mint amit feltettem a kérdésben? Ha nem, akkor cáfold, de érvekkel és ne minősítésekkel.

2015. febr. 12. 16:23
 3/38 anonim ***** válasza:
39%
Igen, és ezt a hívők sosem fogják tudomásul venni.
2015. febr. 12. 16:29
 4/38 anonim ***** válasza:

Több ezer keresztény felekezet létezik. Ezek közül konkrétan melyikekre gondolsz?

Mert a többiről nem kéne rosszindulatú megjegyzéseket tenned.

2015. febr. 12. 16:42
 5/38 anonim válasza:
Pontosan nem tudni, de ne mi ítéljük el az embereket, és az ő viselkedésüket!...egyébként tetszik a kérdés, elgondolkodtató.
2015. febr. 12. 16:45
 6/38 A kérdező kommentje:

Nem ítéltem el egyetlen embert sem, és felekezetet sem, csak kérdeztem.

De mondjatok egyetlen egy felekezetet, ahol:

1, Komolyan veszik Jézus ellenségszeretetre vonatkozó tanítását.

2, A "főnökök" el tudják fogadni azt, hogy az "alattvalók" ne engedelmeskedjenek.

3, És ahol érvekkel lehet vitába szállni az egyházi téves tanításokkal (a jézusival nem egyező) és gyakorlattal szemben, a főméltóságú egyházi vezetőkkel szemben.

2015. febr. 12. 17:14
 7/38 Tamás321 ***** válasza:
69%
Én azt vettem észre, hogy a vallások korlátoznak a gondolkodásban. Minden vallásnál meg van határozva a gondolkodás iránya, és azon túl gondolkodni nem oda illő. Így hát hagyom a vallásokat. Nekem is van bibliám, és magam keresem benne az igazságot. Rájöttem, hogy soha nem szabad egyetlen emberhez sem fordulni, ha az igazság kérdéséről van szó, mert gátolni fognak abban, hogy megtalálhassam. A vallások nem igazságot akarnak, hanem vallást, szervezetet és embereknek való tetszeni akarást.
2015. febr. 12. 17:27
 8/38 anonim ***** válasza:

Éppen a kérdésben felvetett problémák indították el a reformációt.

"A reformáció vagy hitújítás a 16. században, Nyugat-Európában a katolikus egyház hibáinak bírálatával és hibáira való válaszként indult mozgalom." ...stb.

[link]

2015. febr. 12. 17:37
 9/38 szp72 ***** válasza:
84%

Ha jól értem, szerinted a Biblia is torzítja Jézus eredeti tanítását. De egyáltalán nem értem, hogy miből gondolod, hogy pont te vagy az, aki pontosan megértette őt.

Szerény nézeteim szerint Jézus nem tanította, hogy keresztény soha semmikor nem lehet rendőr vagy katona, vagy soha semmilyen körülmény nem jogosít fel az önvédelemre. Jézus erőszakmentességről szóló tanítása és életpéldája iránymutatás, amire törekedni kell, de nem egy mindenkor mindenkire kötelező minimum.

Ugyanez vonatkozik a szegénységre is. Törekedni kell az adakozásra, s ezáltal a szegényebb életmódra, de nem húzott meg, nem állapított meg egy mindenkire mindenkor érvényes életszínvonalat.

2015. febr. 12. 18:02
 10/38 anonim ***** válasza:

Tamás 321

"Minden vallásnál meg van határozva a gondolkodás iránya, és azon túl gondolkodni nem oda illő."

Nem, nem minden vallásnál, nálunk például nem így van.

De hogy a te egyszemélyes vallásodban így van, azt viszont elhiszem. :D

2015. febr. 12. 18:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!