Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi nem gogondoljátok...

Jehova tanúi nem gogondoljátok, hogy a Marcis videók enyhén szanalmasak?

Figyelt kérdés
Legnagyobb kedvenc a "Legyél Jehova baratja".
2015. jan. 23. 15:47
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:
Vegyél el tőlük minden izgalmas játékot és akkor a kukijaval fog játszani, na akkor aztán Jehova nagyon szomorú lesz.
2015. jan. 30. 21:18
 22/46 anonim ***** válasza:

Kérdező, te hány éves vagy?

Bizonyított tény, hogy az okkult és erőszakos játékok nagyon rossz hatással vannak a gyerekekre. Ezt nem csak mi, Tanúk mondjuk, hanem a szakemberek is. Mint fentebb írtam, már reklám is készült róla. Értem én hogy kényelmesebb ráhagyni, hogy foglalja le magát, mint időt tölteni vele, de egy normális szülének ez nem kellene gondot okozzon, szerintem.

2015. jan. 30. 21:46
 23/46 anonim ***** válasza:
Azt nem értem,hogy ha szerintetek a varázslósat játszó Marci viselkedése aggodalomra ad okot,akkor ugyanúgy lehetne vonatkoztatni egy csomó más játékra is.A kislánynak van egy Can és egy Barbie babája,akkor először még csak ártatlanul játszik velük,aztán szeretkezést is imitál,és innentől ki tudja merre vezet a fantáziája nagyobb korában? A kisfiú pedig még csak állatokkal játszik,de abban is nem kevés vér és erőszak van.Ez megtetszik neki,aztán humanoid figurákkal is eljátssza,és utána már simán lehet belőle egy erőszakos személy,mondjuk állatkínzással kezdi,aztán az emberekre is kiterjeszti.
2015. jan. 31. 06:24
 24/46 A kérdező kommentje:
Marcit egyszer felvilagosithatnatok, hogy Jehova hány hozzá hasonló kisfiút ölt meg kegyetlenül az Özönvízkor, majd azután Egyiptomban. A megfélemlítést kár kihagynotok.
2015. jan. 31. 11:06
 25/46 A kérdező kommentje:

Mi az hogy bizonyított tény? Milyen statisztika által? Ez még nagyobb baromság, mint Russel piramissal kapcsolatos okfejtése volt anno, gratulálok.

Én meg azt mondom, hogy bár nem bizonyított, de több, mint valószínű, hogy a Tanú családokban sokkal hajlamosabb a családi széttartás, esetleg komoly mentális problémák, hála a nevelési módnak. Több tanút is ismerek hála istennek csak látásból és hallomásból és előfordult már öngyilkosságtól kezdve kitagadás stb. a családokban.

El tudom képzelni, hogy szerencsétlen kamasz "Marcik" mennyit örlődhetnek nyáron mikor látják a sok miniszoknyás csajt, fiatalok, szépek ki is rakják amit kell és azon örlődik, hogy ha vonzalmat érez irántuk, netalán fizikai reakció is van, attól mennyire lesz Jehova szomorú.

Jobban tennétek ha szekularizálva élnétek, mint az amishok , az mindenkinek jobb lenne.

2015. jan. 31. 11:37
 26/46 anonim ***** válasza:

23. Tehát ha fennáll a veszélye, hogy egy gyermek egy tök ártalmatlan játékkal erőszakost játszik, akkor már mindegy ha a kezébe adjuk a legújabb call of duty-t, mert van rá pl20% esély, hogy úgyis azt játszaná a plüsseivel? Már bocs, de ez kicsit nevetséges.

A barbies részhez pedig, 15 éves lányokat már nem igen látsz barbieval játszani, másrészt pedig egy kamasz kíváncsi. Isten nem vár el tökéletességet. A lényeg az, hogy lehetőség szerint kerüljük az olyan szórakozási formákat, amik Isten előtt nem helyesek. Hogy azok mik, kiderül a Bibliából.

"Mi az hogy bizonyított tény? Milyen statisztika által?"

A google a barátod. Meg a hírekben is, amikor iskolai lövöldözés van el szokott hangzani. Másrészt, mint 2x is írtam már nem a semmiért reklámozzák már, hogy milyen hatással van a gyerekre az ilyen játékok.

"több, mint valószínű, hogy a Tanú családokban sokkal hajlamosabb a családi széttartás"

Húha, ezt bár nem tudom honnan vetted, de épp ellenkezőleg.

"Több tanút is ismerek hála istennek csak látásból és hallomásból és előfordult már öngyilkosságtól kezdve kitagadás stb. a családokban. "

Fura a "hála istennek" kifejezés, miközben az előbb vádoltad Istent tömeggyilkossággal.

Másrészt, csak látásból/hallomásból ismered, szóval semmit nem tudsz róluk, de a családi életükkel tisztában vagy. Szép dolog is a pletyka (mert nem hiszem, hogy ismeretlen emberek elmondják neked a családi ügyeiket), csak általában a fele se igaz.

"ha vonzalmat érez irántuk, attól mennyire lesz Jehova szomorú. "

Természetes, ha egy férfi vonzódik egy nőhöz. Így lett megalkotva (nem úgy mint a férfi-férfi kapcsolat, bár manapság már az is helyes, csak aki erkölcsös van lehülyézve). Kamasz korban van a "fiatalkor virágzása". Az Úr megmondta, hogy mikor van probléma ezzel. Elolvashatod a Máté 5:28-at, ha érdekel.

"Jobban tennétek ha szekularizálva élnétek, mint az amishok , az mindenkinek jobb lenne."

Érdekelne, hogy miért zavar, ha olyan emberek élnek a környezetedbe, akik erkölcsösek, nem lopnak, nem ölnek, betartják a törvényt.

Bár a Biblia ismét csak megadja a választ: 1Péter 4:4.

2015. jan. 31. 12:37
 27/46 A kérdező kommentje:
A hála istennek csak egy kifejezés, amúgy is ezt a sivatagistenbol avanzsált foistent nem tartom egy univerzális teremtőnek, ha ti igen az se baj, ti dolgotok, de tény, hogy tomeggyilkos.
2015. jan. 31. 12:44
 28/46 A kérdező kommentje:
Nem hinném,hogy a vallásosságnak közé lenne az erkölcshoz, gyermeteg felfogás. És pont ilyen emberek élnek a közelemben, nem lopnak,nem ölnek, erkölcsösek, tudom nehéz felfogni, hogy ez Jehova nélkül is megy.
2015. jan. 31. 12:56
 29/46 A kérdező kommentje:
Gyerünk ne kertelj, Jehova ölt vagy nem gyermekeket? Egyszerű kérdés. Csak egy rohadt gyerekgyilkos és hozod itt fel az iskolai lovoldozoket, szánalmas ez az egyoldalú mérce,amitek van.
2015. jan. 31. 13:01
 30/46 anonim ***** válasza:

"23. Tehát ha fennáll a veszélye, hogy egy gyermek egy tök ártalmatlan játékkal erőszakost játszik, akkor már mindegy ha a kezébe adjuk a legújabb call of duty-t, mert van rá pl20% esély, hogy úgyis azt játszaná a plüsseivel? Már bocs, de ez kicsit nevetséges."

Bár igazad van,a "csomó más játék" relatív,de nem a Call of duty-ról beszéltem.A Call of duty,és egyéb erőszakos,véres játékokat én magam sem tartom bölcs dolognak.Egy gyereknek nem fontos ilyennel játszania.Arra akartam utalni,hogy ha Marci varázslósat játszik,ami sem erőszakra nem alapul,sem fekete mágus nem lesz tőle a gyerek,és ez nektek/Jehovának mégis probléma,akkor ennyi erővel Barbie babát,meg plüss figurákat sem szabadna a kezébe adni.

"A lényeg az, hogy lehetőség szerint kerüljük az olyan szórakozási formákat, amik Isten előtt nem helyesek. Hogy azok mik, kiderül a Bibliából."

Kikeresnéd nekem a Bibliából,hogy egy gyerek akkor milyen játékokkal játszhat Jehova szerint? Mert én nem tudok róla,hogy ez le lenne írva.Ha pedig nincs,akkor mi alapján tiltotok meg nekik egyes játékokat? Az erőszakra alapulókat megértettem,ebben én is látok rációt,tehát ezeken kívül.Bár abban a kérdezőnek sajnos igaza van,hogy képmutató módon jártok el,ugyanis Jehova ártatlan kisgyerekeket ölt meg a Biblia szerint,ezt mégis elolvastatjátok a gyerekekkel mint Isten szent cselekedetét,pusztán azért,mert a Biblia írja.

"A barbies részhez pedig, 15 éves lányokat már nem igen látsz barbieval játszani, másrészt pedig egy kamasz kíváncsi. Isten nem vár el tökéletességet."

Én sem feltétlen 15 évesekről beszéltem.Nem csak ők kíváncsiak.

2015. jan. 31. 13:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!