Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi nem gogondoljátok...

Jehova tanúi nem gogondoljátok, hogy a Marcis videók enyhén szanalmasak?

Figyelt kérdés
Legnagyobb kedvenc a "Legyél Jehova baratja".
2015. jan. 23. 15:47
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
65%
Ezt hívják diktatúrának és szadista, buta, értelmetlen nevelésnek, amiből lelki nyomorék felnőttekké válnak a gyerekek. Jézus nem ezt tanitotta, ő szabadságra hívott el minket, de ezek az elmebetegek a keresztény nevelés helyett az ördög irányította őrtorony tanításait tartják be és ami a legborzasztóbb, hogy még tetszik is nekik, helyesnek tartják!
2015. jan. 23. 17:53
 2/46 anonim ***** válasza:
88%

A gyermekeknek nagyon tetszik.

nagyon pozitív visszhangja van. Persze vannak, akik kritizálják, mert nem ösztönzi a gyermekeket a lopásra.

Vannak akiknek nem tetszik, hogy megtanítja a gyermekeket, hogy rendet csináljanak a szobájukban, hogy megtanulják a kérem-köszönöm szót.

Valakik szenvednek miatta, hogy arra ösztönzi a gyermekeket, hogy legyenek segítökészek.... attól függ ki milyen :)

2015. jan. 24. 13:18
 3/46 anonim ***** válasza:
0%

"A gyermekeknek nagyon tetszik."

Miután bele van dumálva,hogy Jehovának nem szabad ellent mondani,merne neki nem tetszeni.

"nagyon pozitív visszhangja van."

Jehova tanúi körében biztosan.

"Persze vannak, akik kritizálják, mert nem ösztönzi a gyermekeket a lopásra."

Igen,biztosan ez a problémájuk vele....

"Vannak akiknek nem tetszik, hogy megtanítja a gyermekeket, hogy rendet csináljanak a szobájukban, hogy megtanulják a kérem-köszönöm szót."

Nyilván,ez egy illemtan videó...

2015. jan. 24. 13:34
 4/46 anonim ***** válasza:
50%

Kedves utolsó, hiába "szenvedsz" :D , de így van. Saját szememmel tapasztalom, hogy a gyermekek tátott szájjal nézik, és újra és újra akarják.

Tudod mi volt érdekes? A két éves kisunokám truccolt az utcán. No csak azt ne mondt, hogy a te gyermeked sohasem truccol, mert ilyen meg olyan tökéletes szülö vagy, mert úgy sem hiszem el. :)

Szóval alaposan döngette a cseppet a hiszti, és azt mondtam neki, no most ezt tenne a Marci? Ha hiszed ha nem /nem bánom/ de a csepp szépen ideadta kezecskéjét, és szépen lenyugodott. Ugyanis elég forgalmas volt éppen a hely, ahol ez történt.

2015. jan. 24. 13:53
 5/46 A kérdező kommentje:
Sajnálom nekem visszatetszőnek hat és borzasztónak. Főleg a fent említett videó. Nem tudtam, hogy sírjak e vagy nevessek, de legfőképp az a legszörnyűbb, hogy valaki komolyan is gondolja a tartalmát, és így próbálja nevelni, téríteni a gyermekét. Egy gyermekkel ilyet tenni a legundorítóbb a világon. Tanulok belőle legalább, hogy mit ne tegyek. Ha már mindenképp rátuszkolnék valamit, aminek a későbbiekben haszna is lesz, hogy próbálnám minél több nyelv alapjait elhinteni nála, illetőleg valamilyen muzikalitást bele nevelni játékos formában.
2015. jan. 24. 14:35
 6/46 anonim ***** válasza:

"Kedves utolsó, hiába "szenvedsz" :D , de így van. Saját szememmel tapasztalom, hogy a gyermekek tátott szájjal nézik, és újra és újra akarják."

Elhiszem.Elvégre úgy lett tervezve,hogy rájuk legyen a legnagyobb hatással.Ennek ellenére a rejtett megfélemlítés alkalmazását is reálisnak látom benne.

"Tudod mi volt érdekes? A két éves kisunokám truccolt az utcán. No csak azt ne mondt, hogy a te gyermeked sohasem truccol, mert ilyen meg olyan tökéletes szülö vagy, mert úgy sem hiszem el. :)"

Nem állítok ilyet,nem is akartam erre célozni.Csak szerintem van valahol egy józan közép út.Azt is elhiszem,hogy a kis unokád befejezte a sírást,mikor Marcit említetted neki,ebben önmagában nem is látok problémát,más meg édességeket ígér a hisztiző gyereknek,aztán szépen elhízik tőlük.Hanem abban látom,hogy szélsőségeket,így butaságokat is tanít a videó.És ne felejtsük el,hogy a gyerekek ezeket is könnyen magukba szívják,mint a szivacs,nem csak az ártatlan,vagy praktikus dolgokat.Maradjunk a varázslós résznél;minden gyereknek élénk a fantáziája.Sokan játszanak varázslósat.Önmagában ezzel mi is a probléma? Kíváncsi lennék egy valós,ésszerű indoklásra(ami persze nem abban merül,ki,hogy Jehova megtiltotta,és nem vonhatjuk kérdőre ezért)El tudnád nekem magyarázni?

2015. jan. 24. 14:43
 7/46 anonim ***** válasza:
22%
a biblia szerint a démonokkal való kapcsolat felvétel spiritizmus. aki ilyeneket néz, elfogadja ezeket a dolgokat, tudatlanságból. így ez a világ könnyen a rabszolgájává teszi, becsapja, félrevezeti. az igazság azonban szabadokká tesz minket. ádámnak egy dolgot kellett kerülnie, nekünk már többet kell. sátán világrendszere tele van csapdákkal. gondold el, hogy a tom és jerryben hányszor, hányféleképpen megölték a másikat. AZÉRT FURCSÁK NEKED A RAJZFILMEK, MERT ELTÉR AZ ERKÖLCSI NORMÁD A BENNE LÁTOTTAKTÓL. kérlek, fogalmmazz meg egy konkrét dolgot belőlle, amiből rosszat tanul egy gyermek.
2015. jan. 24. 16:01
 8/46 anonim ***** válasza:

"a gyermekek tátott szájjal nézik, és újra és újra akarják. "

Tiszteletem, én is ebben a cipőben járok. Mindig tátott szájjal nézem a felháborító, agymosó videókat, és hogy még inkább igazoljam a dolgot, újra, és újra látni akarom. :)

viccet félretéve (na jó, nem teljesen az) nem a lopás itt a lényeg, és nem is a rendrakás, hanem hogy Marcika még nem is játszhat egy sz@ros figurával, különben Jehovát haragítja meg. Holott az a faragott fa, vagy színes műanyag hadd ábrázoljon már akármit, attól nem fog démonokkal cimborálni a gyerek. (Mondjuk biztos velem van a baj, nem hiszek egyikben sem, néztem varázslós meséket, filmeket, még a Hupikék törpikékben is Hókuszpókusz az képzelheted)mégsem barátkozom bukott angyalokkal.

Nem bántani akarlak (komolyan), de nem a helyes viselkedésre tanít a videó, hanem arra, hogy semmit ne nézzen a gyerek, semmivel ne játsszon, aminek köze van természetfeletti dologhoz (pedig az isteni teremtés sem "természetes", hanem természetfeletti erők munkálkodtak :D )

Hozzáteszem régen láttam már a videókat, szóval nem az összes rémlik, de a figurás nagyon.

2015. jan. 24. 17:04
 9/46 anonim ***** válasza:

Gyermekeinkkel nézzük és olvassuk a meséket is. :)

Nekünk ezek a videók nagyon tetszenek, és tetszik sok embernek is aki nem tanú.

Kérdezö, ha te nem akarod nézni ne nézd, a véleményedre van jogod.

Milyen befolyásuk van a te gyermekeidre az általad elfogadott videók? Kiegyensúlyozott, boldog gyermekekeid vannak? Nem élnek kettös életet? Nem panaszkodnak rád a hátad mögött?

Az egyik ismerösöm gyermekei mondják, hogy az iskolában ünneplik a mindenféle boszorkányos ünnepeket. Még ki is díszitik az iskolát pókokkal, boszorkányokkal, és a gyermekek panaszkodnak, hogy nem tetszik nekik. Hogy félnek éjszaka, és a szülök kényszerítik öket résztvenni ... szeretö szülök?

2015. jan. 24. 18:21
 10/46 anonim ***** válasza:

grkaty,megkérhetlek ismét,hogy konkrétan erre a kérdésre válaszolj?

"Maradjunk a varázslós résznél;minden gyereknek élénk a fantáziája.Sokan játszanak varázslósat.Önmagában ezzel mi is a probléma? Kíváncsi lennék egy valós,ésszerű indoklásra(ami persze nem abban merül,ki,hogy Jehova megtiltotta,és nem vonhatjuk kérdőre ezért)El tudnád nekem magyarázni?"

2015. jan. 24. 19:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!