Jehova tanúi nem gogondoljátok, hogy a Marcis videók enyhén szanalmasak?
A gyermekeknek nagyon tetszik.
nagyon pozitív visszhangja van. Persze vannak, akik kritizálják, mert nem ösztönzi a gyermekeket a lopásra.
Vannak akiknek nem tetszik, hogy megtanítja a gyermekeket, hogy rendet csináljanak a szobájukban, hogy megtanulják a kérem-köszönöm szót.
Valakik szenvednek miatta, hogy arra ösztönzi a gyermekeket, hogy legyenek segítökészek.... attól függ ki milyen :)
"A gyermekeknek nagyon tetszik."
Miután bele van dumálva,hogy Jehovának nem szabad ellent mondani,merne neki nem tetszeni.
"nagyon pozitív visszhangja van."
Jehova tanúi körében biztosan.
"Persze vannak, akik kritizálják, mert nem ösztönzi a gyermekeket a lopásra."
Igen,biztosan ez a problémájuk vele....
"Vannak akiknek nem tetszik, hogy megtanítja a gyermekeket, hogy rendet csináljanak a szobájukban, hogy megtanulják a kérem-köszönöm szót."
Nyilván,ez egy illemtan videó...
Kedves utolsó, hiába "szenvedsz" :D , de így van. Saját szememmel tapasztalom, hogy a gyermekek tátott szájjal nézik, és újra és újra akarják.
Tudod mi volt érdekes? A két éves kisunokám truccolt az utcán. No csak azt ne mondt, hogy a te gyermeked sohasem truccol, mert ilyen meg olyan tökéletes szülö vagy, mert úgy sem hiszem el. :)
Szóval alaposan döngette a cseppet a hiszti, és azt mondtam neki, no most ezt tenne a Marci? Ha hiszed ha nem /nem bánom/ de a csepp szépen ideadta kezecskéjét, és szépen lenyugodott. Ugyanis elég forgalmas volt éppen a hely, ahol ez történt.
"Kedves utolsó, hiába "szenvedsz" :D , de így van. Saját szememmel tapasztalom, hogy a gyermekek tátott szájjal nézik, és újra és újra akarják."
Elhiszem.Elvégre úgy lett tervezve,hogy rájuk legyen a legnagyobb hatással.Ennek ellenére a rejtett megfélemlítés alkalmazását is reálisnak látom benne.
"Tudod mi volt érdekes? A két éves kisunokám truccolt az utcán. No csak azt ne mondt, hogy a te gyermeked sohasem truccol, mert ilyen meg olyan tökéletes szülö vagy, mert úgy sem hiszem el. :)"
Nem állítok ilyet,nem is akartam erre célozni.Csak szerintem van valahol egy józan közép út.Azt is elhiszem,hogy a kis unokád befejezte a sírást,mikor Marcit említetted neki,ebben önmagában nem is látok problémát,más meg édességeket ígér a hisztiző gyereknek,aztán szépen elhízik tőlük.Hanem abban látom,hogy szélsőségeket,így butaságokat is tanít a videó.És ne felejtsük el,hogy a gyerekek ezeket is könnyen magukba szívják,mint a szivacs,nem csak az ártatlan,vagy praktikus dolgokat.Maradjunk a varázslós résznél;minden gyereknek élénk a fantáziája.Sokan játszanak varázslósat.Önmagában ezzel mi is a probléma? Kíváncsi lennék egy valós,ésszerű indoklásra(ami persze nem abban merül,ki,hogy Jehova megtiltotta,és nem vonhatjuk kérdőre ezért)El tudnád nekem magyarázni?
"a gyermekek tátott szájjal nézik, és újra és újra akarják. "
Tiszteletem, én is ebben a cipőben járok. Mindig tátott szájjal nézem a felháborító, agymosó videókat, és hogy még inkább igazoljam a dolgot, újra, és újra látni akarom. :)
viccet félretéve (na jó, nem teljesen az) nem a lopás itt a lényeg, és nem is a rendrakás, hanem hogy Marcika még nem is játszhat egy sz@ros figurával, különben Jehovát haragítja meg. Holott az a faragott fa, vagy színes műanyag hadd ábrázoljon már akármit, attól nem fog démonokkal cimborálni a gyerek. (Mondjuk biztos velem van a baj, nem hiszek egyikben sem, néztem varázslós meséket, filmeket, még a Hupikék törpikékben is Hókuszpókusz az képzelheted)mégsem barátkozom bukott angyalokkal.
Nem bántani akarlak (komolyan), de nem a helyes viselkedésre tanít a videó, hanem arra, hogy semmit ne nézzen a gyerek, semmivel ne játsszon, aminek köze van természetfeletti dologhoz (pedig az isteni teremtés sem "természetes", hanem természetfeletti erők munkálkodtak :D )
Hozzáteszem régen láttam már a videókat, szóval nem az összes rémlik, de a figurás nagyon.
Gyermekeinkkel nézzük és olvassuk a meséket is. :)
Nekünk ezek a videók nagyon tetszenek, és tetszik sok embernek is aki nem tanú.
Kérdezö, ha te nem akarod nézni ne nézd, a véleményedre van jogod.
Milyen befolyásuk van a te gyermekeidre az általad elfogadott videók? Kiegyensúlyozott, boldog gyermekekeid vannak? Nem élnek kettös életet? Nem panaszkodnak rád a hátad mögött?
Az egyik ismerösöm gyermekei mondják, hogy az iskolában ünneplik a mindenféle boszorkányos ünnepeket. Még ki is díszitik az iskolát pókokkal, boszorkányokkal, és a gyermekek panaszkodnak, hogy nem tetszik nekik. Hogy félnek éjszaka, és a szülök kényszerítik öket résztvenni ... szeretö szülök?
grkaty,megkérhetlek ismét,hogy konkrétan erre a kérdésre válaszolj?
"Maradjunk a varázslós résznél;minden gyereknek élénk a fantáziája.Sokan játszanak varázslósat.Önmagában ezzel mi is a probléma? Kíváncsi lennék egy valós,ésszerű indoklásra(ami persze nem abban merül,ki,hogy Jehova megtiltotta,és nem vonhatjuk kérdőre ezért)El tudnád nekem magyarázni?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!