Ha az iszlám tiltja a vallás nevében elkövetett gyilkosságot és a terrorizmust, akkor a terroristák bizonyos hányada miért hivatkozik az iszlámra, amikor terrorcselekményt követ el?
Csak még annyit hogy Törökország nem arab ország :) Két külön nép.
Korábban leírtam hogy a támadások mögött mi állhat, remélem tudtam segíteni.
Egy muszlimot akartatok hallani, itt vagyok :)
Az iszlám NEM támogatja az erőszakos térítést. A Korán 2. Szúrájában (2:256) konkrétan az van, hogy "Nincs kényszer a vallásra". Nem lehet valakinek erőszakkal azt mondani, hogy te akkor is muszlim leszel, ha nem akarod. Tehát azok, akik azt mondják, hogy a muszlimok egész Európát át akarják téríteni erőszakkal, azok nem ismerik a Koránt.
A gyilkosság, legfőképpen a tömeggyilkosság abszolút nem megengedett. Az iszlámban megadott háborús szabályok vannak, amiket Mohamed próféta (blv) mondott a katonáinak. Ezek között olyanok vannak, hogy tilos megölni nőt, gyermeket, időseket, betegeket és papokat és szerzeteseket is (Abu Dawud lejegyzése alapján), tilos a csonkítás (Al-Muwatta) - amik pl egy bombatámadásnál mind megtörténnek. Tilos falvakat és városokat megsemmisíteni (Bukhari), tilos másokat megégetni (Abu Dawud). Ezek csak példák, összesen van 10 főbb szabály a háborúkra.
Akik neked nem ártottak, annak te sem árthatsz (At-Tirmidhi). Csak azok ellen lehet háborúzni, akik már támadtak ellened. Ez a Korán 2. Szúrájában van benne (2:190). Azok a véres gyilkolós részek EZ UTÁN jönnek. Amiket sokszor idéznek, pl 2:191, öld meg őket, ha megtalálod őket azokra vonatkozik, akik a támadó hadjáratot indították a muszlimok ellen. Tehát az iszlám nem arra buzdít, hogy ölj meg mindenkit, aki nem hívő. A dzsihád jelentése "törekvés, erőfeszítés Isten útján". A szent háború nem azt jelenti (a fentiekből levezetve), hogy halomra kell ölni az embereket, hanem azt, hogy ha pl valakinek nehézséget okoz felkelni a hajnali imára, az vívja meg ezt a szent háborút magával, és keljen fel. A Korán 4. Szúrája (4:29) tilja az öngyilkosságot is, tehát az öngyilkos merényleteket is kizártuk.
Az iszlám szó gyöke a Sz-L-M, ami ugyanúgy a szalam, azaz béke szónak is a gyöke. Tehát az iszlám békét jelent, nem erőszakot. A muszlimok úgy köszönnek egymásnak, hogy Béke legyen veled (szalam alejkum).
Összefoglalva az iszlám a terrorizmus minden formáját tiltja. A muszlimok többsége még jobban utálja a terroristákat, akik az "iszlám nevében" gyilkolnak, mint a nem muszlimok, mivel ezzel a többi másfél milliárd (!!) hívőről is azt hiszik, hogy fel akarja robbantani a városokat. A muszlimok sokszor már maguk is félnek kimenni az utcára, mert az a néhány terrorista miatt (akik NEM a valódi iszlámot követik) az egész közösségre rányomták a skarlát betűt. A kendős nőket meghurcolják, a véletlenszerű repülőtéri ellenőrzéseket valahogy szintén mindig kendős nőkön végzik el.
A muszlimok azért is utálják a terroristákat, mert pl mecseteket is felrobbantanak (ami az iszlám háborús szabályai között szerepel, hogy tilos). Szerinted egy hithű keresztény felrobbantaná azt a helyet, ahova imádkozni jár? Nem sok értelme van. Az igazi muszlim sem tenne ilyet. Aki muszlim és imádkozik annak szüksége van egy imahelyre is. Ha a terroristák imádkoznának, akkor nem robbantanának fel mecseteket.
Az iszlám tilja a terrorizmus minden formáját. Ez az, amit nem fogsz soha hallani az M1-en. Ha nem hiszed el, amit leírtam nyugodtan olvasd el azokat a részleteket a Koránból és a szunnákból amiket leírtam, direkt ez volt a célom a hivatkozásokkal. Elsődleges forrásokból tájékozódj, ne a dzsihádfigyelőről. Ha valami kérdése van bárkinek, szívesen válaszolok akár privátban is.
Szép napot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!