Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha az iszlám tiltja a vallás...

Ha az iszlám tiltja a vallás nevében elkövetett gyilkosságot és a terrorizmust, akkor a terroristák bizonyos hányada miért hivatkozik az iszlámra, amikor terrorcselekményt követ el?

Figyelt kérdés
Valaki elmagyarázná nekem? Nem értem miért pont az iszlámra kell hivatkozniuk a terroristáknak, ha az iszlám alapból ellenzi a vallás nevében elkövetett gyilkosságot és a terrorizmust.

2015. jan. 12. 00:07
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:

Csak még annyit hogy Törökország nem arab ország :) Két külön nép.

Korábban leírtam hogy a támadások mögött mi állhat, remélem tudtam segíteni.

2015. jan. 26. 21:57
 52/55 Girgoy ***** válasza:
Bocsi, igaz, nem arabot, hanem muszlimot akartam írni. :)
2015. jan. 27. 14:11
 53/55 anonim válasza:
Higgyetek el ez az egesz terrorista dolog, tiszta politika. Vannak magas rangu emberek akiknek ezert vagy azert erdekuk az embereket egymasnak ugratni, ha masert nem a fegyvereket valahogy el kell adni, ebben rengeteg penz van, es amig a penz ural mindent addig nem szamit muszlim, vagy kereszteny, aki fanatikus beteg az gylikolni fog.A vallast pedig lehet osztani es szorozni mert annak se vege se hossza, es mindenki ugy ertelmezi ahogy ahogy neki jolesik.
2015. dec. 1. 22:38
 54/55 anonim ***** válasza:
Ezt helyesen látod.
2015. dec. 8. 18:56
 55/55 anonim ***** válasza:

Egy muszlimot akartatok hallani, itt vagyok :)

Az iszlám NEM támogatja az erőszakos térítést. A Korán 2. Szúrájában (2:256) konkrétan az van, hogy "Nincs kényszer a vallásra". Nem lehet valakinek erőszakkal azt mondani, hogy te akkor is muszlim leszel, ha nem akarod. Tehát azok, akik azt mondják, hogy a muszlimok egész Európát át akarják téríteni erőszakkal, azok nem ismerik a Koránt.

A gyilkosság, legfőképpen a tömeggyilkosság abszolút nem megengedett. Az iszlámban megadott háborús szabályok vannak, amiket Mohamed próféta (blv) mondott a katonáinak. Ezek között olyanok vannak, hogy tilos megölni nőt, gyermeket, időseket, betegeket és papokat és szerzeteseket is (Abu Dawud lejegyzése alapján), tilos a csonkítás (Al-Muwatta) - amik pl egy bombatámadásnál mind megtörténnek. Tilos falvakat és városokat megsemmisíteni (Bukhari), tilos másokat megégetni (Abu Dawud). Ezek csak példák, összesen van 10 főbb szabály a háborúkra.

Akik neked nem ártottak, annak te sem árthatsz (At-Tirmidhi). Csak azok ellen lehet háborúzni, akik már támadtak ellened. Ez a Korán 2. Szúrájában van benne (2:190). Azok a véres gyilkolós részek EZ UTÁN jönnek. Amiket sokszor idéznek, pl 2:191, öld meg őket, ha megtalálod őket azokra vonatkozik, akik a támadó hadjáratot indították a muszlimok ellen. Tehát az iszlám nem arra buzdít, hogy ölj meg mindenkit, aki nem hívő. A dzsihád jelentése "törekvés, erőfeszítés Isten útján". A szent háború nem azt jelenti (a fentiekből levezetve), hogy halomra kell ölni az embereket, hanem azt, hogy ha pl valakinek nehézséget okoz felkelni a hajnali imára, az vívja meg ezt a szent háborút magával, és keljen fel. A Korán 4. Szúrája (4:29) tilja az öngyilkosságot is, tehát az öngyilkos merényleteket is kizártuk.

Az iszlám szó gyöke a Sz-L-M, ami ugyanúgy a szalam, azaz béke szónak is a gyöke. Tehát az iszlám békét jelent, nem erőszakot. A muszlimok úgy köszönnek egymásnak, hogy Béke legyen veled (szalam alejkum).

Összefoglalva az iszlám a terrorizmus minden formáját tiltja. A muszlimok többsége még jobban utálja a terroristákat, akik az "iszlám nevében" gyilkolnak, mint a nem muszlimok, mivel ezzel a többi másfél milliárd (!!) hívőről is azt hiszik, hogy fel akarja robbantani a városokat. A muszlimok sokszor már maguk is félnek kimenni az utcára, mert az a néhány terrorista miatt (akik NEM a valódi iszlámot követik) az egész közösségre rányomták a skarlát betűt. A kendős nőket meghurcolják, a véletlenszerű repülőtéri ellenőrzéseket valahogy szintén mindig kendős nőkön végzik el.

A muszlimok azért is utálják a terroristákat, mert pl mecseteket is felrobbantanak (ami az iszlám háborús szabályai között szerepel, hogy tilos). Szerinted egy hithű keresztény felrobbantaná azt a helyet, ahova imádkozni jár? Nem sok értelme van. Az igazi muszlim sem tenne ilyet. Aki muszlim és imádkozik annak szüksége van egy imahelyre is. Ha a terroristák imádkoznának, akkor nem robbantanának fel mecseteket.

Az iszlám tilja a terrorizmus minden formáját. Ez az, amit nem fogsz soha hallani az M1-en. Ha nem hiszed el, amit leírtam nyugodtan olvasd el azokat a részleteket a Koránból és a szunnákból amiket leírtam, direkt ez volt a célom a hivatkozásokkal. Elsődleges forrásokból tájékozódj, ne a dzsihádfigyelőről. Ha valami kérdése van bárkinek, szívesen válaszolok akár privátban is.

Szép napot :)

2018. jún. 5. 09:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!