Ha az iszlám tiltja a vallás nevében elkövetett gyilkosságot és a terrorizmust, akkor a terroristák bizonyos hányada miért hivatkozik az iszlámra, amikor terrorcselekményt követ el?
Girgoy!
Semmiféle keresztényellenes provokálás nem történt, ugyanis az első századi "keresztények", mikor megölték azt a házaspárt, ugyanazt csinálták, mint akik az Iszlám nevében gyilkolnak. Magukra aggattak egy nevet, de a tetteiket nem abban a szellemben vitték véghez, mint akire hivatkoztak. Ugyanolyan nonszensz Krisztus nevében gyilkolni, mint Mohamed nevében, mert a lényük kizárja ezt.
Girgoy!
Ezt a kérdést # 3-tól kell megkérdezni, aki az első századi keresztényeket szerette volna példaként körbehordozni, holott ugyanazt követték el, mint akik az iszlám nevében gyilkonak. Ahogy az első századi "keresztények" nem voltak keresztények, ugyanúgy a muzulmán hit nevében öldöklők sem muzulmánok. Erre szerettem volna utalni. Amúgy az egész kérdés a csoportlélektan vagy kollektív egó témakörébe tartozik és köze nincs a tanokhoz. A kollektív egóból nézve a vélt igazság (gondolat) fontosabb, mint az emberi élet.
Én a második válaszoló első mondatára válaszoltam harmadikként, aki igencsak helytelenül fogalmazott. Pietrosol is merőben félre magyarázza a bibliát és ezt úgy gondolom, érdemes helyre rakni, mert a téma összefügg egymással. Ellenben a kérdésre is válaszoltam már az elején, melyet azóta nem cáfolt meg egyetlen muszlim sem.
Pl. a 22-es válaszomra ez a hozzászólás érkezett:
"Kedves 22!
Iszlámban az emberölés az egyik legnagyobb bün. Kivétel van, önvédelem esetében, de akkor is csak legvégső esetben. Szerinted az elitélhető ha valaki, a vagyonát, életét vagy a hazáját védi a jogtalan támadástól?"
Én úgy tudom, hogy nem csak ez a kivétel van. Különben Mohamed hogyan volt vallásalapító, államférfi és hódító hadvezér egyszerre? A halála után különben hogyan vált az iszlám hódító hadjáratai révén jelentős területeken uralkodóvá? És ne mond kedves 30-as válaszoló, hogy ennek az elutasítása benne van a koránban. De a bibliában benne van, az igaz Isten mércéje szerint ma a keresztényeknek (nem a hitehagyott, magukat kereszténynek nevező egyházakról beszélek) nincs joguk ilyen nemzeti alapon zajló hadviselésre. A jogos önvédelem, vagy a családtagjaink megvédése természetesen nem tiltott, de logikusan az is krisztusi szellemben történhet. És itt jön képbe Pietrosol ellenvetése.
"ugyanis az első századi "keresztények", mikor megölték azt a házaspárt, ugyanazt csinálták, mint akik az Iszlám nevében gyilkolnak."
Anániás és a felesége, Szafira, akik a jeruzsálemi keresztény gyülekezethez tartoznak, eladnak egy földdarabot, mely a birtokukban van, hogy az árából segíteni tudják az újonnan megkeresztelt testvéreket. Senki sem utasítja őket arra, hogy eladják; maguk döntenek így. De nem azért teszik, mert szeretik Jézus új tanítványait. Az a helyzet, hogy Anániás és Szafira jobbnak akarják feltüntetni magukat az emberek előtt, mint amilyenek valójában. Ezért eltervezik, hogy azt mondják majd, hogy az egész összeget felajánlják mások megsegítésére. Igazából csak a pénz egy részét adják oda, de azt mondják, hogy az a teljes összeg.
Anániás elmegy az apostolokhoz, és átadja nekik a pénzt. Isten természetesen tudja, hogy nem az egészet adja oda, ezért tudatja Péter apostollal, hogy Anániás nem járt el becsületesen.
Péter ekkor ezt mondja: ’Anániás, miért hagytad, hogy Sátán rávegyen erre? A föld a tiéd volt, nem volt kötelező eladnod. És az eladása után is te rendelkezhettél a pénz fölött. Miért teszel úgy, mintha az egész összeget ideadnád, mikor csak egy részét hoztad el? Ezzel nemcsak nekünk hazudsz, hanem Istennek is.’
Ez bizony súlyos dolog. Anániás hazudik! Nem cselekszik a szavaival összhangban, csak úgy tesz, mintha összhangban cselekedne. A Bibliából megtudhatjuk, mi történik ezután: ’Péter szavainak hallatára Anániás összeesik és meghal.’ Isten halállal sújtja! A holttestét kiviszik és eltemetik.
Körülbelül három óra múlva megérkezik Szafira. Nem tudja, mi történt a férjével. Péter megkérdezi tőle: ’Annyi pénzért adtátok el a földet, amennyit nekünk adtatok?’
Szafira így felel: ’Igen, pontosan ennyiért.’ De hát ez hazugság! A föld eladásából származó pénz egy részét megtartották maguknak. Isten ezért Szafirát is halállal sújtja (Cselekedetek 5:1–11).
Félreértés ne essék, itt nem a pénz összegéről van szó, mert a Biblia szerint mindenki annyit adjon, amennyit a szívében kigondolt, senki sem kötelezte Anániást és feleségét, hogy az egész bevételt adja oda. Itt a hazugságról van szó, mely nem megbocsátható, ha Istennek hazudunk!
De a kérdés az, hogy a beszámoló szerint ki ítélte halálra és ölte meg a bűnösöket??? Ne állítsuk már azt, hogy az emberek, ha ez nyilvánvalóan nem igaz!
# 34!
Ugye nem gondolod komolyan, hogy valóban Isten, aki ezt mondta: "Szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket!", megöl bárkit egy ilyen dolog miatt.
"Ez bizony súlyos dolog."
A kicsi egódnak, Krisztusnak legfeljebb annyi, hogy: "gyertek vissza, ha megértettétek".
"Ugye nem gondolod komolyan, hogy valóban Isten, aki ezt mondta: "Szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket!", megöl bárkit egy ilyen dolog miatt."
De, komolyan gondolom, egyébként ezt nem Isten, hanem Jézus mondta, Isten Fia - csak a pontosság végett, de a lényegre nézve persze mindegy. Tudod miért gondolom komolyan? Mert Isten előtt, a Biblia szerint nincsenek "kicsi", vagy "nagy bűnök", csak bűnök vannak! A bűn fogalma az isteni meghatározással élve szó szerint "cél tévesztést", vagyis az isteni cél elvétését jelenti. Vagyis MINDEN bűn, ami eltér ettől a kijelölt céltól, ami ellentétes vele.
A hazugság sem feltétlenül csak egy kisebb erénytelenség, mert gyakran okozott már halált az emberi történelemben a kitartó és rosszindulatú hazugság. Már a kezdet kezdetén ezt történt, mert egy ilyen hazugságnak köszönhetjük, hogy itt tartunk, ugyanis Sátán csúfosul becsapta az első emberpárt. Pedig "egyszerű" hazugság volt csupán, de mégis halálos, sőt iszonyú következményekkel járt.
A "Szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket!" a keresztény tanítványokra vonatkozott, hiszen nyilvánvaló, hogy ezt akkor sem tette meg mindenki, a többség akkor is elutasította ezt a fajta isteni szeretetet!
# 36!
Leírnád, hogy miképp lehet megölni valakit, miközben szereted?
"A "Szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket!" a keresztény tanítványokra vonatkozott."
Egész eddig az első századi keresztényekről beszéltél. Vagy most már ne is keressek értelmet abban, amit írsz?
Most már kimondottan szórakoztat.
"Az "igazi kereszténység", vagyis az első sz-i tanítványok valóban békében éltek másokkal és a krisztusi szellem szerint elképzelhetetlennek tartották, hogy nemzeti elkötelezettségből, vagy vallási felsőbbrendűségből, büszkeségből viszálykodjanak, háborúzzanak egymással, vagy másokkal!"
"De a tanítványok között is váltak akkor is ellenszegülőkké, lázadókká, hazugokká!"
Akkor a két kijelentés közül, melyiket gondolod komolyan?
Meg ezt is nagyon szeretném megérteni: Leírnád, hogy miképp lehet megölni valakit, miközben szereted?
""Az "igazi kereszténység", vagyis az első sz-i tanítványok valóban békében éltek másokkal és a krisztusi szellem szerint elképzelhetetlennek tartották, hogy nemzeti elkötelezettségből, vagy vallási felsőbbrendűségből, büszkeségből viszálykodjanak, háborúzzanak egymással, vagy másokkal!"
"De a tanítványok között is váltak akkor is ellenszegülőkké, lázadókká, hazugokká!"
Akkor a két kijelentés közül, melyiket gondolod komolyan?"
Most mond meg nekem őszintén, hogy mi ebben az ellentmondás??? Mind a kettő EGYSZERRE IGAZ, ugyanis nincs ellentétben egymással. Értelmezd értelmesen. Talán írd le, hogy te mit találsz ellentmondásnak.
"Meg ezt is nagyon szeretném megérteni: Leírnád, hogy miképp lehet megölni valakit, miközben szereted?"
Az Isten ellen szándékosan és kitartóan vétők vagyis bűnt elkövetők, a bibliában leírt ítéletben fognak részesülni. Az első sz-i történet csak egy példa volt erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!