Jehova Tanúinak mi a véleménye az 5Mózes 18:20-22-ig terjedő Bibliaversekről?
"20 De ha a próféta olyan szót mer mondani az én nevemben, melyet nem parancsoltam, hogy mondjon, vagy más istenek nevében beszél, annak a prófétának meg kell halnia.
21 Ha pedig azt kérdezed szívedben: 'Honnan tudjuk, melyik szót nem mondta Jehova?';
22 ha a próféta Jehova nevében beszél, és az a szó nem lesz meg, vagy nem teljesedik be, akkor ez az a szó, amelyet nem mondott Jehova. Elbizakodottságból mondta azt a próféta. Ne rémülj meg tőle."
"Látod ez a probléma! Könyörgöm idézd már nekem azt a részt amikor arra kértelek hogy mutasd meg nekem hogy mi alapján gondoljátok Krisztus láthatatlan jelenlétét!!!!!!"
De én pontosan az eljöveteléről beszéltem, és azt is írtam. A jelenlétérő pedig nem is lehet kérdés, hogy láthatatlan módon teszi, hiszen azért beszélt a tanítványoknak jelekről, melyekből a jelenlétére következtethetnek.
Igazad van, rosszul fogalmaztam, másoltam és nem írtam.
"De az igen is lényeges hogy mit vesznek szó szerint és mit jelképesen. Ez igen is egy nagyon lényeges dolog! Ezért lenne fontos tudni a pontos eljárást hogy mi alapján van eldöntve."
Az Igeversek összevetése, ennél nincs jobb eljárás. Bár a Jelenéseknél ezt sokkal egyszerűbb eldönteni, de itt csak így lehet.
"De ez a kifejezés nagyon tetszik "valamilyen formában"!! Tudod valamilyen formában a háromságot is lehet "bizonyítani"!"
Aha, csak az közelsem ugyanaz, a háromságnak ugyanis egyértelmű bibliai kijelentések mondanak ellent. Viszont a jelek arra utalnak, amit már leírtam, akárhogyan is vesszük, az elsőszázadi Keresztények is egységesek voltak, egyféle igazságot hírdettek és voltak vezetőik (felvigyázók, vének), akik terelgették őket, ez bizonyíható!! És nincsenek olyan bibliai kijelentések, amik cáfolnák, amit mondtam, szóval nem ugyanaz, mint a háromság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!