Jehova Tanúinak mi a véleménye az 5Mózes 18:20-22-ig terjedő Bibliaversekről?
"20 De ha a próféta olyan szót mer mondani az én nevemben, melyet nem parancsoltam, hogy mondjon, vagy más istenek nevében beszél, annak a prófétának meg kell halnia.
21 Ha pedig azt kérdezed szívedben: 'Honnan tudjuk, melyik szót nem mondta Jehova?';
22 ha a próféta Jehova nevében beszél, és az a szó nem lesz meg, vagy nem teljesedik be, akkor ez az a szó, amelyet nem mondott Jehova. Elbizakodottságból mondta azt a próféta. Ne rémülj meg tőle."
grkaty és István35 felhasználóknak:
Sokáig én is ezt mondtam magamnak, hogy ha az apostolok is tévedtek, akkor Jehova modern kori követői is tévedhetnek. Sőt, ha kijavították ezeket a tévedéseket, akkor semmi baj sincs, mert tanultak belőle. A probléma nem a tévedéssel van, hanem a folyamatos csúsztatással és félremagyarázással, amiket megpróbálnak eltusolni. Ez nem korrekt hozzáállás.
#18-as válaszolónak:
Azt mondod, Jehova Tanúi soha sem jósoltak konkrétumokat. Fentebb olvashatsz egy csomó konkrétumot, aminek ha akarsz utána is járhatsz, hogy ne csak szövegkörnyezetéből kiragadva olvashasd őket. Ennél többet nem tudom, mit vársz a válaszadótól. Talán az egész Őrtorony-cikket be kéne másolnia? Vagy hogyan lehetne számodra is helyes módon hivatkozni?
A legelső válaszodban írtad, hogy Mózes 5. könyve csak a Törvényszövettség alatt volt érvényes, ezért Jehova Tanúira nem alkalmazható, mivel ők nem "próféták".
Máskor Jehova Tanúi gyarkran érvelnek azzal, hogy a Bibliát nem kell szó szerint értelmezni, elég ha a lényeget kiértjük a sorokból. Akkor hát hogy van ez? A vezetőitek nem próféták, de elvileg Jehovát képviselik ezen a Földön, nemde? Az Ő szervezete élén állnak, az Ő szervezetét igazgatják.
Amennyiben ez igaz, úgy felelősséggel tartoznak a kijelentéseikért, mert amit mondanak, azzal Jehovát képviselik.
#19-es válaszolónak:
Igazad van, tényleg vannak más vallások is, melyek belefolytak ilyen helytelen ígérgetésekbe és tőletek eltérően nem átformálták a korábbi tanításokat, hanem ragaszkodtak hozzájuk. Az én szememben ez ugyanaz a kategória: emberi gondolatok, emberi tévedések, emberi átverések.
Kérdezö, nincsen szúsztatás. Hiddj Jézus szavának és legyél éber.
Tudod mit mondott? A napról és óráról senki sem tud, még Ö maga Jézus Krisztus sem, csak az Atya...igazán ezt Jézus mondta, nem mi találtuk ki.
Tudod mit is mondott Jézus? Legyetek állandóan éberek!!, mert nem tudjátok melyik órában jö el!!
Mond kérlek ki az éber? Aki figyel, vagy aki hagyja magát elringatni. Ki fog rá fizetni?
Neked is meg van a lehetöséged igazán odafigyelni. :)
Nézd csak kérlek igazán széjjel a világban! Javul napról napra a helyzet? Egyre tisztább a levegö a víz, egyre kedvesebbek az emberek? Egyre kevesebb a terrortámadások száma? Egyre kevesebb katasztrófát látsz a világban?
Kérlek, tegyél le arról, hogy valakiket ellenörizz, FIGYELJ a Biblia jövendölésére.
Mit gondolsz mennyi gúnyolódó mentette meg magát és családját családját az özönvízkor?
Mennyi gúnyolódó menekült meg i.sz. 70-ben, mikor Jeruzsálemet bevette a római hadsereg?
"Azt mondod, Jehova Tanúi soha sem jósoltak konkrétumokat.
Tisztelt Komlós Henrietta! Most te is elkövetted ugyanazt a hibát, ami miatt a 14-es válaszolót kritizáltam, de még mindig nem veszitek a lapot, mert le vagytok ragadva ugyanazon a HAMIS feltételezésen, kvázi kiakadt a lemez nálatok. Ez az igazi "csúsztatás" és "félremagyarázás", nem mi csináljuk ezt.
Jehova Tanúi SOHASEM 'JÓSOLTAK' semmit, vedd kérlek a fáradtságot és nézz utána, hogy mit jelent a 'jóslás', vagy a 'jövendölés' címszó és hogy a Héber Iratokból kiragadott hamis prófétás verseid hogyan is illeszkednek ezen szavakhoz!
"Talán az egész Őrtorony-cikket be kéne másolnia? Vagy hogyan lehetne számodra is helyes módon hivatkozni?"
Egyrészt pontosan: ezek KIRAGADOTT mondatok, félmondatok, melyekről teljesen más értelmezés derülne ki sokszor, ha az egészet egyben olvasnánk, másrészt pedig még egyszer, hogy rögzüljön: Jehova Tanúi ezekben a megfogalmazásaikban SOHASEM JÓSOLTAK, nem tudom érthető-e???? Vagy szájbarágósan: Jehova Tanúi kezdettől fogva kijelentették, hogy ők NEM IHLETETT próféták, mint amilyeneket pl. a zsidók között támasztott Jehova, nem tévedhetetlenek, mint ahogy az apostolok sem voltak azok.
Tehát a tévedéseik annak az Írás szerinti eljárásnak a részei voltak, mellyel a legfontosabbnak tartott isteni igazságot kutatták és keresték szüntelenül és rendületlenül.
"A legelső válaszodban írtad, hogy Mózes 5. könyve csak a Törvényszövettség alatt volt érvényes, ezért Jehova Tanúira nem alkalmazható, mivel ők nem "próféták"."
Látod, még ezt is félremagyarázod! Azt írtam, hogy NEM IHLETETT próféták, NEM mindegy. A 'próféta', vagy a 'profetikus' kifejezést többféle jelentésben alkalmazza a Biblia. Miért nem tudtok pontosan értelmezni és idézni? Miért ferdítitek el azt, amit gondosan fogalmaznak mások? Mi ennek az oka? Figyelmetlenség, vagy tisztességtelen szándék? Legyek jóhiszemű és a jót feltételezzem? Csak az a baj, hogy ez sorozatgyártásban megy nálatok ...
Ahogy az első válaszaimban már írtam, nem túlmagyarázni, vagy félremagyarázni kell, hanem csak azt meglátni és megérteni, ami le van írva, se többet, se kevesebbet! Márpedig az tény, hogy ma Jehovának nincsenek közvetlenül ihletett prófétái, hiszen ebből a célból ihlette a Szavát, a szent Bibliát. Benne van minden ismeret, melyre Isten szolgáinak a megmentésükhöz szüksége van, azt kellene kutatnia, megértenie, a szívébe zárnia annak, aki Isten előtt meg akar állni, mert belőle ismerheti meg Őt magát és akit elküldött, Jézus Krisztust. János 17:3.
"Ki mondta azt, hogy "Jehova Tanúi nem állítottak semmit a világ végéről"???"
lásd 11. válasz.
Vidiripi
grkaty!
"Nos ehhez mit szólsz? A Jézus Krisztus tanítványai, és tévedtek az idöben? Kinek fogol szemrehányást tenni? Az apostoloknak, vagy Jézusnak?"
Kik is írták az alábbi linken szereplő cikket? Nem e inkább azoknak kellene szemrehányást tenni akik miatt ezt a cikket megírták?
Ugyan is.
Máté 24:42 nem tudjátok, hogy melyik órában jön el a ti Uratok!
Máté 24:44 abban az órában jön el az Emberfia, amelyikben nem is gondoljátok!
ApCsel 1:6, 7 „Uram, nem ebben az időben állítod fel újra a királyságot Izráelnek?" Így válaszolt: „Nem a ti dolgotok, hogy olyan időkről és alkalmakról tudjatok, amelyeket az Atya a maga hatalmába helyezett."
KZitus!
"Mert ha nem tudod megnevezni a pontos forrásodat, az a gondolatom talál támadni, hogy esetleg te vagy ezeknek a dátumoknak a feltalálója? Azt már feltételezni sem merem, hogy az általad idézett bibliai rész rólad szólna?"
S te tudod azt bizonyítani hogy vannak olyan kiadványok amelyben figyelmeztetik a tanúkat hogy ne legyenek túlzott várakozással? Illetve hogy ne vonjanak le téves következtetéseket?
Mert kitől is jött akkor a szellemi táplálék? Ki vagy kik is voltak azok akik felhozták a 6000 év végét? Honnét is származik ez az információ?
Nagyon is jól tudjuk hogy Jehova tanúinál nincsen olyan hogy majd valaki el kezd tanítani valamit csak úgy saját meggyőződésből.
Mert az ilyen embert nagyon gyorsan kiraknák a gyülekezetből és ez tény. A 70-es években is tény volt és napjainkban is tény!
Tehát kitől is jön a tanítás a szellemi táplálék adott esetben akár sugalmazás formájában?
S miért nincs mellett figyelmeztetés?
18.!
"Nem te vagy az első, aki alaposan meg van vezetve arról, hogy mi erről a Tanúk álláspontja, méghozzá KEZDETTŐL fogva, s hogy mit, miért tesznek és nem tesznek. Ez az idézett mondatod egy hazugságra épül, ugyanis Jehova Tanúi SOHASEM "jósoltak", vagy mondták meg a jövendőt Jehovára hivatkozva, mintha közvetlenül Ő ihlette volna ezt valakinek!!!!"
Akkor a Vezető Testület mire vagy kire is hivatkozik? Mit állítanak?
Van olyan állítás hogy az Őrtorony Jehova szervezete?
Van olyan állítás hogy Az Őrtorony Isten kommunikációs csatornája?
Kik vezetik a szervezetet?
Hogyan keletkezik a szellemi táplálék?
Egy ember tévedhet természetesen. Na de itt egy testületről van szó. Amely nem 1 emberből áll. S még is rengeteg a tévedés. S még is állandóan változtatni kell. A tévedések miatt.
Isten örök ő nem változik elvileg a szelleme vezérli a szervezetet s még is folyamatos a tévedés.
Tudom tudom. A teljes délig. De hányszor lesz még teljes az a dél?
A felvetéseim a saját gondolataimat tükrözik. A szívbéli nyugtalanságomat.
Nem vagyok képes még mindig felfogni hogy az egyik oldalon ott az örök Isten a másik oldalon meg az az állítás hogy az ő szellem vezérel és még sincs bizonyosság. Nem lehetsz biztos benne hogy na ez most végleges verzió vagy megint lesz változás.
De biztos alaposan megvagyok vezetve. Bár ez furcsa mert olyan dolgokkal vagyok megvezetve amit még az Őrtorony is elismer.
De ha még is megvezetés a szervezet meg elismeri. Akkor mit nevezhetünk ténynek? Vagy több igazság is létezik? Vagy akkor most mi az igazság? Még sem ismerik el a tévedést vagy a tévedés a megvezetés vagy a megvezetés a tévedés?
"Bocsánat a nyers szavakért, de amikor valaki nyilvánosan ilyen igaztalan dolgokat állít egy világszervezetről, AHELYETT, HOGY EREDETI és PONTOS FORRÁSBÓL utánanézne, az nagyon nem szimpatikus viselkedés!"
Hol nézzenek utána?
Hol vannak azok a papírok kiadványok amelyeket egy kívülálló NEM Jehova tanúja személy is megnézhet és elolvashat a saját szemével?
Vagy hol érhetők el a NYILVÁNOSSÁG számára azok a digitális kiadványok amelyekben olvasni lehet erről?
Tehát nem az amit belső használatra van elkészítve. Esetleg be szkennelte valaki a 70-es évekből valókat? Remek hol lehet megnézni?
Az eredeti Őrtornyos kiadványokat melyek a rabszolgától származnak és szellem által vezérelve készültek el. A szervezet ugyan is nem tűrheti a vadhajtásokat így a tanítások forrása csak is EGYETLEN HELYRŐL származhat.
Mindenki tudja hogy a Vezető Testület az. Ők a hű és értelmes rabszolga. De amíg nem ők voltak egyedül a hű és értelmes rabszolga addig is ők voltak azok akik a szellemi táplálékot kiosztották.
Kedves Vidiripi!
"Akkor a Vezető Testület mire vagy kire is hivatkozik? Mit állítanak?
Van olyan állítás hogy az Őrtorony Jehova szervezete? Van olyan állítás hogy Az Őrtorony Isten kommunikációs csatornája? Kik vezetik a szervezetet?"
Az Vezető Testületelt tagjai nem álítják magukat ihletett prófétáknak, innentől kezdve amit csinálsz, az tökéletlen emberek tévedéseinek számonkérése, jól tudjuk, hogy az elsőszázadi keresztények sem voltak tévedhetetlenek, vagy mennyünk visszább az időben? Isten ókori népe, az Izraeliták sem, őket ki vezette, amikor tévedtek? Vagy ezek szerint ők sem lehettek Isten népe? Őket sem Isten vezette??
"Egy ember tévedhet természetesen. Na de itt egy testületről van szó. Amely nem 1 emberből áll. S még is rengeteg a tévedés. S még is állandóan változtatni kell. A tévedések miatt."
Ne gondolod, hogy kicsit felnagyítod a dolgokat? Alapvető biblia igazságokon ugyanis nincs állandó változtatgatás, csupán részletekben. Az Istenigyalázó tévtanítások, melyek a többi "keresztény felekezetet jellemzik, már egész korán fel lettek ismerve, már ez is óriási fejlődés, még persze a nemzetek feletti prédikáló munka, ami egészen pontosan hány felekezetre is jellemző? Ezekről miért nem beszélsz? Vagy pl. hogy mi képesek vagyunk nemzeti hovatartozástól függetlenül békében élni. Ja hogy azért nem, mert ezekből pontosan az bizonyosodik be, ami ellen érvelni próbálsz a tévedések számongéregetésével?
"Isten örök ő nem változik elvileg a szelleme vezérli a szervezetet s még is folyamatos a tévedés. Tudom tudom. A teljes délig. De hányszor lesz még teljes az a dél?"
Miért, ki mondta valamikor is, hogy már teljes a dél, innentől már tudunk mindent és nem lehet tévedés?
Számomra egyébként elég nevetséges, amit művelsz, szemrehányod a tévedéseket, viszont nem látom, hogy mutatnál egyetlen felekezetet, vagy csoportot, vagy bánom is én mit, amely előrébb járna a bibliai igazságok felismerésében, mint a tanúk. Szóval ha nem mi vagyunk az a nép melyről a Biblia megjövendöli, hogy a mindenható Isten nevében fog járni és végrehajtja az ő akaratát, akkor ki? Hol kell őket keresni? Sajnálom, de ha erre nem adsz választ, akkor nem tudlak komolyan venni, a kritizálásod pedig értelmét veszti!
Vidiripi
"Az Vezető Testületelt tagjai nem álítják magukat ihletett prófétáknak, innentől kezdve amit csinálsz, az tökéletlen emberek tévedéseinek számonkérése, jól tudjuk, hogy az elsőszázadi keresztények sem voltak tévedhetetlenek, vagy mennyünk visszább az időben?"
Aha!
Hát akkor nézzük csak!
Azt írja: Máté28:19 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,20 Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!
Jézus vagy az apostolai tanítottak olyat hogy számolni kellene az utolsó napok jeleit illetően?
Erre mi történik?
Csak számolgatnak meg találgatnak!
De ezt nem így teszik hogy ez emberi spekuláció hanem úgy hogy megjelenik a kiadványokban és azokból tanítják az embereket VILÁGSZERTE. S még csak nem is 1-2-szer. Hanem nemi túlzással folyamatosan. S akkor az van mondva hogy hát hibáztak. De miért nem tanultak elődeik hibáiból?
S állítólag bibliai alapokon nyugszanak a tanítások.
Máté 24:42
Máté 24:44
ApCsel 1:6, 7
Oké nem volt annyi információjuk mint manapság ezt még meg is lehet érteni.
De...Bibliájuk az volt. S ezeket az igéket olvasva mindegy milyen fordítást használunk.
S már maga Russel is rendelkezett a teljes Bibliával.
Folytathatnám de nincs értelme!
"Isten ókori népe, az Izraeliták sem, őket ki vezette, amikor tévedtek? Vagy ezek szerint ők sem lehettek Isten népe? Őket sem Isten vezette??"
Hát erre van egy nagyon jó példa az ó szövetségben.
4Mózes 10:29 Mózes azt mondta Hóbábnak, aki a midjáni Reúélnak, Mózes apósának fia volt: Arra a helyre indulunk, amely felől azt mondta az ÚR: „Nektek adom.” Gyere velünk, és jót teszünk veled, mert az ÚR jót ígért Izráelnek. 30 De ő így felelt neki: Nem megyek. Inkább visszamegyek a hazámba és a rokonaim közé.
31 Mózes azt felelte: Kérlek, ne hagyj el minket, mert te tudod, hol lehet tábort ütnünk a pusztában. Légy minekünk szemünk gyanánt.
Ez az eset akkor történt amikor a pusztában vándorolt a nép. Emlékszel hogy őket hogyan is vezette Isten?
Nehémiás 9:12 Felhőoszlopban vezetted őket nappal és tűzoszlopban éjjel, hogy megvilágítsd nekik az utat, amelyen járnak.
Erre mit tesz Mózes? Olvashatod a 4Mózes 10:29-31-ben. Emberi döntést hoz és emberben bízik.
Pedig neki csak a tekintetét kellett hol a felhőre hol a tűz oszlopra fordítania ami egyértelmű volt. S még is egy embert akart aki majd a szemük lesz a pusztában. Akkor kérdés hogy ki is vezette a népet? Szerinted ki vezette a népet? Most ki vagy kik vezetik a népet?
"Ne gondolod, hogy kicsit felnagyítod a dolgokat?"
Gondolhatnám! De ez után a cikk után már nem gondolom. [link]
Kiemelem: JEHOVA TANÚI TÉVES IDŐPONTOKRA VÁRTÁK A VILÁGVÉGÉT?
S még azt is kiemelném hogy többesszámban van írva.
Tehát nagyon határozottan kijelentem hogy nem nagyítom fel a dolgokat. Kijelentésemet erre az Őrtorony cikkre alapozom!
"Alapvető biblia igazságokon ugyanis nincs állandó változtatgatás, csupán részletekben."
Alapvető bibliai tanítás hogy van olyan hogy hű és értelmes rabszolga. Mindössze részleteiben változik a dolog hogy ki is az a rabszolga.
Régen az összes felkent bele tartozott most már csak a Vezető testület. Különös változásokat hajt végre a tanításokban........valaki. (az illetékes)
"Az Istenigyalázó tévtanítások, melyek a többi "keresztény felekezetet jellemzik, már egész korán fel lettek ismerve, már ez is óriási fejlődés, még persze a nemzetek feletti prédikáló munka, ami egészen pontosan hány felekezetre is jellemző?"
Az Őrtorony tanítások is tele vannak tévtanításokkal. Mindig felismernek valami tévedést amit ki kell javítani. Miért vagy benne biztos hogy azok a tanítások amelyeket most ismersz 10 év múlva is ugyan azok lesznek? Természetesen nem az erkölcsi tanításokra gondolok.
Több felekezetre is jellemző a prédikálás.
Mivel a tanúkat igyekeznek pontos adatokkal ellátni kérdésem a következő.
Hány tanú van Kínában vagy Bangladesben?
De jobb kérdés az hogy hogyan fogják megismerni Isten azok az ember tömegek akik még egyszer sem hallottak róla. Vagy akik még Bibliát sem fogtak a kezükben.
Ugyan is 1. Timóteus 2:4
Velük mi lesz? Ugye nem akarod azt mondani a Biblia ismereted alapján hogy csak azért lesznek halálra ítélve mert nem találkoztak Jehova tanúival?
"Ezekről miért nem beszélsz?"
Mert azt gondoltam hogy tisztában vagy velük. Tévedtem volna?
"Vagy pl. hogy mi képesek vagyunk nemzeti hovatartozástól függetlenül békében élni."
Képzeld én is voltam olyan összejövetelen ahol mindenféle népcsoport tagjai jelen voltak és békében megfértek egymás mellett.
Ez még a világi csoportosulásoknál is megfigyelhető. Pl Nemzetközi Űrállomás vagy ott vannak a békefenetartók. Több nemzet katonáiból áll az egység.
S természetesen vannak vallási közösségek is amelyek több nemzetből állnak és békésen élnek egymás mellett. Ez egyáltalán nem egyedi dolog. Még akkor sem ha ezt akarják elhitetni veled.
Csak te nem mehetsz más felekezetek összejöveteleire így a nemzetközi összejöveteleikre sem ebből kifolyólag nem is tudhatod. Illetve nincs gyakorlati tapasztalatod.
Amikor egy szíriai keresztény eljön országából egy nemzetközi összejövetelre nem kis veszélynek téve ki magát hiszen könnyen megölhetik ezért. Mint ahogyan a vér szerinti testvérét meg is ölték s ezért ő jött el helyette.
Vagy amikor izraeli keresztény és palesztin keresztény ott áll egymás mellett békében a hitben egyek az is felemelő érzés és ez nem csak a tanúknál van így. Más felekezetek esetében is van nemzetközi közösség!
"Ja hogy azért nem, mert ezekből pontosan az bizonyosodik be, ami ellen érvelni próbálsz a tévedések számongéregetésével?"
Tedd meg kérd számon! Én nem tartalak vissza! Szíved joga megtenni! Kérdés az hogy kapsz a rá engedélyt a vénektől. Menj el a paphoz s kérd rajta számon a dolgot. Rajtam ne kérd számon én nem védem az egyházamat.
"Miért, ki mondta valamikor is, hogy már teljes a dél, innentől már tudunk mindent és nem lehet tévedés?"
A tanúk az igazságban vannak. Hányszor hallottam ezt! De akkor is azt mondták hogy az igazságban vannak amikor pl. az összes felkent a hű és értelmes rabszolga osztály tagja volt. S most is az igazságban vannak amikor már csak a VT számít annak. Tehát akkor az igazságból hazugság lett s régen mégsem az igazságban voltak?
S nyugodtam mehetünk vissza az időben egészen Russelig. Amit Russel tanított "igazság" abból mennyi van még "érvényben"? Tehát akkor mi is az igazság? Amit épp kikiáltanak annak a vezetők!
Javíts ki ha tévednék!
"Számomra egyébként elég nevetséges, amit művelsz, szemrehányod a tévedéseket, viszont nem látom, hogy mutatnál egyetlen felekezetet, vagy csoportot, vagy bánom is én mit, amely előrébb járna a bibliai igazságok felismerésében, mint a tanúk."
Örülök neki hogy jó kedvre derít az amit írok.
Mutatnék? Miért kellene nekem mutatni?
Egyébként meg a tanúk sem járnak előrébb a bibliai igazságok felismerésében. Hiszen akkor nem kellene elismerni hogy tévedés volt és itt az újvilágosság. El kell felejteni a régit és az újban kell hinni! Így nem járnak előrébb inkább csak egy helyben való toporgásnak lehetne nevezni.
Egyébként meg kérdéseket tettem fel s nem számonkérés volt a dolog. Persze ha te annak érzed annak is meglehet az oka. De én kérdéseket tettem fel. Meg elmondtam azt a véleményemet hogy van amit képtelen vagyok felfogni. Ez utóbbi lehet hogy emberi tökéletlenségemből fakad.
S reménykedek benne hogy legalább ezt megérted ha már a többit nem is.
Tudod az emberek mindig változnak a dolgok mindig változnak az ember körül. De azt akkor sem vagyok képes felfogni hogy ha Isten azt állítja magáról az szavában hogy ő örök és nem változik meg akkor miért van az hogy vannak emberek akik mindig változtatnak és azt állítják hogy Isten által van ez a változás az ő akarata. De ha nem értesz velük egyet s ezt tettekben is kinyilvánítod akkor bizony véged van kidobnak!
Kedves Vidiripi, én nem tagadom, hogy hatalmas hiba volt a vég idejét számolgatni évszámra pontosan, ezt elfogadtam eddig is, ezzel kapcsolatos véleményedet osztom, viszont a többiben nem nem értek egyet!
"Erre mit tesz Mózes? Olvashatod a 4Mózes 10:29-31-ben. Emberi döntést hoz és emberben bízik. Pedig neki csak a tekintetét kellett hol a felhőre hol a tűz oszlopra fordítania ami egyértelmű volt. S még is egy embert akart aki majd a szemük lesz a pusztában."
Pontosan, pedig mózesről ugye nem tagadod, hogy Isten hű szolgája volt nagyon hosszú ideig?
"Akkor kérdés hogy ki is vezette a népet? Szerinted ki vezette a népet?"
Alapvetően Isten, de mint láthatod, Isten leghűségesebb szolgáin is felülkerekedhet az emberi tökéletlenség.
"Az Őrtorony tanítások is tele vannak tévtanításokkal. Mindig felismernek valami tévedést amit ki kell javítani."
Hogy tele lenne tévtanításokkal, azt nem tudod bizonyítani, hogy napjainkban is újabb biblia igazságokat ismernek fel, az pedig nem bizonyítja, hogy nem a Biblia igazságát igyekszik feltárni és aszerint cselekedni. Meg persze ismét előtted áll az érvem, miszerint az alapokban, a fontos (létfontosságú) bibliai igazságokban nincsenek tévtanításaink, azok nincsenek változtatgatva. Hogy példát is mondjak, Jehova tanúi már régen felismerték a háromság dogma hamisságát, régen felismerték, hogy nen 3 mindenható Istent kell imádnunk, hanem csak az Atyát. Ugyanígy rég felismerték a lélekhalhatatlanság, a pokol tözében való örök kínozatás tévtanát. Vagy mégegy példa: azt is rég felismerték (sőt fogalmazhatnék úgy is, hogy a kezdetektől), hogy az evangéliumot igenis házról-házra terjesztették az apostolok és nem várták otthon ülve, hogy hátha odetéved valaki hozzájuk. A felsorolt példák hány "Keresztény" felekezetre is jellemzőek? Ezeket a bibliai (alap)igazságokat a úgynevezett Kereszténység nagyrésze hevesen tagadja, sőt inkorrekt eszközökkeltől (pl. Bibliahamisítás) sem riadtak vissza. Jehova tanúi ezeket leleplezhetővé tették, készítettek egy fordítást, amely nem tökéletes, de a teológiai elfogultságból született ferdítések ki lettek javítva benne, persze eléggé visszatetsző, hogy pont minket vádolnak Bibliahamissal, de ennek az ellenkezőjét több mint elégszer bizonyítottam én magam is és más testvérek is.
"Miért vagy benne biztos hogy azok a tanítások amelyeket most ismersz 10 év múlva is ugyan azok lesznek?"
Hát nem mondtam, hogy mindenben biztos vagyok, nem véletlenül írtam, hogy a jövőben is lehetnek tévedéseink.
"Velük mi lesz? Ugye nem akarod azt mondani a Biblia ismereted alapján hogy csak azért lesznek halálra ítélve mert nem találkoztak Jehova tanúival?"
Nem, ők kapnak lehetőséget az Igaz Istent megismerésére az újvilágban.
"Képzeld én is voltam olyan összejövetelen ahol mindenféle népcsoport tagjai jelen voltak és békében megfértek egymás mellett."
De én nem erről beszéltem... Hány olyan felekezet tudsz mutatni, amelynek tagjai a krisztusi semlegességre alapozva nem fognak fegyvert pl. a haza nevében a hittársaikra és nem válnak testvérgyilkosokká? Akik nem folynak bele a világ politikai ügyeibe, hanem az Krisztus parancsait követve megtermik a "Jó gyümölcsöket"? Mert tény, hogy erről Jehova tanúi a legismertebbek!
"Tehát akkor az igazságból hazugság lett s régen mégsem az igazságban voltak?"
Nem, inkább az igazság fokozatosan kerül felismerésre, vagy talán a Biblia ennek ellenkezőjét mondja?
"Számomra egyébként elég nevetséges, amit művelsz, szemrehányod a tévedéseket, viszont nem látom, hogy mutatnál egyetlen felekezetet, vagy csoportot, vagy bánom is én mit, amely előrébb járna a bibliai igazságok felismerésében, mint a tanúk."
Örülök neki hogy jó kedvre derít az amit írok. Mutatnék? Miért kellene nekem mutatni?"
Azért, mert amit csinálsz, ennek az egyoldalú kritizálásnak így nem sok értelme van, kritizálsz, de jobbat nem tudsz mutatni. Ezt a legkönnyebb csinálni, azt mondod tele vagyunk tévtanításokkal, de nem világítassz rájuk, hogy mik azok.
" Egyébként meg a tanúk sem járnak előrébb a bibliai igazságok felismerésében. Hiszen akkor nem kellene elismerni hogy tévedés volt és itt az újvilágosság. El kell felejteni a régit és az újban kell hinni! Így nem járnak előrébb inkább csak egy helyben való toporgásnak lehetne nevezni."
Hamis az érved, ugyanis azzal, hogy vannak tévedéseink, még nem bizonyítod, hogy nem járunk semmivel sem előrébb a bibliai igazságok felismerésében, mint azok, akik évszázadokon keresztül ugyanazokhoz a hamis dogmákhoz ragaszkodna! A Tanúk egy évszázad alatt is sokat tettek le az asztalra, igenis bőven van, amiben előrébb járunk, mint a magukat Kereszténynek valló felekezetek, ezt bizonyítják az általam leírt példák, amikhez bőven lehetne még hozzátenni!
Bocsi, ezt kihagytam:
"Több felekezetre is jellemző a prédikálás."
Na igen, ezt már többször hallottam. És kik ezek a felekezetek? Szeretném megvizsgálni a tanításaikat, hogy lehet, hogy még hozzám egyszer sem jöttek el, sem bármelyik családtagomhoz? Ugyanis mi sem voltonk az Igazságban túl rég óta, hogy lehet, hogy a tanúk felkersetek rendszeresen, ellenben nem tapasztaltuk a tolongást más felekezetek hírdetőitől? De tovább megyek, még az ismerőseimtől sem halottam soha egyetlen egyszer sem, hogy a tanúkon kívül felkereste volna őket bárki is, nehogy olyan rendszerességgel, hanem akár egyetlen egyszer is, pedig faluban élek, szóval ezt nekem talasztalni kellene az fix.
De szerintem nem mondok azzal sem nagy valótlanságot, hogy világszerte is egyértelműen a tanúkra jellemző, hogy mindenkihez elviszik a jóhírt.
"Tudod az emberek mindig változnak a dolgok mindig változnak az ember körül. De azt akkor sem vagyok képes felfogni hogy ha Isten azt állítja magáról az szavában hogy ő örök és nem változik meg akkor miért van az hogy vannak emberek akik mindig változtatnak és azt állítják hogy Isten által van ez a változás az ő akarata."
Na de Jehova mit íratott le a szavában, fokozatosan fog az igazságra fény derülni vagy egycsapásra? És újra leírom: Jehova tanúi nem ihletett próféták, akiket közvetlenül Isten sugallmaz, így a tévedések benne vannak a pakliban, hiszen számos olyan bibliai példát lehetne mondani, amikor olyan emberek, akik Isten hű szolgái voltak, tévedtek, hibáztak tökéletlenségük folytán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!