Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúinak mi a véleménye...

Komlós Henrietta kérdése:

Jehova Tanúinak mi a véleménye az 5Mózes 18:20-22-ig terjedő Bibliaversekről?

Figyelt kérdés

"20 De ha a próféta olyan szót mer mondani az én nevemben, melyet nem parancsoltam, hogy mondjon, vagy más istenek nevében beszél, annak a prófétának meg kell halnia.

21 Ha pedig azt kérdezed szívedben: 'Honnan tudjuk, melyik szót nem mondta Jehova?';

22 ha a próféta Jehova nevében beszél, és az a szó nem lesz meg, vagy nem teljesedik be, akkor ez az a szó, amelyet nem mondott Jehova. Elbizakodottságból mondta azt a próféta. Ne rémülj meg tőle."

2014. dec. 30. 13:55
1 2 3 4 5 6 7
 1/61 anonim ***** válasza:
25%

Kedves kérdező, pontosan azt értjük alatta, amit mond, se többet, se kevesebbet. Mert szerinted nem elég egyértelmű és világos? :-)

Aki Jehova nevében prófétált valamit (tehát itt Istentől közvetlenül ihletett prófétákról van szó), annak teljes egészében be kellett teljesülnie. Aki pedig Jehovára hivatkozott és ugyanezt állítta magáról, de nem volt Istentől ihletett, tehát Jehova közvetlenül nem használta fel őt SZÓ SZERINTI prófétálásra, az csaló volt. Így lehetett megkülönböztetni az igaz és a hamis prófétát az ókorban, még a Törvényszövetség alatt. Ma ilyen csodaadományok nincsenek, hiszen számunkra rendelkezésre a teljes Biblia, Isten szellem által ihletett Szava. Héberek 1:1, 2

2014. dec. 30. 14:08
 2/61 anonim ***** válasza:
Jav: számunkra rendelkezésre ÁLL a teljes Biblia, Isten szellem által ihletett Szava. Héberek 1:1, 2
2014. dec. 30. 14:10
 3/61 Mulder614 ***** válasza:
65%
azt hogy aki világvége dátumokat terjeszt az hamis próféta...
2014. dec. 30. 14:27
 4/61 anonim ***** válasza:
Na, pont ezt nem jelenti! Ezért mondtam, hogy se többet, se kevesebbet nem jelent, mint ami egyértelműen le van írva. Nem kellene senkinek sem félremagyarázni.
2014. dec. 30. 15:07
 5/61 Mulder614 ***** válasza:
35%
azt is jelenti...nem csak azt amit leirtam hanem többek között azt is jelenti.
2014. dec. 30. 15:17
 6/61 Peter__Griffin ***** válasza:
Szar, még én is jobbakat írok.
2014. dec. 30. 15:28
 7/61 Mulder614 ***** válasza:
mitől jobbat írsz? mire gondolsz?
2014. dec. 30. 15:56
 8/61 anonim ***** válasza:
igen, lehet a próféta elbizakodott, a biblia szerint is. nem kell tölle megrémülnünk, mert Isten szándékát nem befolyásolja az emberi tökéletlenség. pl elég elbizakodottak egyes egyhzái vezetők napjainkban, amikor 100 000 négyzetméteres ünfentartó luxuskecót rántatnak fel önkéntes munkásokkal a tagok adományaiból, miközben a szerénységről s arról papolnak, hogy ne dolgozz többet, prédikálj, úgyis eljön e világrendszer vége hamarosan. Jézus azt mondta, hogy amit mondanak, azt cselekedjétek, de a tetteiket ne utánozzátok. azaz, ha valaki elbizakodott, akkor az hamarosan úgyis összeomlik, a biblia szerint.
2014. dec. 30. 16:45
 9/61 anonim ***** válasza:

"Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is." (Mt 24:24)

Az USZ-ben erről ismerhetők fel a hamis próféták - ha már ide akartál kilyukadni.

2014. dec. 30. 17:27
 10/61 A kérdező kommentje:

Csak azért kérdezem, mert tudtommal Jehova Tanúi idáig három darab világvége jóslatot jövendöltek meg: 1914, 1925 és 1975.

Tudom, hogy ezeket most úgy magyarázzák, hogy Jehova még nem fedte fel a teljes igazságot abban az időben, ezért nem tudtak a felkent keresztények 100%-osan pontos adatokat kiolvasni a Bibliából, de ez mennyiben különbözik attól, amit a fenti Bibliaversek mondanak?

Elvégre miért hazudtolná meg Jehova saját magát, vagy a prófétáit ilyen drasztikus kijelentésekkel? A világvége a legkomolyabb "jóslat", amivel Isten élhet és pont ezzel tenné próbára mások hitét?

2014. dec. 30. 17:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!