Jehova Tanúinak mi a véleménye az 5Mózes 18:20-22-ig terjedő Bibliaversekről?
"20 De ha a próféta olyan szót mer mondani az én nevemben, melyet nem parancsoltam, hogy mondjon, vagy más istenek nevében beszél, annak a prófétának meg kell halnia.
21 Ha pedig azt kérdezed szívedben: 'Honnan tudjuk, melyik szót nem mondta Jehova?';
22 ha a próféta Jehova nevében beszél, és az a szó nem lesz meg, vagy nem teljesedik be, akkor ez az a szó, amelyet nem mondott Jehova. Elbizakodottságból mondta azt a próféta. Ne rémülj meg tőle."
tévedés, Jehova Tanúi soha nem állitottak semmit konkrétan a világvégéről.
volt egy megállapitás, hogy '76-ban 6000 éves az emberiség s ebből egyesek elkezdtek filozófálni és azt terjesztették, hogy itt a világ vége.
ezeknek az embereknek nem jött be a hirverésük és el is hagyták a gyülekezetet, és felturbózva tovább is adták , hogy rossz fényt vessenek a volt Tanú testvéreikre....
Kedves kérdező:
"Csak azért kérdezem, mert tudtommal Jehova Tanúi idáig három darab világvége jóslatot jövendöltek meg: 1914, 1925 és 1975." = Lész szíves, nevezd meg azt a kiadványunkat, dátummal, ahol ez az ÁLTALAD ideírt dátum szrepel!
Mert ha nem tudod megnevezni a pontos forrásodat, az a gondolatom talál támadni, hogy esetleg te vagy ezeknek a dátumoknak a feltalálója? Azt már feltételezni sem merem, hogy az általad idézett bibliai rész rólad szólna?
Kedves kérdező!
A nyilvánvaló különbség az, hogy Jehova tanúi sosem mondták magukat Istentől ihletett prófétának. Voltak téves következtetések, de biztosra senki sem álított semmit, ellentétben az ószövetségi prófétákkal.
Komolyan mondod, hogy Jehova Tanúi nem állítottak semmit a világ végéről?! A következőkben néhány jövendölés, melyet Jehova Tanúi "hű és bölcs szolga osztálya" tett az évek során:
Az 1799-es év határozottan jelzi a vég idejének kezdetét [Creation, pp. 294,298],
Krisztus 1000 éves királysága 1873-ban kezdődött [The Time is at Hand, foreword p. 2],
Szentírási bizonyítéka van, hogy a második jelenléte az Úr Jézus Krisztusnak isz. 1874-ben kezdődött [Prophecy, p. 65],
Az Úr második eljövetele 1874-ben kezdődött [Creation, pp. 289,298, Prophecy, p. 76],
Ama nagy nap csatájának kezdete 1874 októberében lesz [WT 1/15/1892, p. 1355],
Isten királysága el fogja kezdeni hatalmának gyakorlását 1878-ban [The Time is at Hand p. 101],
A formális beitatása Krisztus királyi hivatalának 1878 áprilisára datálható [The Day of Vengeance, p. 621],
Krisztus láthatatlanul jelen van 1884 október óta 1884 [The Day of Vengeance, p. 621],
A Mindenható Isten háborújának ama nagy napja 1886-ban kezdetét veszi [WT 1/1886, vol. VII, pp. 816,817],
A Mindenható Isten nagy napjának háborúja már elkezdődött [The Time is at Hand (1908), p. 101],
A zűrzavar nyomása valamikor 1910 és 1912 közt fog eljönni [The New Creation, p. 579],
Az I. világháború elvezet Armageddon csatájához [WT 4/1/15, p. 102],
1914 végére a természetes Izrael vaksága kezd elvétetni tőlük [The Time is at Hand, p. 77],
Az egyház utolsó tagja is megdicsőül valamikor 1914 vége előtt [The Time is at Hand, p. 77],
A kereszténység teljesen el lesz pusztítva 1914 októberében [WT 1/15/1892, p. 1355],
Az 1914-es év lesz a legtávolabbi hatás a tökéletlen ember uralkodásában [The Time is at Hand, pp. 76,77],
A nagy nap háborújának lezárásának napja határozottan megjelölt a Szentírásban mint 1914 október [WT 1/15/1892, p. 1355],
Armageddon valószínűleg megkezdődik 1915 tavaszán [WT 9/1/14],
A Mindenható Isten Nagy Napjának csatája elkezdődik 1916-ban [WT 9/1/16, pp. 265,266],
Az 1918-as évben Isten általánosan el fogja pusztítani az egyháztagok millióit, bárki megmenekülése Russell Pásztor munkáihoz jöve lesz, megtanulni a jelentését a kereszténység bukásának [The Finished Mystery, p. 485],
Az 1925-ös dátum még inkább határozottan jelölt az írásokban, mint 1914 és 1925 előtt a nagy válság bekövetkezik és valószínűleg véget ér [WT 9/1/22],
1925-ben a királyság földi része fel lesz állítva [Millions Now Living will Never Die, p. 89],
Ábrahám, Izsák, Jákob és a hithű régi próféták feltámadnak és teljesen helyre leszek állítva tökéletes emberségre 1925 őszén [Millions Now Living will Never Die, pp. 88-90],
Ezért mi várjuk nem sokkal 1925 utánra, hogy meglátjuk Ábel, Énok, Noé,Abraham, Izsák, Jákob, Melkisédek, Jób, Mózes, Sámuel, Dávid, Ésaiás, Jeremiás, Ezékiel, Dániel, Alámerítő János és más a Hébereknek írt levél tizenegyedik fejezetében említett személyek feltámadását. [The Way to Paradise, p. 224],
... a hátralévő hónapok Armageddon előtt [WT 9/15/41, p. 288],
Ezek a hithű régi férfiak várhatóan feltámadnak a halálból nem sok nap múlva [The New World (1942), p. 104],
A teremtés hatezer éve véget fog érni 1975-ben. Lehet Isten szándéka, hogy Krisztus uralma párhuzamosan fusson a hetedik millenniumával az ember létezésének [Life Everlasting in the Freedom of the Sons of God, pp. 29,30, WT 8/15/68, pp. 497-501]).
Üdv.
Az előttem válaszoló sok mindent leírt, de azoknak az információknak, amiket én tudok, ti is könnyen utána nézhettek, méghozzá a következő módon:
Amíg Tanú voltam, rendelkezésemre állt a Lybary nevű keresőprogram, melyben sok, többek között magyarra is lefordított kiadvány is szerepelt. Nekem már nincs meg a Lybary, ezért nem tudok rákeresni, de írjátok be a kérdéses dátumokat, vagy csak pár kulcsszót és ti is elolvashatjátok azokat a Hű- és értelmes rabszolga által írt sorokat, amelyben sajnálatukat fejezik ki a tévedések miatt.
Őszintén szólva, amikor először elolvastam, nem tűnt olyan drasztikusnak a dolog. Úgy gondoltam, már önmagában az a tény hitelt ad a felkent keresztényeknek, hogy be merik ismerni a hibáikat. Akkor még úgy gondoltam...
Kérdezö, gondolkodj el kérlek egy kicsit.
Ismered a Jézus és tanítványai történetét?
Jézus néhány évig tanította öket. Majd a mennybemenetele elött közvetlen tudod mit kérdeztek a tanítványok?
Cselekedek 1 része "Uram, nem a mi idönkben állítod-é helyre a királságot?"
Nos ehhez mit szólsz? A Jézus Krisztus tanítványai, és tévedtek az idöben? Kinek fogol szemrehányást tenni? Az apostoloknak, vagy Jézusnak?
# 14:
Igen ez jó sok tévedés, de szerencsére tanultak belőle, így ma már ilyenek nincsenek. Azt továbbra is leírom, hogy ihletett prófétáknak nem mondták magukat, a tévedések pedig el lettek ismerve.
Kedves kérdező!
"Őszintén szólva, amikor először elolvastam, nem tűnt olyan drasztikusnak a dolog. Úgy gondoltam, már önmagában az a tény hitelt ad a felkent keresztényeknek, hogy be merik ismerni a hibáikat. Akkor még úgy gondoltam..."
Miért, most hogy gondolod? A rég múlt tévedési miatt hitelüket vesztik? Ja értem, szóval te tévedhetetlenséget vártál el, én nem, sőt most sem várok tévedhetetlenséget, tudod a többi Keresztény felekezettel szemben ez is óriási előrelépés, akik viszont kitartanak a bizonyíthatóan hamis és sokkal lényegesebb kérdéseket érintő tévtanításaikban!
"Csak azért kérdezem, mert tudtommal Jehova Tanúi idáig három darab világvége jóslatot jövendöltek meg: 1914, 1925 és 1975."
Tudom miért kérdezed kérdező! Nem te vagy az első, aki alaposan meg van vezetve arról, hogy mi erről a Tanúk álláspontja, méghozzá KEZDETTŐL fogva, s hogy mit, miért tesznek és nem tesznek. Ez az idézett mondatod egy hazugságra épül, ugyanis Jehova Tanúi SOHASEM "jósoltak", vagy mondták meg a jövendőt Jehovára hivatkozva, mintha közvetlenül Ő ihlette volna ezt valakinek!!!! Ez az első válaszaimból is kiderülne, ha figyelmesen olvastál volna, mert direkt kihangsúlyoztam, hogy se többet, se kevesebbet nem kéne belemagyarázni azokba a versekbe, csak ami ott van. De ti nem maradtok a bibliai igazságnál, hanem hamisan, írásellenesen kombináltok marhaságokat, melynek ez a félremagyarázás az eredménye. Bocsánat a nyers szavakért, de amikor valaki nyilvánosan ilyen igaztalan dolgokat állít egy világszervezetről, AHELYETT, HOGY EREDETI és PONTOS FORRÁSBÓL utánanézne, az nagyon nem szimpatikus viselkedés!
"Tudom, hogy ezeket most úgy magyarázzák, hogy Jehova még nem fedte fel a teljes igazságot abban az időben, ezért nem tudtak a felkent keresztények 100%-osan pontos adatokat kiolvasni a Bibliából"
A fenti versek a Törvényszövetség alatti viszonyokról írnak és KÖZVETLENÜL Istentől való ihletettségről beszélnek, melyet Jehova Tanúi KEZDETTŐL FOGVA elutasítottak, mert már tudták, hogy az "Újszövetség", vagyis a Keresztény Görög Iratok feltárja, hogy a mi időnkben nem ilyen ihletett próféták fogják kinyilatkoztatni a jövőt, erre is írtam egy bibliai verset, azt is el kéne olvasni és értelmezni, mielőtt hamis vádakkal nekitámadsz másoknak.
Igen, és Jehova Tanuin kívül még van jó pár vallás ami világvégét próbált előrehozni...no de mivel a hamis próféta kijelentés nem CSAK erre vonatkozik ezért az egyházak java részére ráillik a "hamis próféta" megnevezés.
Mivel nem csak világvége dátumok jósolgatására vonatkozik ez a vers!
"Komolyan mondod, hogy Jehova Tanúi nem állítottak semmit a világ végéről?! A következőkben néhány jövendölés, melyet Jehova Tanúi "hű és bölcs szolga osztálya" tett az évek során"
Itt a másik olyan emberke, aki hamisított váddal áll elő, mert torz módon kiragad tőlünk. Ki mondta azt, hogy "Jehova Tanúi nem állítottak semmit a világ végéről"??? Te torzítod el, amit mondtunk kezdettől fogva, és amit mondunk ma is. De, állítottunk dolgokat a dolgok-e rendszerének a végéről, ám kezdettől kijelentettük, hogy NEM VAGYUNK TÉVEDHETETLENEK és csalhatatlanok. A szentírási igazságok egyrészt fokozatosan, Jehova időtervének megfelelően kerülnek napvilágra, másrészt az Írások kikutatása sohasem volt egyszerű feladat, mert sok tévtant, hibát és torz nézetet kellett eltávolítani, melyek az évszázadok során a hitehagyott kereszténység miatt torzították a képet, és meg kellett állapítani a bibliai igazságokat.
Ezt mára Jehova Tanúi jelentős mértékben megtették, eközben hibáztak is, de vajon ki kritizálhatja ezt a munkájukat jogosan? SENKI, mivel senki más nem teszi meg ugyanezt, mint nemzetközi csoport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!