Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek ilyet lehet csinálni?

Szerintetek ilyet lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Lelkileg nagyon rosszul érzem magam, ráadásul volt egy álmom is egy rémesen hidegvérű gyilkosságról is, aminek részese voltam, ami +-ban nagyon megilyesztett.

A közelben vagy egy kis templom, és arra gondoltam, hogy holnap megpróbálok beszélni egy pappal, akár gyóntatópappal, akár azzal, aki ott van, és keresztény hitterjesztő. De nem tudom, hogy ilyet lehet-e csinálni, vagy mi ennek a menete. Gyónni se voltam még, nem is tudom, hogyan kell.... egyáltalán hogyan kéne/lehet beszélni egy pappal.

Főleg úgy, ha kifejezetten bűnös emberrel van dolguk. Azt sem akarom, hogy szüleimnek vagy másnak jelentsék a dolgot, azt se, hogy egy csúnya vita folytán elhajtsanak, amiért csak úgy benyitok a templomba hozzájuk.

Valaki tudna tanácsot adni?

<rohadtul félek>

2014. dec. 25. 16:45
1 2 3
 21/25 Sztracsatellavagyok ***** válasza:

Szia! Szerintem érdemes beszélgess valakivel. Mivel még nem ismered Jézust, de úgy érzed, sürgősen lenne szükséged a tanácsára és útmutatására, sokat segíthet, ha elmész az említett paphoz, vagy bármilyen lelkigondozóhoz, lelkészhez, mentálhigiénés szakemberhez. Kezd el olvasni a Bibliát, mert Jézusnak tényleg nincs szüksége plusz közvetítőre - de sajnos ma nehéz a Bibliát értelmezni, mert már nem ismerjük annak a kornak a kultúráját.

Nem tudom merre laksz, Budapesten van ismerősöm, aki foglalkozik ilyenekkel.

2014. dec. 28. 14:39
 22/25 A kérdező kommentje:
Pécsi vagyok. És azóta még nem volt alkalmam paphoz menni sajnos.... majd meglátom, mit hoz a sors. (holnapra egy vizsgát, az már biztos :/)
2014. dec. 28. 16:54
 23/25 anonim ***** válasza:
na most a sorsban hisze, vagy az isteni gondviselésben?
2014. dec. 29. 08:02
 24/25 A kérdező kommentje:
Jól van na, csak egy szókép volt! Elnézést!
2014. dec. 29. 17:49
 25/25 anonim ***** válasza:

Böjte Csaba: Ablak a végtelenre c. könyve végéről idézek:

" Bárki úgy érzi a könyv olvasása után, vagy bármikor, hogy szeretne Jézus Krisztussal megismerkedni, közelebbi kapcsolatba kerülni, nézzen körül ott, ahol él, vannak plébániák, templomok, biztos, hogy minden paptestvérem szeretettel fogadja őket, és vannak Isten közelében élő, "sugárzó laikusok" is, akik szívesen segítenek.

Én is örömmel látok Déván bárkit, ha bejelentkezik, biztosan találunk néhány napot, hogy elbeszélgessünk, vagy többeket összegyűjtve egy szép lelkigyakorlatot tartsunk.

Többen voltak, akik felnőtt fejjel eljöttek, és azt mondták, hogy szeretnének megkeresztelkedni. Én szívesen segítek, hogy jobban megismerkedjen a Mennyei Szövetségessel, akivel keresztségben megkötheti az új szövetséget, mely számára az új életet jelentheti. Ha további kérdése van, küldje el e-mail címemre, és a honlapunkon ( www.magnificat.ro ) és e könyv folytatásában szívesen válaszolok.

Bátorítok mindenkit:

senki sincs zsákutcában,

nincs olyan élet, amelyikre Isten azt mondaná,

hogy elveszett,

ezen már nem lehet segíteni.

[...]

az életed nem egy vég nélküli vergődés, hanem sodródás Isten feléd tárt karjaiba.

Az a jó, ha ez nem eszméletlen sodródás, hanem egy tudatosan vállalt közeledés, amely értelmet ad az életednek. "

2014. dec. 29. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!