Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Közös ima két különböző...

Közös ima két különböző vallású emberrel! Lehet ilyet csinálni? Mi a véleményed erről?

Figyelt kérdés
Milyen véleménnyel vagy egy olyan közös imáról, amelyben két külön személy két külön vallású, mégis közösen, egyszerre imádkoznak! Lehet ilyet csinálni egyáltalán? Nem haragszik meg érte a két hívő istensége?
2012. jún. 17. 16:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Hogy érted, hogy közös ima? Mire gondolsz pontosan?

Szerintem az vicces kicsit, amikor úgy imádkoznak közösen, hogy egyik a másik Istenéhez (miközben nem is hisznek egymáséban).

A keresztény Istent nem zavarja, ha nem gyűlölöd a másik vallásút és hajlandó vagy szóba állni vele, esetleg imádkozni vele egyidőben.

2012. jún. 17. 17:07
 2/13 anonim ***** válasza:
Azt jó lenne, ha elárulnád, hogy milyen vallásúak a résztvevők. De alapjában szerintem nincs ezzel gond, csak azért tényleg vallás-függő is a dolog.
2012. jún. 17. 17:31
 3/13 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne? Mindenki a maga istenségéhez fohászkodna, ebben nincs semmi rossz, persze én erre egy semleges helyet keresnék. Elég hülyén venné ki magát, ha bemenne egy iszlám vallású ember egy keresztény templomba és ott Mekka felé fordulva Allah-hoz imádkozna és fordítva.
2012. jún. 17. 18:30
 4/13 anonim ***** válasza:
58%

„Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt 18,20)

Tehat ha mindketten Jezus neveben imatkoznak akkor azt Isten elott kedves de ha ket ember ket kulonbozo Istenhez imatkozik az Isten elott utalatos dolog nekem ez a velemenyem.

2012. jún. 17. 19:16
 5/13 anonim ***** válasza:
56%

Hallottál már ökumenikus istentiszteletről? Az pont erről szól. Elég gyakori mostanában, magas rangú főpapok szokták celebrálni nálunk és szerte a világon. Sőt már a pápa is tett ilyent.

Egy istentiszteleten úgy imádkozol, ahogy akarsz, csak ne légy feltűnő és ne zavarj másokat.

2012. jún. 17. 20:00
 6/13 homo ludensz ***** válasza:
57%
Mindenki a maga istenségéhez fohászkodna? Elnézést de hány Isten van? Tudtommal csak EGY. Az csak emberi gyarlóság hogy ez az én istenem az a te istened, sajnos egy és ugyanazon Isten nevében gyilkolásztak régen is és most is.Az egyik imádkozó térdet s fejet hajt míg a másik az imaszőnyegen kelet felé hajlong. Istennek az tetszik ha az ima végeztével kettétörik a szelet kenyeret és megfelezik.
2012. jún. 17. 20:13
 7/13 anonim ***** válasza:
Az okumenikus istentiszteleten is egy Istent imadnak
2012. jún. 17. 20:52
 8/13 Granulátum ***** válasza:
26%

TUDTODDAL? Tehát te TUDOD, hogy csak 1 isten van?

Találkoztál vele?

2012. jún. 17. 20:53
 9/13 anonim ***** válasza:
54%
Granulátum! Ha egy Isten van, ki teremtett mindent, mert ő nem a múltban, jelenben vagy a jövőben van, hanem VAN, mindig és mindenkor, ki teremtette az eget, a földet, a tengert és mindazt, mi azokban van, és az időt is, akkor hogyan működik ez több istenséggel? Az egy hatalmas, kiből áradt minden teremtett dolog, ki a legnagyobb hatalmasság, kit csak elképzelni sem tudunk, de hogyan lehetséges ez sok hatalmassággal? Melyikük volt az első? A többistenhit logikailag is megbukott, az egy igaz Istent számtalanszor többünk tapasztalta már. Nincs Isten rajta kívül.
2012. jún. 17. 21:59
 10/13 Lebannen ***** válasza:
40%
Nincs olyan,hogy mindenki a saját istenségéhez imádkozik,mert Isten csak egy van,aki imádkozik,hozzá imádkozik,bármilyen vallású is legyen,legfeljebb más néven nevezi.Persze sokan ezt nem hajlandók elismerni.Mivel Isten végtelen,a neveinek száma is végtelen.És a megjelenési formái is.
2012. jún. 17. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!