Közös ima két különböző vallású emberrel! Lehet ilyet csinálni? Mi a véleményed erről?
Figyelt kérdés
Milyen véleménnyel vagy egy olyan közös imáról, amelyben két külön személy két külön vallású, mégis közösen, egyszerre imádkoznak! Lehet ilyet csinálni egyáltalán? Nem haragszik meg érte a két hívő istensége?2012. jún. 17. 16:57
11/13 anonim válasza:
Egy Isten van! A muszlim baratomnak semmi kifogasa ha en kereszteny modra imadkozok es en se nezek ra sandan ha Allah-zik. Csak a nevuk es konyvuk mas.Az egyetemes tanitas ugyanaz, csak sok szelhamos felreertelmezi':(
12/13 anonim válasza:
én a muzulmán barátommal imádkoztam egyszer együtt, ő sarkára ülve, én meg térdepelve. Azért imádkoztunk, mert kíváncsiak voltunk milyen lehet együtt, és persze azért is, hogy így talán jobban meghallgattatik az imánk. De ott másféle imarend van, legalább 3 napig egyfolytában, ha jól emlékszem, nálunk rózsafüzér, aminek a felét én elmondtam. Mi abban egyeztünk meg, hogy a mi istenünk valószínűleg ugyanaz az Isten, bár megemlítettem, hogy szerintem a zsidók istene is ugyanaz, mivel ezek Ábrahámi hitvallások, de az már nem nagyon tetszett neki..) Szóval én azt hiszem tényleg egy az Isten, mindegy ki minek hívja, imádkozunk hozzá, jót remélünk tőle, és ez semmiképpen sem rossz!! Főleg, ha egyetértésben tesszük ezt, tisztelve a másikat is!
13/13 anonim válasza:
Granulátum: ha van Isten, csak egy Isten lehet, mert Mindenható, teremtő csak egy lehet. Ha Zeusz és a görög istenek léteznek (akik egyébként nem teremtették a világot, és a fiai Kronosznak) akkor az kizárja Jahvét meg az Összes hindu istent is. Egyébként Teremtő isten a hinduk szerint is csak egy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!