Szerintetek ilyet lehet csinálni?
Lelkileg nagyon rosszul érzem magam, ráadásul volt egy álmom is egy rémesen hidegvérű gyilkosságról is, aminek részese voltam, ami +-ban nagyon megilyesztett.
A közelben vagy egy kis templom, és arra gondoltam, hogy holnap megpróbálok beszélni egy pappal, akár gyóntatópappal, akár azzal, aki ott van, és keresztény hitterjesztő. De nem tudom, hogy ilyet lehet-e csinálni, vagy mi ennek a menete. Gyónni se voltam még, nem is tudom, hogyan kell.... egyáltalán hogyan kéne/lehet beszélni egy pappal.
Főleg úgy, ha kifejezetten bűnös emberrel van dolguk. Azt sem akarom, hogy szüleimnek vagy másnak jelentsék a dolgot, azt se, hogy egy csúnya vita folytán elhajtsanak, amiért csak úgy benyitok a templomba hozzájuk.
Valaki tudna tanácsot adni?
<rohadtul félek>
Az álom itt csak egy + dolog. Nem az álmomat tartom a bűnömnek, ne nézz hülyének. Az álom itt egy sokadik jelzés volt. Már előzőleg is voltak ilyen álmaim, ahol brutális gyilkosság, árulás, gerinctelenség részese voltam.
A gáz az, hogy ezek nálam a valóságot tükrözik. Nem az álom tesz bűnössé, hanem a bűnösségem idézi elő az álmokat is.
És azért is félek, mert már nem tudom Jézus segítségét kérni. Egyáltalán hogyan tudnám azt kérni mégis? Elsőnek legalább van valami ötlete erre? Tán próbáljam fellapozni a bibliát, amiből abszolút semmit nem tudnék kiolvasni a zaklatottságomban?
Jézust már sikerült elkergetnem a dühkitörésekkel. Azt is elfelejtettem, ki Ő. És lelki dolgokban már régóta nem segített, vagy nem tudott segíteni. Nem rovom föl rá, azt is elfogadnám "Tőle" indoknak, hogy túl sokat szidtam.
Felesleges paphoz menni,Istennek nem kell feltétlenül közvetítő.Egyenesen hozzá is imádkozhatsz, otthon, csendben, egyedül.Mondd el neki, ami bánt, őszintén, a saját szavaiddal és kérd a segítségét, vezetését.
De ha ragaszkodsz a paphoz, a legegyszerűbb, ha elnézel néha a templomba, ha épp bent van a gyóntató fülkében, akkor odaülsz és a elmondod a gondod-bajod.Meghallgat és nem mondja tovább másnak, mert titoktartásra köteles.Majd ad valami tanácsot és valószínű kapsz "házi feladatot", hogy mond majd el 10 miatyánkot .
Bár nem tudom, milyen templom az felétek, én úgy tudom, csak katolikusban van gyónás.
Kérdezö, ha az ember nagyon ki van merülve akkor ez egészen normális dolog hogy rosszakat álmodik.
Próbáld meg egy kicsit átgondolni, mi bánt, mi a problémád.
Az is egy nagy baj a mai világban, hogy az emberek nagyon roszul táplálkoznak, nem esznek elég vitaminokat. Érdemes odafigyelni, hogy eszel-e elég olyan élelmiszert amiben van elégséges B-vitaminok, magnézium?
Például a banán olyan anyagot is tartalmaz, amit a szervezet szerotoninná alakít át, ez a normális agymüködéshez nélkülözhetetlen.
Sokat nézik a tv-t, sokat ülnek a számítógép elött, keveset alszanak, keveset mozognak, nagy a stressz a munkahelyen, az iskolában. Örült egy világ, melyben élünk.
Nem mondom, hogy ez a problémád, de érdemes odafigyelni erre is.
"sokat ülnek a számítógép elött"
Ha tehetném, darabokra törném a gépet, amiről most írok, és mentesítenék mindenkit, amit csak tudnék az informatika nyomora alól.
Most is azért ülök előtte, mert "elvileg" tanulnom kell egy 29.-ei vizsgára. Anyukámnál most telt be a pohár, amikor a vendékek érkezése előtt taktikai stresszelés célzatával azzal jött, hogy "Nem a vizsgára kéne készüljek?". Itt lett elegem.
Mert egyszer mertem azt mondani, hogy tetszik a programozás, amikor GŐZÖM NEM VOLT RÓLA, hogy az mára valójában mivé vált, vagy amúgy mi egyáltalán. És most már nem tudok mit tenni.
Egy egyetemről kibuktam, akkor előadták, hogy lehetek bármi. Mondtam is, az elektrotechnika érdekel. Erre beiradtak az itteni egyetemre ugyanúgy programtervező Informatikus szakra, és mellé egy OKJ-ra, ugyanúgy az ehhez legközelebbi szakon.
Egyszerűen képtelen vagyok tartani a tempót, NINCSENEK MEG A KÉPESSÉGEIM, sem az erőm hozzá. Ha éjszakáznom kell emiatt, ismét csak "én vagyok a hibás", olyan meg nem létezik a számukra, hogy ne menjen valami.
Azzal egyetértek, a mai informatika megnyomorítja az embert, és az én életem is elkrta szerintem már rendesen.....
Sajnos olyan világban élünk, ahol igazán nehéz, akár az iskolában akár a munkahelyen.
Örült verseny, örült hajtás, örült igazságtalanság. Nagy szerencse jó helyet találni, ahol az ember elégedett. Ha jó a munka, sokszor rosz a kollektív, ha jók a kolégák, rosz a fönök, vagy nem fizetnek stb.
Sok embernek az az érzése, hogy olyanok mint egy alkatrész, mely ha megkopik, kikecserélik, eldobják.
Arra már nincs lehetöséged, hogy esetleg más szakot válassz?
"Arra már nincs lehetöséged, hogy esetleg más szakot válassz?"
Mint írtam nincs, csak a szüleim részéről volt meg a hitegetés és a porhintés, amikor mást nem lehetett volna csinálni, mert legjobb esetben is átekrültem volna fizetősre.
Nem nem lenne lényeg a nagy fizetés. Egy konyha-mosdó-ágy +pár könyv kombinációval, tévé, áram nélkül is megelégednék, minimálbérrel, autó/tömegközlekedés nélkül, és boldog lennék, mert csak annyit várnának el tőlem az emberek, a társadalom, amire képes vagyok. Ha gyárban szallag mellet kéne csinálni, az se lenne baj. Amikol volt rá lehetőségem, direkt ezért szerződtem diákmunkára, hogy megpróbáljam-e, tudnám-e csinálni, bírnám-e. Jó esetben még a monotonitástól se kéne annyira tartanom. Amíg ott voltam, volt alkalmam ritka értelmes emberekkel is beszéljek. - igaz, az jobb hely volt, talán nem figyelték annyira.
De azt, hogy heti szinten permanensen kell éjszakázzak, hogy egy 900 soros kódban megírjam azt a beadandót, aminél örülhettem, hogy az 1/3-át el bírtam végezni..... Nem bírom egyszerűen, egyre inkább menekülni szeretnék, mert az újabb-és-újabb streszhelyzeteket nem tudom megszokni, sőt, gyökeresen az ellenkezője van nálam.
Megszökni nem tudom hogy tudnék, hogy ne kapjanak el, de akkor meg a testvéreim mindennapjait nyomorítanám meg. Vonat elé meg nem mernék állni, mert szakaszos fellobanásokkal néha marhára stresszelő halálfélelmeim vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!