Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ilyet szabad csinálni?

Ilyet szabad csinálni?

Figyelt kérdés
Nyáron lesz hittantábor és arra gondoltam tarthatnánk valami virrasztást vagy ájtatosságot. Rózsafüzér, aztán olvasnánk, elmélkednénk, imádkoznánk, de pap nélkül. Szerintetek ez kedves lenne Isten előtt? Szeretnénk valami szertartásfélét, de úgy, hogy ne sértsünk vele meg senkit. Római katolikusok vagyunk. Tehát akkor lehet ilyet?
2012. jún. 3. 14:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindenkit megfelelőlen tájékoztatsz a programról és mindenki elfogadja, akkor lehet ilyesmit csinálni.

De minek szertartás? Megidézitek Jézust vagy mire gondolsz?

Szerintem több értelme van Bibliai történetekről mesélni, Istenről beszélgetni, esetleg gyertyafényben vagy tűz mellett, mint brummogni bemagolt szövegeket.

Sokkal többet ér egy vidám, kellemes este Isten mellett, mint egy önkinzó brummogás, amit senki sem csinál szívesen.

De mondom, ha mindenkinek jó, hát legyen.

2012. jún. 3. 14:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne? De miért akarod kihagyni a papot?
2012. jún. 3. 14:33
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem akarom kihagyni a papot, zavarni nem akarom ilyen kis ügyekkel. Gondolkoztam azon, hogy a szabadban tartson nekünk misét, de az úgy valahogy nem olyan jó, meg megyünk is minden nap templomba.

Először én is csak ara gondoltam, olvasgatunk, elmélkedünk,

de mondom, úgy lenne szép, tiszteletteljes, ha imádkoznánk is. Úgy lenne ünnepélyes. Szerintem. :)

2012. jún. 3. 14:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem zavarás. Kérdezd meg nyugodtan, mi a véleménye! Ha kötöttebb imát szeretnél, zsolozsmázzatok!
2012. jún. 3. 14:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne lehetne?

A "szertartást" azonban meg kell különböztetni az imádságtól/könyörgésektől. Ugyanis ott a pap az Eukharisztiát mutatja be.

2012. jún. 3. 15:02
 6/9 A kérdező kommentje:

Egyébként lesz velünk kettő hitoktató is.

(Egyébként elsőnek valami agapé féleségre gondoltam és most el is olvastam Wikin. Van hozzá még ötletetek?)

A hittanosok 15-16 évesek (köztük én is).

2012. jún. 3. 15:43
 7/9 anonim ***** válasza:

"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává."

1Kor 6:12

2012. jún. 5. 19:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Persze, hogy tarthattok, ha van kedvetek. Imádkozni nem csak pappal együtt lehet. Azért hívjátok meg őt is, biztosan örülni fog, hogy önállóan ilyen kezdeményezésetek van. Hitoktatóval beszéljétek meg, hogy mi lenne jó, mit javasol, segíteni fog. Az mind jó, amit írsz, csak előre nem árt megtervezni, mi legyen belőle, és megbeszélni, mennyi időt szeretnétek így együtt tölteni Istennel. Ha unalomba torkollik, annak semmi értelme nincsen.
2012. jún. 6. 12:24
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Olyan jó olvasni, hogy vannak ilyen buzgó fiatalok:) Szerintem is szóljatok neki is, biztos örülne neki - gondolom:)
2012. jún. 7. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!