Ilyet szabad csinálni?
Ha mindenkit megfelelőlen tájékoztatsz a programról és mindenki elfogadja, akkor lehet ilyesmit csinálni.
De minek szertartás? Megidézitek Jézust vagy mire gondolsz?
Szerintem több értelme van Bibliai történetekről mesélni, Istenről beszélgetni, esetleg gyertyafényben vagy tűz mellett, mint brummogni bemagolt szövegeket.
Sokkal többet ér egy vidám, kellemes este Isten mellett, mint egy önkinzó brummogás, amit senki sem csinál szívesen.
De mondom, ha mindenkinek jó, hát legyen.
Nem akarom kihagyni a papot, zavarni nem akarom ilyen kis ügyekkel. Gondolkoztam azon, hogy a szabadban tartson nekünk misét, de az úgy valahogy nem olyan jó, meg megyünk is minden nap templomba.
Először én is csak ara gondoltam, olvasgatunk, elmélkedünk,
de mondom, úgy lenne szép, tiszteletteljes, ha imádkoznánk is. Úgy lenne ünnepélyes. Szerintem. :)
Miért ne lehetne?
A "szertartást" azonban meg kell különböztetni az imádságtól/könyörgésektől. Ugyanis ott a pap az Eukharisztiát mutatja be.
Egyébként lesz velünk kettő hitoktató is.
(Egyébként elsőnek valami agapé féleségre gondoltam és most el is olvastam Wikin. Van hozzá még ötletetek?)
A hittanosok 15-16 évesek (köztük én is).
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává."
1Kor 6:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!