Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit illik/szabad a könyvtárban...

Mit illik/szabad a könyvtárban csinálni és mit nem?

Figyelt kérdés

Telefonálni telefonálhatok? Fél-egy óránként muszáj innom, kiszárad a szám. Vizet vihetek be? Csokit? Laptopot?

Tudom, hülye kérdések, de fogalmam sincs, a könyvtári szabályzatban semmi idevonatkozó kérdést nem találtam.

Egyébként nagy, városi könyvtárról van szó.

2009. máj. 30. 14:55
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
Hangoskodni nem illik, mondjuk nem értem, hogy miért néznek ferde szemmel az emberre, ha nem olvasó helyen beszélget. Ott nem zavar senkit... Amíg a könyvekben kárt nem teszel, addig meg azt csinálsz, amit akarsz.
2009. máj. 30. 15:04
 2/5 anonim válasza:
100%
Telefonálni, hangoskodni, esni-kelni nem szabad. Laptopot használni lehet (persze ne ott nézd jó hangosan az új filmedet). Egyetemi könyvtárba járok, ott nem gáz ha beviszel egy üveg vizet, de ennivalónak nem örülnek.
2009. máj. 30. 15:05
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Telefonálást nagyon nem nézik jó szemmel; csokit, ennivalót nem vihetsz be, viszont innivalót jól zárható palackban (főleg nyáron) igen. Laptopot is nyugodtan vihetsz.

De mielőtt belépsz az olvasótérbe, nyugodtan megkérdezhetsz egy könyvtárost. Tapasztalataim szerint kedvesek, segítőkészek és el tudnak igazítani abban, hogy pontosan milyen szabályok élnek az adott könyvtárban. :)

2009. máj. 30. 15:24
 4/5 anonim ***** válasza:
2009. máj. 30. 16:09
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad egy lóval keresztülvágatni a könyvtártermen. Komolyan, hangoskodni, a könyvekben kárt tenni. Enni, inni. Sáros cipővel bemenni, táskát, kabátot bevinni. Kutyát sem.
2009. jún. 12. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!