Jehova tanúi nem veszik észre? Miért teszik ezt?
Azt állítják, hogy ők az egyedüli igaz egyház, ők az egyedüli Krisztus követők, de ez mellett olyan aroganciával és olyan agresszíven és sokszor alpárian válaszolnak az embereknek, magas lóról, önelégülten, hogy ezzel saját magukat lejáratják. Furcsa módon nem veszik ezt észre? Nagyon sokszor semmi Krisztusi nincs a hozzáállásukban, a hozzászólásukban, vagy megnyilvánulásukban. Olyan mintha mások szemében keresnék folyamatosan a szálkát. Tudom senki sem tökéletes, de ha magukat kereszténynek állítják be akkor nem ezt várná az ember...
Tisztelet a kivételnek!
"Visszaestek az Ószöv.be, vagy a leestek a muszlimba"
Sem az Ószövetségbe, sem a muszlimba.
"- ahol Jézus nem a Krisztus,"
Jézus a Krisztus!
"a köztünk élő Logosz, hanem próféta."
Ő aki a Logosz és egyben próféta, sőt Isten szolgája is. :-)
"Aki hiszi, hogy Jézus, a Krisztus: keresztény (nominálisan)."
Helyesebben: aki megismeri a Mindenható Istent és Jézus Krisztust is (János 17:3), és hiszi, hogy Jézus a Krisztus, az CSELEKSZI is az égi Atyja akaratát, azaz követi Krisztust = keresztény, vagyis Krisztus-követő.
Köszönöm a válaszokat!
Érdekes, hogy egyesek, hogy felháborodtak, pedig akinek nem inge, ne vegye magára! Miért általánosítok? Mert ha személyeskedek, akkor az a baj, és felháborodva töröltetnétek a kérdést. Miért általánosítok, azért mert a tanúk 99%-val ez a tapasztalatom, mert legfőképpen a tanúkkal kapcsolatban tapasztaltam ezeket.
Nem kell ezen megsértődni! A kérdés egyszerű: vagyis ha egy magát kereszténynek valló ember a fent említett módon viselkedik, az valójában Krisztus követő keresztény ember, vagy csak képmutató?
A kérdés pedig azért a tanúkhoz szól (legfőképpen), mert azt tartják magukról, hogy ők az egy igaz egyház, náluk az igazság... (Akkor pedig Krisztust kellene visszatükrözniük...)
Ha ezek után a tanúktól ezt a fajta viselkedést tapasztalom szinte kivétel nélkül, akkor milyen következtetést lehet levonni? Valóban Krisztus követő emberek, vagy csak magukat felmagasztaló és másokat lenéző, kirekesztő emberek? Nyugodtan letámadhattok! Nekem (és sajnos nem csak nekem) ez a tapasztalatom! Márpedig ha így van, akkor nem festetek valami jó képet magatokról és az igaz egyházatokról! Ezen el kellene gondolkodni! Tudom, most majd az jön, hogy nem embereknek és nem nekem kell megfelelni, hanem Jehova istennek...
Köszönöm, ha elgondolkoztok ezen!
"A kérdés pedig azért a tanúkhoz szól (legfőképpen), mert azt tartják magukról, hogy ők az egy igaz egyház, náluk az igazság... (Akkor pedig Krisztust kellene visszatükrözniük...)"
Neked kérdező, ahogy látom ezekből a megjegyzéseidből, elsősorban azzal van bajod, hogy a mi bibliai véleményünk és hitünk szerint VAN EGY igaz vallás, és magunkat tartjuk annak. Ezért erősen túlzó személyes támadással próbálod egyes tagjait lejáratni, mintha ezzel az egész szervezetet kritizálnád. Ez egy nyilvánvaló dolgot biztosan bizonyít: téged nem érdekel az igaz Isten bibliai igazsága, helyette azok személyét támadod, akik erről beszélnek!
Pedig tény, Jehova Tanúi, mint szervezet, megtermi a krisztusi jó gyümölcsöket. Minden más téma, csak mellébeszélés, figyelemelterelés, melynek nem bibliai célja van. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!