Jehova tanúi nem veszik észre? Miért teszik ezt?
Azt állítják, hogy ők az egyedüli igaz egyház, ők az egyedüli Krisztus követők, de ez mellett olyan aroganciával és olyan agresszíven és sokszor alpárian válaszolnak az embereknek, magas lóról, önelégülten, hogy ezzel saját magukat lejáratják. Furcsa módon nem veszik ezt észre? Nagyon sokszor semmi Krisztusi nincs a hozzáállásukban, a hozzászólásukban, vagy megnyilvánulásukban. Olyan mintha mások szemében keresnék folyamatosan a szálkát. Tudom senki sem tökéletes, de ha magukat kereszténynek állítják be akkor nem ezt várná az ember...
Tisztelet a kivételnek!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
„Aki igy viselkedik annak hiába való a munkája szolgálhat ezer órát is egy nap...
Egy Tanú”
Köszönöm! Egy tanú, aki megértette a kérdést! Ez volt a kérdés lényege!
Grkaty!
„Kedves kérdezö, amit leírtál tapasztalatom szerint nézet kérdése. Attól függ ki milyen természetü.
Vannak kedves emberek, akik meghallgatják a mások nézetét. Vannak, akik mindjárt dühbe gurulnak még a képzelt dolgokért is.”
Mint mondtam nem vagyunk tökéletesek! DE! A te válaszodból is kitűnik, hogy természetesnek gondolod, ha valaki így viselkedik, mert az illető ilyen. Nem! Krisztusnak nem voltak ilyen megnyilvánulásai, és tanításai sem, hogy így reagáljunk egy ártatlan kérdésre, vagy egy támadásra! Ő azt mondta, hogy szeresd elenségedet és áldjad azt…
„Ha Te elégedett és biztos vagy a vallásoddal, akkor miért bánt ez téged? Vagy talán kétségeid vannak?”
Úgy látom nem értetted a kérdést! Ez hogy jött ide? Most nem az én vallásomról és elégedettségemről szólt a kérdés, hanem arról, hogy vajon aki a kérdésben szereplő módon (jelen esetben tanúként) hirdeti, hogy keresztény, az valóban keresztényként (Krisztus követőként) él e- és tanít? Szerintem nem!
„nem, nem kétszínűek. inkább a vizualitást emelném ki: egy tanú jól megfigyeli a beszélgetőpartnerét, vagy a reakcióit, és azokhoz igazítva kérdez, vagy válaszol. maga pál mondta, hogy szegénynek szegény, görögnek görög, rómainak római, hogy megnyerjék őket. ez nem kétszínűség, hanem a tanítás művészete,”
Ezt sem nevezném Krisztusi megnyilvánulásnak, tanítás művészetének meg pláne nem! Ebben semmi alázat, szerénység és odaadás nincs, csak arrogancia, és felfuvalkodottság!
Ráadásul ez nem arról, szól, hogy aki bunkón szól, ahoz egy keresztéény is nyugodtan szólhat bunkón, vagy aki arrogáns, azzal lehet arrogánsan beszélni, mert csak azt érti! Biztos, hogy Krisztus ezt tanította?
„esetleg a pizza után túl sok volt a sőr, vagy a bor.”
Érdekes, mennyit olvastam arról, hogy nem dorbézoljanak, és dözsidőzsizzenek a kersztények… Krisztust tükrözi vissz az a tanú (keresztény) aki sörözi, borozik, kicsit többet a kelleténél és utána a száját nem tudja megtartóztatni és arrogánsan sérteget másokat???
Tisztelt kérdező! Szerintem nem teljesen korrekt a kérdésed, mert általánosítasz és csak a végére biggyesztettél oda egy kis "tisztelet a kivételnek" címkét, ami eléggé aránytalannak tűnik számomra. De miért nem mutatsz példákat? Azt írod, hogy "arrogánsak" és "agresszívek", valamint SOKSZOR "alpárian válaszolnak". Ezekre akkor biztos van bőséges bizonyíték sok különböző Tanútól, igaz? Vagy ezeket a jelzőket inkább értsük szubjektíven?
Nem azt állítom, hogy a Tanúk nem hibáznak és nem lehet kihozni a sodrukból, de azért általánosságban ezek a jelzők szerintem túlzók.
Szerintem ez a kérdés is jó figyelemelterelésnek a fontosabb dolgokról. Néhány Tanú írogat csak ide összességében, ezekből nem lehet messzemenő következtetéseket hitelesen levonni.
"Ráadásul ez nem arról, szól, hogy aki bunkón szól, ahoz egy keresztéény is nyugodtan szólhat bunkón, vagy aki arrogáns, azzal lehet arrogánsan beszélni, mert csak azt érti! Biztos, hogy Krisztus ezt tanította?"
Ebben teljesen igazad van kérdező, de ha volt valakivel rossz tapasztalatod a Tanúk közül, miért terjeszted ki "sokakra"?!
"... a száját nem tudja megtartóztatni és arrogánsan sérteget másokat???"
Hol is van ilyen egy Tanútól??
23%-os!
Pont ez ami nem tetszik többek között, hogy rögtön visszatámadsz. Pedig én nem támadtam, hanem feltettem egy kérdést. Az első tanú nem vette támadásnak, ő értette a kérdést. Az itt írogató tanúk ~99%-a általában ilyen válaszokat ír, mint most az előbb te. Nem fogok bemásolni példákat, akik itt vannak évek óta, pontosan tudják, hogy miről beszélek. Nem én vagyok az első akinek ez feltűnt.
Néhány ember viselkedéséből nem lehet általánosítani, s pláne nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a hitigazságokat illetően. Senki sem tökéletes, kisebb-nagyobb bunkóság minden egyházban előfordulhat.
Egyébként én ezt itt nem tapasztaltam, engem nem zavar a stílusuk.
"Pont ez ami nem tetszik többek között, hogy rögtön visszatámadsz."
Te ezt támadásnak véled? Akkor már értem a kritikád lényegét! Ha hallgatnánk és csak bólogatnánk mindenkire, az lenne a jó? Persze, hogy részben igazad van, de azért ismerd el, erős túlzás is van benne.
"Pedig én nem támadtam, hanem feltettem egy kérdést."
Én sem vettem támadásnak, hiszen részben jogos kritika. Egyszerűen csak aránytalannak, túlzónak és figyelemelterelésnek tartom a véleményed. Kevés, nagyon kevés emberből jellemzel sokakat! Nézetem szerint itt nagyon kár egymás tökéletlenségeit boncolgatni.
"Az itt írogató tanúk ~99%-a általában ilyen válaszokat ír, mint most az előbb te."
Az itt írogató Tanúk többsége, vagy szerintem legalább fele már válaszolt a kérdésedre.
És mi baj van a válaszommal? Szerintem mindenkinek joga van a véleményéhez, míg nem bántja és sértegeti a másikat vele. De mindegy, úgy látom, hogy nem a rosszindulat vezérelt.
Kedves kérdező!
Nem lehet, hogy egy kicsit eltúlzod a dolgokat? Mi baj volt a 13. tanú hsz. kommentjével? Én semmi támadást nem tudok kiolvasni belőle. Azt állítod, hogy az ide látogató tanúk 99 százaléka támadó válaszokat ír általában, szerintem ez nagyon távol van a valóságtól. Érdekes, hogy szp72 sem tapasztalta az általad írtakat velünk kapcsolatban, pedig Ő is aktívan tevékenykedik itt és jópárszor folytattam/tunk vele vitákat.
Kedves kérdezö, még egyszer szeretnék a kommentedhez hozzászólni.
Minden ember más természetü. Az egyik tréfás jókedvü /sajnos ez a mai világban már ritkaság/, a másik mélyen gondolkodik, a harmadik rögtön cseveg....valaki sértödékeny.
Mindenki kivétel nélkül idönként vétkezik a nyelvével. Jakab 3:8
Kedves kérdezö, azt írja a Biblia, hogy legyünk elnézöek, türelmesek, és nagymértékben bocsássunk meg egymásnak.
Még a Mi Atyánk imában is ez áll: "Bocsásd meg a mit vétkeinket, ahogyan mi is megbocsájtunk az ellenünk vétkezöknek".... tehát ha én mindenért meg fogok sértödeni /magamról írok, nem rólad kedves kérdezö!!/...akkor hogyan kérhetem én Istenemet, hogy úgy bocsásson meg nekem ahogyan én a másiknak?
..és még ennyit, nyugodtan megihatsz egy pohárka vörösbort, mértékkel egészséges. /Feltéve, hogy már vagy 18 éves, erre törvény van/
Még Pál apostol is tanácsolta Timóteusnak. Itta Jézus Krisztus is.
Aztán az ellenségei csúfolták, hogy részeges.... látod ilyenek az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!