Jehova tanúi nem veszik észre? Miért teszik ezt?
Azt állítják, hogy ők az egyedüli igaz egyház, ők az egyedüli Krisztus követők, de ez mellett olyan aroganciával és olyan agresszíven és sokszor alpárian válaszolnak az embereknek, magas lóról, önelégülten, hogy ezzel saját magukat lejáratják. Furcsa módon nem veszik ezt észre? Nagyon sokszor semmi Krisztusi nincs a hozzáállásukban, a hozzászólásukban, vagy megnyilvánulásukban. Olyan mintha mások szemében keresnék folyamatosan a szálkát. Tudom senki sem tökéletes, de ha magukat kereszténynek állítják be akkor nem ezt várná az ember...
Tisztelet a kivételnek!
Szia!
A gondolkodóbbak bizonyára észreveszik, viszont azok nagy valószínűség szerint el is hagyják a szervezetet.
Én úgy gondolom, hogy akik annyira nagyon elkötelezték az életüket a szervezetnek, azoknak sajnos természetes ez a viselkedés. Ők ugyanis annyira a magukévá tették a szervezet tanításait, hogy a valláskritikában is személyeskedést látnak. Nem érzik a különbséget a kettő között. Teljesen nyilvánvaló, hogy annak a szervezetnek semmi köze nincs Istenhez.
Egyébként az a szomorú, hogy itt a fórumon is szóvá tették már a JT szervezet rosszindulatú viselkedését, többször is! Ők ahelyett, hogy odafigyelnének a visszajelzésekre, és magukba néznének, inkább támadásnak vélik az ilyen megnyilatkozásokat. Sőt, ha engem kérdezel, örülnek is neki, mert a Máté 24 próféciáját - tévesen - látják ebben a helyzetben. Ilyenkor azonban, amikor elkezded nekik magyarázni, hogy őket nem Krisztus miatt kritizálják hanem a viselkedésük, és az általános valláskritika miatt, ami lényegében minden vallást érint, akkor valahogy, mintha kikapcsolna a gondolkodásuk, és képtelenek elfogadni és bebeszélik maguknak, hogy őket üldözik.
A kör ilyenkor bezárul, ebben az esetben már jobb, ha nem is társalgunk az illetővel tovább.
@13:43
Van valami abban, amit mondasz. Nyilván nem minden Tanú egyforma, lehetnek, akik megértik, hogy a valláskritika a vallásos élet szerves része. Egyébként ezen a fórumon sajnos tényleg több olyan Tanú is megfordult már, kiknek arrogáns a stílusa, és akik képtelen egy normális beszélgetésre, mert el sem gondolkodnak a másik fél érvein.
Tehát valóban igaz, hogy nem egyénekből kell megítélni a szervezetet. Azonban azt gondolom helytálló az érvelés, hogy nemcsak egyes ide írogató Tanúkkal van a gond. Én olvastam már például, hogy azok ellen, akik elhagyták a szervezetet, milyen gyűlöletet szítanak. Pontosabban a szervezet az, amely a Tanúkat felbiztatja az Ex-Tanúk ellen. Mert mondd meg nekem őszintén, szerinted rendben van minden azokkal a vezetőkkel, akik arra nevelik a Tanúkat, hogy akik kiléptek tőlük, azok elmebetegek? Bizony, ezt lehet olvasni egy korábbi kiadványaikban.
Szerintem nagyon nincs ez rendjén, és ez is leleplezi, hogy Isten Lelkének semmi köze ehhez a szervezethez.
Aki igy viselkedik annak hiába való a munkája szolgálhat ezer órát is egy nap...
Egy Tanú
Kedves kérdezö, amit leírtál tapasztalatom szerint nézet kérdése. Attól függ ki milyen természetü.
Vannak kedves emberek, akik meghallgatják a mások nézetét. Vannak, akik mindjárt dühbe gurulnak még a képzelt dolgokért is.
Ha Te elégedett és biztos vagy a vallásoddal, akkor miért bánt ez téged? Vagy talán kétségeid vannak?
"semmi Krisztusi" - azonkívül, hogy roppant unalmas ez a nyomulás a gyk-n, a lényeg: nem hiszik hogy Jézus a Krisztus. A megtestesült Isten. Ez pedig a kereszténységnek az alapja. Ezért -bár keresztényeknek mondják magukat nem azok. Visszaestek az Ószöv.be, vagy a leestek a muszlimba- ahol Jézus nem a Krisztus, a köztünk élő Logosz, hanem próféta. Azonban prófétából sok volt, nagyon jó és rendes emberből is, még csodálatos képességekkel rendelkezőkből is, mégsem alapítottak vallást, ahogy a megtestesült Logosz: Jézus Krisztus tette.
Aki hiszi, hogy Jézus, a Krisztus: keresztény (nominálisan). Aki pedig követi is Krisztust: az JÓ KERESZTÉNY.
Ehhez ajánlom, ne a rétestészta hosszúságú JT-ket olvasd a gyk-n, hanem Kempis Krisztus követését. Kitűnő segédkönyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!