Hogyan tudnám elfogadtatni a családommal?
Lelkésznő szeretnék lenni.Ez minden vágyam, hogy az Úrat szolgálhassam.
De a családomból ezt senki sem támogatja...sőt lehurrognak érte. És ez elég rosszul esik. El nem tántoríthatnak a döntésemtől, csak azt szeretném, hogy fogadják el...
A családunkban csak én vagyok vallásos vagyis más is meg van keresztelve de ennyi, semmi több.
Szóval nem tudom hogyan fogadtassam el velük. Egyedül a barátom, aki kántor ő támogat és persze sok lelkész ismerőm is...Csak a család nem:(
Ülj le velük, és sorold fel az érveidet. Ha csak megkeresztelve vagy, de nem jártatok templomba, akkor lehet hogy nehéz lesz megértetni velük.
(Én megkeresztelve sem vagyok, apámék igen, de utálják, mikor a nagymamámmal elmegyünk misére)
23/l
ezt én is leírhattam volna, mint ahogy utaltam is rá, de a kérdező iránti tiszteletből nem tettem
nem úgy, mint jehovatanúja...
Nem tudom, én nem hinném, hogy csak azért, mert nő vagyok nem hirdethetném úgy az Isten igéjét mint férfi.Értem én, hogy nem azt mondjátok, hogy a nő nem egyenrangú a férfival, csak mégis...:) Ismerek női lelkészt is és ők mind nagyon boldogok és azt mondják, hogy jól döntöttek, hogy azok lettek.
A gyerekvállalással meg csak annyit, hogy szeretnék gyerekeket, nem hinném, hogy akadály jelenthetne ebben.
És azt is tudom, hogy egy év alatt sok minden történhet, de már megtanultam, hogyha kitartok a döntéseim mellett, akkor akár 1000 év is eltelhet akkor is kiállok amellett amit egyszer elhatároztam, tudom makacs dolog de én ezt szeretném csinálni
Ja és még egy. Ha az Úr nem nézné ezt jó szemmel, akkor úgysem engedi, hogy megtegyem, valamilyen módon tudatná velem,vagy csak szimplán meggátolná.
Én mindent meg fogok tenni, hogy lelkésznő lehessek, rajtam nem fog múlni. És ha az Úr is azt akarja akkor az leszek:)
Nagyon aranyos lány lehetsz.:)
De hadd tegyek egy megjegyzést.
"Ha az Úr nem nézné ezt jó szemmel, akkor úgysem engedi, hogy megtegyem, valamilyen módon tudatná velem,vagy csak szimplán meggátolná."
Ha isten meggátolja a neki nem tetsző dolgok megtörténését, akkor miért hagyta pl, hogy a vallásellenes kommunisták majdnem száz esztendeig uralmuk alatt tartsák a fél világot?
Papi szolgálatot az ószövetségben csak a férfiak végezhettek. De néhány kivétel már ott is, akkor is volt. Például az egyik bírája Izraelnek Debóra volt. Jézusban a Biblia szerint nincsen nő és férfi. Ha a férfiak nem állnak a helyzet magaslatán, Isten azzal szégyeníti meg őket, hogy nőket hív el az ő szolgálatába. Tehát te csak arra vigyázz, az elhívásod Istentől legyen. A nélkül ne menj, de ha Isten hívott el, légy engedelmes. Szüleidet tiszteld, Istenedet szolgáld. Hogy Isten hogyan tud megáldani egy nőt, aki engedelmes neki, olvasd el Traus Liza néni életét, vagy nézz utána a Magyar Belmisszió Biatorbágyi történetének. A kettő lényegében ugyan az.
Isten áldása legyen életeden, szolgálatodon!
A Jézusba vetett hit reményt ad, elfogadhatnám az evolúciót is, de az nekem nem ad semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!