Németországban születtem,4 évig ott éltem. Majd Magyarországra kerültem. Szeretnék a német származásomra hivatkozva kiköltözni a családommal. Van erre valami megoldás?
Anyukám Német állampolgár. De nem tartjuk a kapcsolatot.
Apukám Magyar . Ha jól tudom kettős állampolgárságom volt pici gyerekkoromban.
mi az, h gyerekkorodban kettős állampolgárságod volt? ha volt, akkor most is az van, nem? nem veszik el azt csak úgy...ez fura...nézz utána vmi hivatalos helyen...
abban viszont igaza van a másiknak, h május 1től már nem számít, hogy milyen a nemzetiséged, német vagy magyar...
2.! Igenis, korábban úgy volt, hogy egy ideig kettős állampolgár az egyén, utána választani kellett.
Kérdező!
Én pont most vagyok ebben a cipőben. Édesapám német állampolgár, de én itt születtem. Ha bemész a nagykövetségre, bemutatod a születési anyakönyvi kivonatodat (benne van, hogy német szülő gyermeke vagy), akkor elvileg simán megadják az állampolgárságot neked.
Abban viszont igaza volt a többieknek, hogy már nem kell az állampolgárság, hogy kimenj, dolgozz és élj ott.
vonatjegyet kell venni vagy bepakolni a kocsiba és kész :)
május 1-től tényleg mintha csak a szomszéd városba mennél
amúgy az is igaz hogy régen választani kellett, hogy melyik állampolgárságot tartod meg a németet vagy a magyart, de ha bemész a követségre, vagy akár a konzulátusra, akkor ott szerintem seperc alatt el tudják neked intézni a német állampolgárságodat
meg aztán anyukáddal is felvehetnéd a kapcsolatot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!