Jehova tanúi miért álldogálnak kint feleslegesen az utcákon?
Biztosan ti is találkoztatok velük, ahogy párban álldogálnak az állványuk mellett.
Hazafelé menet mindig látom őket, ott állnak szerencsétlenek télen-nyáron, hóban-fagyban, és semmi értelme annak, amit csinálnak, mert mindenki elmegy mellettük. Kérdem én, akkor minek állnak ott? Haaznosabb lenne, ha szórólapot osztanának.
igy van
Nem felesleges, ez a feladat egy új ág a szolgálat területén, mindenhol a világon, nem csak itt.
Vannak akik nagyon ritkán tartozkodnak otthon, ezért elérhetetlenek, s igy ha az otthonában nem de találkozhat a jóhirrel az utcán, és tájékozóthat.
Vannak akik kényelmetlennek érzik magukat, mert beszélgetnének velünk de tartanak a szomszédok Barátok csúfolódásától,
igy is nagyon sok kiadványt elvisznek minden korosztályból valók.
Mi nem szórólaposok vagyunk, persze a kiadványok dijmentesek. a szolgálat ezen ága is hozzá tartozik az imádathoz, mint a gyülekezetbe járás, stb.
nekem az a tapasztalatom van, hogy egyesek bátortalanok elöször, majd mikor többször elmellöznek, maguk jönnek irodalmat kérni.
Sok szép érdekes beszélgetéseink vannak az emberekkel. Én magam nagyon szeretem ezt a fajta szolgálatot, szeretem az embereket. Sokan vannak akiket érdekel, tudják hová kell jönni.
Pont most kommenteltem egy másik kérdéshez ez ügyben :)
Ezek beteg emberek, lelki-segély szolgálatnak, orvosoknak össze kéne őket szedni.
Nem normális, hogy fiatal férfiak/nők az utcán egy ostoba táblával fél napokat álldogálnak a hidegben.
Ha rajtam múlna begyűjteném ezeket és irány a pszichiátria.
Amúgy a hajléktalanok, utcazenészek, alkeszek mellé már csak a jehovások hiányoztak a a forgalmas helyekről.
Ha meg arról beszélünk mi mennyi hasznos, akkor osszanak ételt a szegényeknek és hasonlók. Csak az felesleges, semmi biznisze nem lenne abban a szektának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!