Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi miért álldogálnak...

Jehova tanúi miért álldogálnak kint feleslegesen az utcákon?

Figyelt kérdés

Biztosan ti is találkoztatok velük, ahogy párban álldogálnak az állványuk mellett.

Hazafelé menet mindig látom őket, ott állnak szerencsétlenek télen-nyáron, hóban-fagyban, és semmi értelme annak, amit csinálnak, mert mindenki elmegy mellettük. Kérdem én, akkor minek állnak ott? Haaznosabb lenne, ha szórólapot osztanának.

2014. nov. 30. 12:39
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
30%
Ők hidegedni járnak ki.
2014. nov. 30. 13:03
 2/24 intrepid ***** válasza:
64%
Az amerikai Bőrtorony azt mondta, hogy ez jó nekik, akkor szerintük is jó.
2014. nov. 30. 13:11
 3/24 anonim ***** válasza:
32%
Nem feleslegesen állnak kint. Vannak érdeklődők, akik oda mennek és vagy kérdeznek, vagy kérnek egy könyvet. Az Istennek végzett munka, ami egyáltalán nem haszontalan.
2014. nov. 30. 14:13
 4/24 anonim ***** válasza:
31%

igy van

Nem felesleges, ez a feladat egy új ág a szolgálat területén, mindenhol a világon, nem csak itt.

Vannak akik nagyon ritkán tartozkodnak otthon, ezért elérhetetlenek, s igy ha az otthonában nem de találkozhat a jóhirrel az utcán, és tájékozóthat.

Vannak akik kényelmetlennek érzik magukat, mert beszélgetnének velünk de tartanak a szomszédok Barátok csúfolódásától,

igy is nagyon sok kiadványt elvisznek minden korosztályból valók.

Mi nem szórólaposok vagyunk, persze a kiadványok dijmentesek. a szolgálat ezen ága is hozzá tartozik az imádathoz, mint a gyülekezetbe járás, stb.

2014. nov. 30. 14:28
 5/24 anonim ***** válasza:
35%

nekem az a tapasztalatom van, hogy egyesek bátortalanok elöször, majd mikor többször elmellöznek, maguk jönnek irodalmat kérni.

Sok szép érdekes beszélgetéseink vannak az emberekkel. Én magam nagyon szeretem ezt a fajta szolgálatot, szeretem az embereket. Sokan vannak akiket érdekel, tudják hová kell jönni.

2014. nov. 30. 15:51
 6/24 anonim ***** válasza:
70%

Pont most kommenteltem egy másik kérdéshez ez ügyben :)

Ezek beteg emberek, lelki-segély szolgálatnak, orvosoknak össze kéne őket szedni.

Nem normális, hogy fiatal férfiak/nők az utcán egy ostoba táblával fél napokat álldogálnak a hidegben.

Ha rajtam múlna begyűjteném ezeket és irány a pszichiátria.

Amúgy a hajléktalanok, utcazenészek, alkeszek mellé már csak a jehovások hiányoztak a a forgalmas helyekről.

Ha meg arról beszélünk mi mennyi hasznos, akkor osszanak ételt a szegényeknek és hasonlók. Csak az felesleges, semmi biznisze nem lenne abban a szektának.

2014. nov. 30. 20:08
 7/24 anonim ***** válasza:
46%
Azt hiszik, hogy ezt Jézus parancsára teszik, pedig Jézus nem mondott ilyet. Nem mondta, hogy álljatok kint akkor is, ha nem megy oda hozzátok senki.
2014. nov. 30. 21:54
 8/24 anonim ***** válasza:
32%
Jehovának az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson (1Tim 2:4). Ezért igyekszünk minél több embert elérni a Királyság üzenetével. És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég. (Máté 24:14). Sok helyen nehéz otthon találni az embereket. De lehet, hogy egy közterületen tudunk velük beszélgetni. Némelyek esetében ez az egyetlen lehetőség, hogy halljanak a jó hírről. Szeretnénk , prédikálni az embereknek mindenhol, ahol megtalálhatók (2Tim 4:5)
2014. dec. 1. 00:17
 9/24 anonim ***** válasza:
46%
TÖBB SZÁZ MILLIÓAN MIÉRT BÁMULNAK OTTHONUKBAN EGY FÉNYES DOBOZT, A TV-T? miért mások életét nézik, ahelyett, hogy a sajátjukat élnék? inkább szabadtéri program, mint tv nézés, szerintem, de a biblia szerint az emberek inkább a mesékkel (filmek, sorozatok) foglalkoznak majd, mint az igazsággal. úgy tesztek, mintha ezzel ártanának valakinek, vagy mintha ezzel rosszat tennének. pedig a tanúknál békésebb személyek nem sokan vannak.
2014. dec. 1. 09:14
 10/24 anonim ***** válasza:
63%
a horgászok minek álnak/ülnek kint fölöslegesen a vízparton? nos a fölösleges szó nem mindíg igaz. nem tudni ugyanis, mikor kapnak a halak.
2014. dec. 1. 09:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!