Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Sokan miért koptatják felesleg...

Sokan miért koptatják feleslegesen az egyetemi padot, amikor egyértelmű, hogy úgyse lesz munkájuk?

Figyelt kérdés
Miért ringatóznak abban, hogy 3-400-akat fognak keresni itthon egy nevesincs papírral? Amikor ők is tudják, hogy még munkát sem fognak kapni. Nem inkább az lenne az ésszerű, hogy fiatalon kimenni valamelyik külföldi országa, megalapozni magukat. Hozni befele a pénzt és itt elkölteni, hogy beindulhasson a gazdaság?
2011. jún. 24. 11:22
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
te így csináltad?
2011. jún. 24. 11:25
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Ad:1 nyilván a nagyja nem gondolja,hogy nem fog megélni. Mert ha ezt 100%-ra tudná, bele sem kezdene! Biztos van olyan is, akinek fáj elmenni még dolgozni és inkább tanul!

Ad 2: te komolyan azt gondolod,hogy ha már kimegy külföldre, akkor a magyar gazdaság fogja érdekelni? Ugyan már!

2011. jún. 24. 11:25
 3/20 anonim ***** válasza:
én kimentem a középiskola után, azóta sem jöttem vissza(ennek már 6.éve) és nem is fogok.(Itt végeztem el az egyetemet, tehát nem Magyarországon.) Azt gondolom, hogy aki egyszer kimegy és megtapasztalja azt hogy mennyivel másabb az élet kinn(munkakörülmények, fizetés, megbecsülés) az nem nagyon akar hazajönni.
2011. jún. 24. 11:27
 4/20 anonim ***** válasza:
Nem mindenki beszél pl nyelveket. Meg sok minden kötheti ide az embert. Meg ha kimész külföldre, alapvetően "szolga"munkát kell végezned, sokan ezt nem akarják bevállalni. Ha kint keresel is jól, megalapozod anyagilag a jövődet, az a pénz is elfogy egyszer, visszajössz, és ugyanúgy nem tudsz itt elhelyezkedni. És én ha már egyszer kimegyek, biztos nem jönnék ide vissza.
2011. jún. 24. 11:27
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Akik az egyetemre mennek azoknak a többsége csak azért megy mert azt hiszi álomvilágban él és diplomával egész jókat fog keresni, ez igaz mert tényleg lehet jót kaszálni, de nem mindegy hogy hogyan csinálja azt. A többség azt hiszi hogy egyetem után minden simán fog menni pedig nem, legjobb az lenne ha szakmát tanulna és arra alapozna az egyetemmel esetleg ki épít ez idő alatt kapcsolatokat így könnyebben talál munkára, de a legjobb az ha kimegy külföldre ameddig fiatal összegyűjt jó sok pénzt és hazajön és itt élné az életét. Most hogy aí kérdésedre válaszoljak. elmondom hogy van értelme az egyetemi továbbtanulásra csak az a nem mindegy hogy az illető mit akar elérni tehát úgy érdemes ezt ha van konkrét elképzelése mit akar esetleg már van valami alap szakmája amire építeni tudna. Ennek csak így van értelme.
2011. jún. 24. 11:28
 6/20 A kérdező kommentje:
Igen, én kimentem 19 évesen, nem bántam meg.
2011. jún. 24. 11:28
 7/20 anonim ***** válasza:
95%

Én pont, hogy úgy gondolom, hogy lesz munkám. Persze nem kezdem egyből az egekben, de lassan csak kialakul

Külföldre azért nem megyek, mert nem hagyom itthon a páromat (ő nem tudna jönni). Voltunk 3 évet távkapcsolatban, többször nem hiányzik...

2011. jún. 24. 11:29
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Középiskolai végzettséggel külföldön csak rabszolgamunka van. Van akinek az is megfelel, és eljátszhatja az "élet kemény, és én szembenézek vele" című játékot, de az egyetemen henyélni sokkal jobb dolog.
2011. jún. 24. 11:34
 9/20 anonim ***** válasza:

figyelj, én nem itélem el a te nézőpontodat sem, igen igy is lehet érvénynesülni ahogy te csináltad

DE! Én pl. igenis egyetemre járok és nem gondolnám, h feleslegesen, először is szert teszek tudásra, a szakmám elsajátitására, némi gyakorlatra,

az h egyértelmű, h úgyse lesz munkájuk - ez szerintem a legkevésbé sem helytálló, igaz, vannak olyanok is, akik igy jártak, de nem ez a többség, azok járnak igy, akik nem tudjak kihasználni a lehetőségeiket, akik az egyetemet is apuci unszolására végezték. igenis, sokan vannak akik tényleg jo munkára leltek a fősuli/egyetem után is, nem mondom h mindenki több százezreket keres, de meglehet élni belőle. A másik dolog, h nem hagynám el a hazámat, semmi pénzért. Itt születtem, itt nőttem fel, és itt szeretnék érvényesülni. Itt élnek a családom, barátaim. Szoval én inkább a nehezebb utat választom, mint a könyebbet. De én nem irlak le téged, ugy mint te engem (egyértelmű, hogy úgyse lesz munkájuk?, nevesincs papírral)

2011. jún. 24. 11:34
 10/20 anonim válasza:
67%
nem tudom mások hogyan csinálják, én tanultam/dolgoztam külföldön is, három felső fokú nyelvvizsgám van, jelenleg 475e Ft a bruttóm, és nő vagyok, és jelenleg is egyetemre járok, másoddiplomás képzésre, nekem megéri egyetemre járni! :) mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.
2011. jún. 24. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!