Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mások is kiadnak sokszor...

Mások is kiadnak sokszor feleslegesen pénzt?

Figyelt kérdés
Annyi mindenre ment el nagyobb összeg, ami nem sikerült. pl egy 150ezres tandij, 100ezres laptop ami rossz lett, neg több ilyesmi. Annyira bánt, hogy ilyen nyomi vagyok.
2013. jan. 12. 10:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne, SZJA-nak hívják :D
2013. jan. 12. 10:14
 2/9 A kérdező kommentje:
:D olyanra gondoltam, amit nem lett volna muszáj :(
2013. jan. 12. 10:16
 3/9 anonim ***** válasza:
Amúgy persze. Megvettem egy telefont, hónapokig spóroltam rá, hogy legyen rá 30 ezer forintom, aztán kiderült, hogy nem is olyan jó telefon. Így most eladom (persze annyiért biztos nem fogják megvenni, amennyit én adtam érte), és használom a régit. Tesóm egyszer elhagyta a telefontöltőjét, és vett egy újat, mert ugye a telefont muszáj feltölteni. Aztán kb. egy hónap múlva nagytakarításnál megtalálta az ágy mögött a régi töltőt, becsúszott oda valahogy. És persze ez is így fölösleges pénz volt, mert minek 2 töltő 1 telefonhoz, viszont eladni se tudja telefon nélkül a töltőt.
2013. jan. 12. 10:34
 4/9 anonim ***** válasza:

Soha ne sajnáld azt, ami ellen már nem tudsz mit tenni. Fogd fel tanulópénznek. Legközelebb átgondoltabban fogsz költekezni.

Nekem is bőven volt felesleges pénzkiadásom, amit az egész családom megérzett. Szerintem az idő sokkal fontosabb, mint a pénz. Úgyhogy amíg kezdesz magaddal valamit (vagy azzal, amid éppen van), addig semmiért sem kár. Egyszer élünk, így panaszkodni sem érünk rá.

2013. jan. 12. 10:52
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha drága dolgot készülök venni - ez legtöbbször műszaki cikk -, először alaposan informálódom róla - szakértői véleményektől kezdve, a teszteken át a vásárlói véleményekig mindent, aztán átgondolom, mennyire tudnám kihasználni, és hogy mennyire tetszik.

A laptop nem javítható? Garanciás még?

2013. jan. 12. 20:47
 6/9 A kérdező kommentje:

a laptopnál pont beteg voltam amikor vettem, amiatt sikerült az a rossz vásár

a tandíjnál meg lelkileg voltam rosszul nem tudtam feldolgozni egy csomó tragédiát, de akkor is bánt mert nincs sok pénzünk

2013. jan. 13. 17:07
 7/9 A kérdező kommentje:
laptopot én is hónapig nézegettem meg minden, csak több hónapos kezelés után voltam és több hónapos kezelés várt rám, ezért egy ismeretlen márkájút megvettem egy kisvárosban ahol mindig drágábbak az ilyenek
2013. jan. 13. 17:09
 8/9 anonim ***** válasza:
Értem én. De garanciás a gép?
2013. jan. 13. 20:04
 9/9 anonim ***** válasza:

Vannak olyan kiadások, amelyekről nem lehet előre tudni, hogy később felesleges lesz bizonyulni. A laptopról például nem tudhattad előre, hogy tönkre fog menni. Ez benne van a pakliban. Az ilyen felesleges kiadások kockázatát úgy lehet csökkenteni, ha drágább dolgokat csak jótállással veszel.

Az igazán felesleges kiadás az, amelyről már akkor, amikor kiadod, tudod vagy gyanítod, hogy az ablakon dobod ki a pénzt. Új kabát, amikor a réginek még semmi baja, csak már unod, pl.

Ha nem tehetsz arról, hogy odalett a pénzed, kár emésztened magad.

2013. jan. 25. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!