Mások is kiadnak sokszor feleslegesen pénzt?
Soha ne sajnáld azt, ami ellen már nem tudsz mit tenni. Fogd fel tanulópénznek. Legközelebb átgondoltabban fogsz költekezni.
Nekem is bőven volt felesleges pénzkiadásom, amit az egész családom megérzett. Szerintem az idő sokkal fontosabb, mint a pénz. Úgyhogy amíg kezdesz magaddal valamit (vagy azzal, amid éppen van), addig semmiért sem kár. Egyszer élünk, így panaszkodni sem érünk rá.
Ha drága dolgot készülök venni - ez legtöbbször műszaki cikk -, először alaposan informálódom róla - szakértői véleményektől kezdve, a teszteken át a vásárlói véleményekig mindent, aztán átgondolom, mennyire tudnám kihasználni, és hogy mennyire tetszik.
A laptop nem javítható? Garanciás még?
a laptopnál pont beteg voltam amikor vettem, amiatt sikerült az a rossz vásár
a tandíjnál meg lelkileg voltam rosszul nem tudtam feldolgozni egy csomó tragédiát, de akkor is bánt mert nincs sok pénzünk
Vannak olyan kiadások, amelyekről nem lehet előre tudni, hogy később felesleges lesz bizonyulni. A laptopról például nem tudhattad előre, hogy tönkre fog menni. Ez benne van a pakliban. Az ilyen felesleges kiadások kockázatát úgy lehet csökkenteni, ha drágább dolgokat csak jótállással veszel.
Az igazán felesleges kiadás az, amelyről már akkor, amikor kiadod, tudod vagy gyanítod, hogy az ablakon dobod ki a pénzt. Új kabát, amikor a réginek még semmi baja, csak már unod, pl.
Ha nem tehetsz arról, hogy odalett a pénzed, kár emésztened magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!