Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi az evolució,...

Jehova Tanúi az evolució, ugye tényleg hazugság?

Figyelt kérdés

Ötödikes vagyok és nem rég tanultunk az evolucióról, és az összes osztálytársam elhitte. Persze én nem, mert nekem a szüleim Tanúk, és én is szeretnék majd az lenni. De hihetettlenek tartom, hogy rajtam kivű

l szinte mindenki elhitte ezt a sületlenséget. Persze beszéltünkróla otthon is, csak kiváncsi vagyok, hogy az itteni Tanúk miféle okoságot tudnak még mondani.

2014. nov. 29. 23:25
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 Tom Benko ***** válasza:
100%

@58:

Na, akkor sorrendben:

1; A szerves anyagok az elmúlt évtizedek kutatásai alapján szinte minden körülmények között spontán megjelennek.

2; Ismerünk az önszerveződési folyamatok közül jó párat. Nincs kizárva, hogy a különféle szerves anyagok is képesek önszerveződni.

3; A legelső replikátor valószínűleg egy RNS-molekula, vagy még annál is kevesebb lehetett. Azonban onnantól fogva, hogy lemásolta önmagát, beindult az evolúció.

4; Kísérletekkel valóban nem nagyon lehet a teljes életkeletkezést modellezni, csak az egyes részfolyamatokat. Nem mellékesen a teremtő léte is egyre kevésbé van alátámasztva, a rések istene pedig nem túl szerencsés választás.

5; Kellően gyors ciklusú szervezetekkel lehet megfigyelni evolúciós lépéseket. Ilyenek például a baktériumok, a muslicák vagy a bölcsőszájú halak. (Amúgy elég nagy hülyeséget írtál, a vírusok ugyanis emlékezetem szerint sejtekből kiszakadt géntöredékek. Ezt támasztja alá a végletesen parazita életmódjuk is.)

6; Lehet, hogy az istened örökkön létezik (eléggé unatkozhat is), de a világegyetem véges életkorú, úgyhogy nem lehet része, nem lehet hatással rá, következésképpen a feltételezése szükségtelen.

2014. dec. 6. 09:54
 62/64 anonim ***** válasza:
0%

Ezeknek a kutatási eredményeknek leírnád,hogy hol lehet utána nézni?Mármint ahol az élettelenből élő keletkezett.

Attól,hogy a világegyetem léte véges (mármint a mai ember tudománya,véleménye szerint),attól még Isten léte miért kizárt?Vagy én értelek félre?

Számomra pedig pont hogy több a bizonyíték Isten létére,és a Teremtésre,sokat kutattam a témában,sokat olvastam és ez a leghitelesebb magyarázat.Én így gondolom,Te meg úgy.Tiszteletben tartom az álláspontod.

2014. dec. 6. 18:28
 63/64 anonim ***** válasza:
75%

Isten nem magyarázat semmire, csak a problémák kitolása, hogy ne kelljen megmagyarázni őket.

Amíg ezt valaki nem fogja fel, addig kár bármilyen témában is kutakodnia.

2014. dec. 6. 18:33
 64/64 Tom Benko ***** válasza:

Élettelenből élő nem, de szerves anyag igen. Mondjuk a Critical Biomass egy jó kiindulási pont, ott is a Miller-Urey-kísérlettel kapcsolatos cikkek.

A világegyetem véges volta csak azt zárja ki, hogy bármilyen teremtő kapcsolatba tudjon lépni vele, azaz a léte nem szükséges a világegyetem modellezéséhez.

Az, hogy mi a leghitelesebb és legelfogadhatóbb, sok dolog függvénye. Engem speciel nem zavar, hogy ki mit hisz, amíg ezzel nem kerül szembe a valósággal.

2014. dec. 7. 23:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!