Jehova Tanúi az evolució, ugye tényleg hazugság?
Ötödikes vagyok és nem rég tanultunk az evolucióról, és az összes osztálytársam elhitte. Persze én nem, mert nekem a szüleim Tanúk, és én is szeretnék majd az lenni. De hihetettlenek tartom, hogy rajtam kivű
l szinte mindenki elhitte ezt a sületlenséget. Persze beszéltünkróla otthon is, csak kiváncsi vagyok, hogy az itteni Tanúk miféle okoságot tudnak még mondani.
@58:
Na, akkor sorrendben:
1; A szerves anyagok az elmúlt évtizedek kutatásai alapján szinte minden körülmények között spontán megjelennek.
2; Ismerünk az önszerveződési folyamatok közül jó párat. Nincs kizárva, hogy a különféle szerves anyagok is képesek önszerveződni.
3; A legelső replikátor valószínűleg egy RNS-molekula, vagy még annál is kevesebb lehetett. Azonban onnantól fogva, hogy lemásolta önmagát, beindult az evolúció.
4; Kísérletekkel valóban nem nagyon lehet a teljes életkeletkezést modellezni, csak az egyes részfolyamatokat. Nem mellékesen a teremtő léte is egyre kevésbé van alátámasztva, a rések istene pedig nem túl szerencsés választás.
5; Kellően gyors ciklusú szervezetekkel lehet megfigyelni evolúciós lépéseket. Ilyenek például a baktériumok, a muslicák vagy a bölcsőszájú halak. (Amúgy elég nagy hülyeséget írtál, a vírusok ugyanis emlékezetem szerint sejtekből kiszakadt géntöredékek. Ezt támasztja alá a végletesen parazita életmódjuk is.)
6; Lehet, hogy az istened örökkön létezik (eléggé unatkozhat is), de a világegyetem véges életkorú, úgyhogy nem lehet része, nem lehet hatással rá, következésképpen a feltételezése szükségtelen.
Ezeknek a kutatási eredményeknek leírnád,hogy hol lehet utána nézni?Mármint ahol az élettelenből élő keletkezett.
Attól,hogy a világegyetem léte véges (mármint a mai ember tudománya,véleménye szerint),attól még Isten léte miért kizárt?Vagy én értelek félre?
Számomra pedig pont hogy több a bizonyíték Isten létére,és a Teremtésre,sokat kutattam a témában,sokat olvastam és ez a leghitelesebb magyarázat.Én így gondolom,Te meg úgy.Tiszteletben tartom az álláspontod.
Isten nem magyarázat semmire, csak a problémák kitolása, hogy ne kelljen megmagyarázni őket.
Amíg ezt valaki nem fogja fel, addig kár bármilyen témában is kutakodnia.
Élettelenből élő nem, de szerves anyag igen. Mondjuk a Critical Biomass egy jó kiindulási pont, ott is a Miller-Urey-kísérlettel kapcsolatos cikkek.
A világegyetem véges volta csak azt zárja ki, hogy bármilyen teremtő kapcsolatba tudjon lépni vele, azaz a léte nem szükséges a világegyetem modellezéséhez.
Az, hogy mi a leghitelesebb és legelfogadhatóbb, sok dolog függvénye. Engem speciel nem zavar, hogy ki mit hisz, amíg ezzel nem kerül szembe a valósággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!