Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi az evolució,...

Jehova Tanúi az evolució, ugye tényleg hazugság?

Figyelt kérdés

Ötödikes vagyok és nem rég tanultunk az evolucióról, és az összes osztálytársam elhitte. Persze én nem, mert nekem a szüleim Tanúk, és én is szeretnék majd az lenni. De hihetettlenek tartom, hogy rajtam kivű

l szinte mindenki elhitte ezt a sületlenséget. Persze beszéltünkróla otthon is, csak kiváncsi vagyok, hogy az itteni Tanúk miféle okoságot tudnak még mondani.

2014. nov. 29. 23:25
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 Középút ***** válasza:
19%

Nem tartozok a kérdés címzettjei közé, ezért csak röviden:

Az evolúció mint egyedfejlődés nem hazugság, az egy megfigyelt tény. Azonban ebből a tényből levont következtetések hibásak, különös tekintettel az ember eredetére vonatkozó rész. A világot nyitott szemmel néző ember láthatja, hogy Isten létét a hiányának a lehetetlensége igazolja. Vannak más biológiai tények is amik teljesen kizárják azt, hogy a fajok egyedfejlődés által jöttek létre (pl mamutfenyő tobozából csak tűzvészt követően képes kiszabadulni a mag, de vannak olyan primitív organizmusok melyeknek egyetlen életfunkciója sem nélkülözhető, így kizárható egy elő-egyed léte)

2014. nov. 30. 01:49
 12/64 A kérdező kommentje:
Ez egíáltalán nem a Tanúk igéjét hírdati: [link]
2014. nov. 30. 02:05
 13/64 Ozmium42 ***** válasza:
78%

Fogalmak tisztázása végett:

[link]

2014. nov. 30. 02:22
 14/64 anonim ***** válasza:
63%

Nem tudom pontosan mi a kérdés célja.

Iskolás koromban mindig szigorúan ketté akartam és tudtam is választani két dolgot.

Az egyik: mit mond egy tudományterület nagyon pontosan:

A másik: mit tanítanak róla az órán?

Ha valami érdekelt, akkor mindig elmentem a könyvtárba és elkezdtem olvasgatni. Amíg nem olvastam a rendes könyvekben, addig nem foglalkoztam a tanárral, csak sajátos véleménynek tekintettem (példa: hol az Alföld határa? - nem egészen úgy volt, ahogy az iskolában jelölgettük; így lett szokásom olvasgatni a tankönyveken is túl).

Az evolúciónál mindig két tűz között éreztem magam.

Amit az órákon tanultunk, az valahogy nagyon leegyszerűsített volt ahhoz képest, amit a szakkönyvekben el lehet érni. Úgy éreztem, hogy valami lebutított soft-tudományt kaptam a tanárok nagyobb részétől.

A másik a kínzó kérdések, amire senki nem válaszolt. Írnék pár példát, hogy érezhető legyen miről van szó.

1. példa egy gyülekezeti legenda: szervetlen anyagból nem lesz szerves. Ezzel szemben ott van a fotoszintézis jelensége. Aztán +1 lépés, soha nem volt a "mi" evolúciókritikánk része az, hogy a szervetlen nem alakul át szervetlenné. Tehát lehet, hogy valami olyasmit kritizálnak sokan, aminek nem is néztek utána?

2. példa: az élet nem jöhet létre, mert képtelenség eljutni az első aminosavig. Ez egy gyülekezetben hallott előadás volt, aminek a kék könyvben volt is forrása. De akkor mi van a világűrből a földfelszínbe csapódó, szerves anyagokat magával hozó meteoritokkal?

Engem inkább az egészben az nyomasztott, hogy ezeket a komolyabb kérdéseket nem tudtam senkivel sem átbeszélni. Az iskolai tanárok részéről nem volt nagy kedv munkaidejükön túl cseverészni, de ez érthető. A gyülekezetben meg nem találtam hozzá olyan társaságot, aki tényleg olvasott ember lett volna ilyen területen is.

2014. nov. 30. 05:00
 15/64 openyoureye ***** válasza:
36%

"Ez egíáltalán nem a Tanúk igéjét hírdati"

- Én nem is azt írtam, hanem:

"Itt minden lényeges információ fellelhető, melyet tudni érdemes/kell róluk."

Próbáld meg értelmezni amit olvasol.

2014. nov. 30. 05:20
 16/64 anonim ***** válasza:
11%

Nehéz ilyen távolságrol megállapítani, hogy ki vagy :)

Van itt elég sok tréfálkozó is, jó és roszindulatú is. Egy idöben még a felhasználói nevünket is ellopták, és olyanokat írtak a "nevünkben", amit mi soha sem írtunk volna le. Szerencsére a moderátorok egy idö után leállították, de tudod levágják a sárkány fejét, sosem tudni mikor bukkan fel újra.

Ezért jobb óvatosnak lenni, nagyon vigyázni a bulvárra, a blogos oldalakra, mert onnan az igazságot nem tudja meg senki sem. Az elkeseredett, besavanyodott uszítókra vigyázni kell /bár néha lehetnek édesek is mint a méz=méreg/

Az igazság az, hogy én beszélgettem felnött koromban a volt tanáraimmal, meglepö eredményre jutottam. Sok mindent csak azért tanítotanak, mert ez a foglalkozásuk.

Ugyanúgy nem hitték el mint én, de mivel féltették az állásukat, igyekeztek meggyözök lenni.

Sokan elhiszik, tényként fogadják el az evolúciót, mert olyan módon tanitják, mintha százszázalékos tény volna.

2014. nov. 30. 07:35
 17/64 anonim ***** válasza:
82%
Katy már mindenhol az ördögöt látja :D
2014. nov. 30. 09:07
 18/64 anonim ***** válasza:
25%

Ozmium: "(nem hamisítvány, mert az interneten találtam)"

ez aztán a megdönthetetlen bizonyíték

2014. nov. 30. 10:11
 19/64 anonim ***** válasza:
88%

Azt tudtam, hogy a tudást átadják a generációk egymásnak, de hogy a tudatlanságot is, azt nem sejtettem.

Amúgy a kérdés sima provokáció. Megerősítést kérsz valamiben, de miért? A szüleidnek nem hiszel, vagy benned gyulladt ki a gondolkodás zavaró szikrája?

2014. nov. 30. 11:02
 20/64 Tom Benko ***** válasza:
88%
Az evolúció az, ami nem hazugság. A kedves tanúk magyarázzák már el, hogyan működnek a genetikus algoritmusok, miért jó Afrikában a sarlósejtes vérszegénység, hogyan jelentek meg az antibiotikum-rezisztens kórokozók, hogy csak néhányat említsek.
2014. nov. 30. 12:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!