Jehova Tanúi az evolució, ugye tényleg hazugság?
Ötödikes vagyok és nem rég tanultunk az evolucióról, és az összes osztálytársam elhitte. Persze én nem, mert nekem a szüleim Tanúk, és én is szeretnék majd az lenni. De hihetettlenek tartom, hogy rajtam kivű
l szinte mindenki elhitte ezt a sületlenséget. Persze beszéltünkróla otthon is, csak kiváncsi vagyok, hogy az itteni Tanúk miféle okoságot tudnak még mondani.
Nem tartozok a kérdés címzettjei közé, ezért csak röviden:
Az evolúció mint egyedfejlődés nem hazugság, az egy megfigyelt tény. Azonban ebből a tényből levont következtetések hibásak, különös tekintettel az ember eredetére vonatkozó rész. A világot nyitott szemmel néző ember láthatja, hogy Isten létét a hiányának a lehetetlensége igazolja. Vannak más biológiai tények is amik teljesen kizárják azt, hogy a fajok egyedfejlődés által jöttek létre (pl mamutfenyő tobozából csak tűzvészt követően képes kiszabadulni a mag, de vannak olyan primitív organizmusok melyeknek egyetlen életfunkciója sem nélkülözhető, így kizárható egy elő-egyed léte)
Nem tudom pontosan mi a kérdés célja.
Iskolás koromban mindig szigorúan ketté akartam és tudtam is választani két dolgot.
Az egyik: mit mond egy tudományterület nagyon pontosan:
A másik: mit tanítanak róla az órán?
Ha valami érdekelt, akkor mindig elmentem a könyvtárba és elkezdtem olvasgatni. Amíg nem olvastam a rendes könyvekben, addig nem foglalkoztam a tanárral, csak sajátos véleménynek tekintettem (példa: hol az Alföld határa? - nem egészen úgy volt, ahogy az iskolában jelölgettük; így lett szokásom olvasgatni a tankönyveken is túl).
Az evolúciónál mindig két tűz között éreztem magam.
Amit az órákon tanultunk, az valahogy nagyon leegyszerűsített volt ahhoz képest, amit a szakkönyvekben el lehet érni. Úgy éreztem, hogy valami lebutított soft-tudományt kaptam a tanárok nagyobb részétől.
A másik a kínzó kérdések, amire senki nem válaszolt. Írnék pár példát, hogy érezhető legyen miről van szó.
1. példa egy gyülekezeti legenda: szervetlen anyagból nem lesz szerves. Ezzel szemben ott van a fotoszintézis jelensége. Aztán +1 lépés, soha nem volt a "mi" evolúciókritikánk része az, hogy a szervetlen nem alakul át szervetlenné. Tehát lehet, hogy valami olyasmit kritizálnak sokan, aminek nem is néztek utána?
2. példa: az élet nem jöhet létre, mert képtelenség eljutni az első aminosavig. Ez egy gyülekezetben hallott előadás volt, aminek a kék könyvben volt is forrása. De akkor mi van a világűrből a földfelszínbe csapódó, szerves anyagokat magával hozó meteoritokkal?
Engem inkább az egészben az nyomasztott, hogy ezeket a komolyabb kérdéseket nem tudtam senkivel sem átbeszélni. Az iskolai tanárok részéről nem volt nagy kedv munkaidejükön túl cseverészni, de ez érthető. A gyülekezetben meg nem találtam hozzá olyan társaságot, aki tényleg olvasott ember lett volna ilyen területen is.
"Ez egíáltalán nem a Tanúk igéjét hírdati"
- Én nem is azt írtam, hanem:
"Itt minden lényeges információ fellelhető, melyet tudni érdemes/kell róluk."
Próbáld meg értelmezni amit olvasol.
Nehéz ilyen távolságrol megállapítani, hogy ki vagy :)
Van itt elég sok tréfálkozó is, jó és roszindulatú is. Egy idöben még a felhasználói nevünket is ellopták, és olyanokat írtak a "nevünkben", amit mi soha sem írtunk volna le. Szerencsére a moderátorok egy idö után leállították, de tudod levágják a sárkány fejét, sosem tudni mikor bukkan fel újra.
Ezért jobb óvatosnak lenni, nagyon vigyázni a bulvárra, a blogos oldalakra, mert onnan az igazságot nem tudja meg senki sem. Az elkeseredett, besavanyodott uszítókra vigyázni kell /bár néha lehetnek édesek is mint a méz=méreg/
Az igazság az, hogy én beszélgettem felnött koromban a volt tanáraimmal, meglepö eredményre jutottam. Sok mindent csak azért tanítotanak, mert ez a foglalkozásuk.
Ugyanúgy nem hitték el mint én, de mivel féltették az állásukat, igyekeztek meggyözök lenni.
Sokan elhiszik, tényként fogadják el az evolúciót, mert olyan módon tanitják, mintha százszázalékos tény volna.
Ozmium: "(nem hamisítvány, mert az interneten találtam)"
ez aztán a megdönthetetlen bizonyíték
Azt tudtam, hogy a tudást átadják a generációk egymásnak, de hogy a tudatlanságot is, azt nem sejtettem.
Amúgy a kérdés sima provokáció. Megerősítést kérsz valamiben, de miért? A szüleidnek nem hiszel, vagy benned gyulladt ki a gondolkodás zavaró szikrája?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!