Mit értetek azalatt, hogy tartzkodjatok a vértől? Azt, amit kér, vagy azt, amit ti gondoltok?
A tartózkodás valóban sok mindent magában foglal, de mutatok neked egy Jézusi logikát:
"És felelvén nékik, monda: Ki az közületek, a kinek szamara vagy ökre a kútba esik, és nem vonja ki azt azonnal szombatnapon?" (Lk 14,5). Szerintem ugyanez vonatkozik a vér kérdésére: vajon ha a gyermeked élete azon múlik, hogy kap-e vért, akkor adsz-e neki (engeded-e, hogy adjanak neki)? Szerintem a válasz egyértelmű kellene legyen: az élet fontosabb, mint ez a szabály.
És igen, én úgy gondolom, hogy az apostolok cselekedeteiben leírt ige a vérrel kapcsolatosan: "A pogányokból lett hívők felől pedig mi írtunk, azt végezvén, hogy ők semmi ilyenfélét ne tartsanak meg, hanem csak oltalmazzák meg magokat mind a bálványoknak áldozott hústól, mind a vértől, mind a fúlvaholt állattól, mind a paráznaságtól." (Csel 21,25) - csak az étkezésre vonatkozik, és nem a vérátömlesztésre, amivel az életét lehet az embernek megmenteni.
Erre az esetre egyértelmű a Biblia útmutatása:
"Aki azért tudna jót cselekedni, és nem cselekeszik, bűne az annak." (Jak 4,17)
Ennél az alkoholos példánál bénábbat még nem olvastam. A véradással ugyanis életet mentesz. Ha viszont intravénásan alkoholt adsz be magadnak jó eséllyel kinyírod magad. A logika és a józan gondolkodás nem tartozik az erősségeitek közzé.
Ennek a Jehovás tanításnak különben az is érdekessége, hogy egyszer tiltották a véradást, utána egy időszakban megengedték, most megint tiltják. Hogy fér ez össze az állandóan növekvő világosságról szóló tanítással?
Valamint elutasítjátok az életet mentő véradást, ugyanakkor sokkal utálatosabb bálványszimbólumokat használtok, ez hogy van? Russel tanúként piramisjóslással foglalkozott évekig, amit az Őrtoronyban be is ismertek. A Brooklyni központ konferenciatermében és régebbi kiadványokon ott a kétszárnyú nap szimbólum ami az egyiptomi vallás fontos jelképe. És nézd meg jól ezt a szobrot. [link] Az Efézusi Dianna/Artemisz egyik szobra. Mi van a fején? Csak nem az Őrtorony? Ezeken gondolkodj már el egy kicsit, hogy milyen vallásban is vagy benne. Aki miközben Isten előtt utálatos jelképeket használ megakadályozza, hogy emberek életét megmentsék valami őrült logika alapján.
Nem értem, minek görcsöltök itt állandóan. Egy keresztyén nyugodt lelkiismerettel ad vért, és hálaadással veszi el Isten kezéből, ha ő maga szorul rá. Törődjetek már bele ebbe, és fogadjázok el, ahogy mi is elfogadjuk, hogy ti nem adtok vért, és elutasitjátok akkor is, ha szükségetek lenne rá. Akkor gyere, ha köteleznek benneteket, hogy vért adjazok, vagy valakinek akkor is bekötötték a transzfúziót, ha azt kifejezetten megtiltotta.
A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.
Minden bizonnyal tudjátok a vér jelképezi az életet ez kiderül a 1Mózes 4:10 "Mit tettél? Halld meg! Testvéred vére kiált hozzám a földről"
Így Jehova tanúi ezért nem fogadják el a vért ókorban úgy mutatták ki tiszteletüket az élet iránt Istennek az emberek, hogy nem fogyasztottak vért, hanem kiöntötték és port legyintettek rá!
Nem szabad végletekbe esni se ! vértranszfúzió nem fogad el egyetlen tanú sem( én sem pedig én nem vagyok az)! Vannak helyette más eljárások amit viszont igen! Tiszteletbe tartják a vér szentségét, és az élet szentségét is! Kutatások bizonyítják a vértranszfúzió nélküli sebészi beavatkozás minőségileg jobb, valamint mellékhatásai az idegen test miatt kevesebb! Tájékozódjatok csak arról is, hogy milyen a másik oldal nem csak arról ami a tiétek!
Attól félek ezek az állítólagos kutatások csak az Őrtoronyban léteznek. Én pont az ellenkezőjét olvastam, miután valami tanúkkal kapcsolatos haláleset miatt egy újságíró utánajárt a kérdésnek. Több orvos is nyilatkozta, hogy vannak esetek, mikor semmi más nem menti meg a beteg életét. Csak pár gondolat:
Ha annyival jobb lenne akkor azt alkalmaznák mindenhol, nem kínlódnának a véradásokkal utána a vér megfelelő tárolásával és készítmények készítésével. Főleg, hogy egyre kevesebb a véradó.
Ha valóban jobb a vér nélküli operáció stb... akkor miért hal meg annyi tanú a véradás megtagadása miatt. Ha valóban jobb lenne ez az eljárás akkor nem hogy meghalnának, de még hamarabb fel is épülnének a baleset vagy a műtét után.
+személyes véleményem, hogy remélhetőleg egy tanú sem tanul orvosnak, mert ezzel a tanítással egyszerűen közveszélyesek. Én biztos a helyszínen megfojtanám aki a gyerekemnek nem hajlandó vért adni életveszélyben valami elvakult hit miatt.
"Mit értetek azalatt, hogy tartzkodjatok a vértől? Azt, amit kér, vagy azt, amit ti gondoltok?"
Hogy lehet ilyen hülyén megfogalmazni egy kérdést???
Szerintem logikus, hogy az ember azt érti egy dolog alatt, amit az alatt szerinte érteni kell. Persze lehet, hogy az ember egy dolgot tévesen értelmez, de akkor is azt érti alatta, amit az alatt szerinte érteni kell.
Nem értem, mi ezen a meglepő...
Vagy úgy akartad megfogalmazni, hogy: Azt, amit kér, vagy azt, amit ez alatt érteni akartok(ez a kijelentés magában hordozza a félreértelmezés tudatosságát)?
Ha ezt akartad megfogalmazni, akkor igencsak elk.rtad...
Annak ugyanis semmi értelme, hogy valaki x dolog alatt azt érti, amit gondol...
Vagy szerinted ennek van értelme?
Annak tudását pedig milyen jogon sajátítod ki magadnak, hogy Jézus ez alatt mit értett?
Te is IQ-bajnok lehetsz ám a társaidhoz hasonlóan...
volt már egy hasonló kérdés, kokrétan a vérátömlesztése vonatkozóan. szinten egy jehova tette fel és elég sokat vitatkoztunk azon, hogy tiltja-e a Biblia vagy sem, ő azt állította, hoyg határozottan tiltja. én több dologgal érveltem.
1.a vérátömlesztés elég újkeletű dolog, sem Krisztus idejében sem pedig a Biblia legújabb részének keletkezésekor nem volt ismert. sőt, azt sem tudták a vér mire jó, fogalmuk sem volt. csak azt tudták, hogy ha valaki megsebesül és "elfolyik" a vére, akkor meghal. tehát az élethez szükséges, de ennél többet nem tudtak róla. tehát direkt, konkrétan nem tilthatja a vérátömleszt a Biblia.
2.a vér az mindig is bírt egy jelképes jelentéssel. vérvonal pl. vagy ha azt mondja valaki, hogy ő az én vérem. a család, az összetartozás, a lényegünk jelképének tekintették a vért, már akkor is. a későbbi történelem is sok ilyen példát tartalmaz, mondjuk ott a vérszerződés, szintén jelkép értékű a vér. erre van pl az utolsó vacsora, ez itt az én vérem, hangzik el. persze bor van a pohárban, nem vért isznak, de mégis olyan érzésed van, hogy Jézus a saját vérét adja körbe. ha a szó szerinti értelmezést nézzük. akkor hogy is van a vérrel? hiszen akkor fel sem merülhetne ilyen, hogy vért meginni, átvitt értelemben sem,mert bűn. szerintem ez úgy oldható fel, hogy a vér megint csak jelkép, Jézus lényegét, tanításait, életét jelképező dolog és amitől igazán tartózkodni kell az nem a vér maga, hanem annak a jelentése. tehát a "hitetlenek" vére. pl ne házasodj olyannal, aki nem keresztény. meg úgy általában, tartózkodja azoktól, akinek az ereiben nem keresztény ér folyik.
ez egyfajta vélemény persze, de a jehovás kérdező a végén azt mondta, hogy hát jó, valóban direkt nem tiltja Biblia, de ettől ő még elutasítja(itt vetődött fel a kérdés, hogy ha egy alaptételük ellentétét elfogadja, mert logikusan végiggondolja mások érvelését, akkor vajon a többi direkt értelmezésükbe mennyi hiba csúszott...ettől nem az én érvelésem a helyes, csak tudtam olyat mondani, amire logikusan azt kellett mondja, hogy hát igen, igazad van).
nyilván egy jehovás mindig fog tudni arról cikket keresni, hogy orvosok ellenzik a véradást, de az továbbra is tény marad, ha kevés a vér akkor baj van az egészségügyben és mindig gyors véradó akciót hirdetnek. igenis sokakat megment.
egyébként pedig kedves kérdező, akkor van értelme a vitának, ha logikusan érvelsz és a másik oldal véleményéből is elfogadsz és nem ragadsz le a némileg dogmatikus, belemagyarázott, és megváltoztathatatlan direkt értelmezésnél.
23:14
Orvos neve elött Dr. van Jehova előtt MINDENHATÓ! Orvos életeket ment, Isten életeket ad!
Mit ártott nektek az Őrtorony?:o) Kíváncsi lennék rá!
De akkor ha esetleg az internetnek jobban hisztek akkor tessék:www.press.n1.hu/doc/ujak/buntkovetelesmegvetesterdemel.doc
Idézet ha nem akarjátok elolvasni: „…a vérmentés nem csupán lehetőség, hanem követelmény.” Dr. Donat R. Spahn
A cikkből kiderül 140 Euróba kerül 1 liter vér! Ha az orvosok avval törődnének ami főleg a dolguk, hogy mentsenek, vért mentsenek! Cikkből az is kiderül olcsóbb és minőségibb is az a kezelés ahol vérmentésre törekednek!
Azt sem tudjátok mit fogadnak el a Tanúk vagy mit sem akkor minek szidjátok őket?
Ez belülről jön? Megértem ha nem fogadjátok el a Tanúk álláspontját, és akkor kapásból anyázni meg szidni kell? Ezt helyesnek gondoljátok? Senki sem akar rátok erőltetni semmit sem, ők elmondják ... és ti el sem olvassátok egyből csak szapuljátok őket! Ki kell , hogy ábrándítsalak sok orvos Tanú van. Előbb inkább kérdezzetek mit fogad el ki és utána reagáljatok! Egy gyors kérdés ha orvosokban ennyire bízol vajon miért hal meg gyógyszerek miatt napi 20 ember Magyarországon? Szerintetek az orvosoknak az az érdeke te meggyógyulj? Csak annyit mondok 50 éve ez volt a mottó: "Ésszel gyógyíts ne gyógyszerrel!" Ehhez hasonlóan sokan, vagyis legtöbben szegények Magyarországon, a politikusok érdeke vajon az, hogy jól élj? Ott a gazdaság is pl.: neki mi az érdeke? És nektek mik az érdekeitek? Az, hogy saját magatok családotok jól éljen? ÉS mégis olyanokra bízzátok magatokat akiknek pont az az érdekük, hogy TI ne éljetek jól?? Azt tanácsolja a BIBLIA Példabeszédek 13: 16 "Minden eszes az ismerettel összhangban cselekszik, de aki ostoba, a bolondságot terjeszti"
Én nem várom el tőletek most akkor higgyetek ennek vagy annak, inkább azt tanácsolom gondolkodjatok, mindig el azon kihez érdemes fordulni! Mert ha a gyermeked vért kap és ez miatt ne adja Isten megfertőződik, vagy esetleg nem jó csoportot kap ami előfordult már mit csinálsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!